Новини змагань

Центральна рада ПФЛ: формат, дати старту і підвищення гонорарів арбітрам

16:10, 1 червня 2021

У столичному Будинку футболу ухвалили низку важливих рішень щодо старту сезону 2021/22

Фото: пресслужба ПФЛ


Сьогодні у Будинку футболу представники футбольних клубів у межах засідання Центральної ради ПФЛ обговорили низку нагальних питань напередодні підсумкової Конференції ПФЛ, запланованої на 24 червня.

Так, Центральна рада ухвалила рішення, що у наступному сезоні у Першій лізі виступатиме 16 команд відповідно до чинного Регламенту. Змагання у Першій лізі стартують 25 липня. Щодо Другої ліги, то ухвалене рішення щодо двох груп у цих змаганнях, старт якої запланований так само на 25 липня. Але до Конференції ПФЛ планується проведення Ради ліг клубів Другої ліги, де остаточно буде обговорений проєкт формату змагань у лізі для винесення на Конференцію.

Згідно з додатком до Договору про організацію і проведення змагань ПФЛ на три найближчих сезони ЦР ухвалила рішення щодо підвищення гонорару арбітрам з сезону 2021/22.

Разом із тим Центральна рада пропонує зміни та доповнення до Регламенту змагань на сезон 2021/22. Серед інших змін, у разі, коли «двійка» клубу Першої ліги посідає останнє місце у Другій лізі, то змагання ПФЛ залишає клуб, який посів попереднє перед ним.

Центральна рада обговорила рішення УАФ щодо скасування Реєстру стадіонів і введення категорійності стадіонів у матчах змагань ПФЛ. Команди Другої ліги мають грати на стадіонах щонайменше першої категорії, а Першої ліги – другої.

Взяті до уваги і затверджені УАФ заявкові періоди на змагальний сезон 2021/22:

  • перший – з 01 липня по 03 вересня 2021 р.
  • другий з 31 січня по 02 березня 2022 р.

Зазначимо, що рішення Центральної ради ПФЛ мають бути затверджені на Конференції ПФЛ.

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору