Новини ЗМІ

Ярошенко: Альянс звик до напруженого графіку

07:00, 27 травня 2021

Герой 27-го туру у Першій лізі нападник Альянса Констянтин Ярошенко поділився враженнями від нічиєї  проти Вересу (3:3) та розповів про налаштування на гру з Прикарпаттям.

Фото: fc-alliance.com.ua


- Важливо, що команда здобула позитивний результат у непростому матчі з Вересом, - зізнався футболіст, аналізуючи матч 27 туру. - Особиста нагорода – приємний бонус. Хочу подякувати партнерам по команді, які допомогли мені отримати це локальне визнання.

- З якими очікуваннями підходили до матчу з лідером Першої ліги?

- Розуміли, що Верес налаштовуватиметься на гру з подвійною мотивацією, адже у минулому турі рівняни розгромно поступилися Металісту 1925. У випадку перемоги підопічні Вірта мали змогу офіційно оформити підвищення у класі. Зробили усе, щоб завадили супернику досягнути своєї мети. Вважаю, що нам вдалося виконати поставлене на гру завдання.

- У психологічному плані відчували себе розкутими, адже ви нічого не могли втратити у цьому матчі, а лише здобути?

- Не можу сказати, що не відчуваємо тиску, адже у нас президент максималіст. Перед командою ставиться завдання перемогти у кожному матчі. Вирушали до Млинова за заліковими пунктами. Важливо, що у непростому матчі змогли здобути це очко.

- На 21-й хвилині Пісний відкрив рахунок у матчі. У першому таймі переважали суперника?

- Добре вивчили сильні та слабкі сторони суперника. Розуміли, як проходитиме гра. Важливо було зіграти на слабких сторонах Вереса. У першому таймі змогли втілити у життя тренерські настанови. Заслужено пішли на перерву з комфортною перевагою.

- Вже через сім хвилин після прострілу Агапова ви в дотик переправили м’яча у сітку. Награна комбінація?

- На тренуваннях багато часу приділяємо виходу із захисту у напад. Чітко знаємо як діяти у тому чи іншому епізоді. Добре, що опинився у потрібному місці у потрібний час. Микола обіграв суперника і віддав чудову передачу, після якої залишалося лише підставити ногу. Велика заслуга у цьому забитому м’ячеві саме Агапова.

- На чому у перерві наголошував тренерський штаб?

- Нас попередили, що рахунок 2:0 – найбільш небезпечний у футболі. Потрібно було вийти на поле з максимальною концентрацією і продовжувати грати у свій футбол. На жаль, другу половину зустрічі команда провалила. Нам не вистачило стабільності.

- Три пропущені м’ячі за дев’ять хвилин у психологічному плані суттєво вплинули на команду? У чому причина такого провального старту другого тайму? Банально не вистачило досвіду?

- Дійсно, команда лише перший сезон грає на такому високому рівні і після першого пропущеного м’яча дещо попливли. Проте, необхідно відзначити чудову гру господарів у першому таймі. Підопічні Вірта другу половину зустрічі почали агресивніше. Ми до такої гри виявилися не готовими. Лише після трьох пропущених м’ячів прийшли до тями і перехопили ініціативу. Потрібно набиратися досвіду і вчитися на власних помилках.

- На 87-й хвилині ви з одинадцятиметрової позначки не змогли переграти Когута, але першим опинилися на добиванні і зрівняли рахунок. Пригадайте, що подумали коли не забили пенальті?

- Якщо відверто, не було часу на якісь роздуми. Необхідно було швидко виправляти власну помилку. Добре, що зміг швидко зорієнтуватися і добив м’яча у сітку. Навіть не встиг розчаруватися…

- Напевно, це найбільш драматичний матч, у якому довелося брати участь у цьому сезоні?

- Заради таких матчів хочеться грати у футбол. Думаю, що вболівальники отримали задоволення від перегляду футболу. Обидві команди прагнули перемогти, віддавалися грі. Такі матчі прикрашають наш футбол. Футбол – непередбачуваний вид спорту і наш матч це довів.

- Нічия – позитивний результат для вас? Чи з огляду на перебіг матчу хотілося більшого?

- Результат на табло і з цим не посперечаєшся. Якщо б до матчу сказали, що зіграємо внічию, то були б щасливими. Не варто гнівити Бога. Нічия проти Вереса на виїзді – хороший результат.

- Відчуваєте гордість за команду, адже саме Альянс перервав восьмиматчеву переможну серію Вереса у домашніх стінах?

- Верес з всіх домашніх матчів лише одного разу зіграв внічию. Це було у протистоянні з Металістом 1925 (0:0). Відзначу, що рівненський колектив пропустив вдома всього три чи чотири м’ячі, а нам за один тур вдалося забити їм тричі. Думаю, що можемо бути собою задоволені.

Зараз неможливо передбачити як завершиться чемпіонат. Думаю, що Верес підвищиться у класі, але не впевнений, що з першого місця. Час все розставить на свої місця.

- Які очікування від матчу з Прикарпаттям?

- Зараз у нас небагато часу на відновлення, адже грали на виїзді, дорога була складною. Проте, ми звикли до такого графіку. Залишилося небагато турів і нам треба по максимуму проявити себе, зібрати всю волю в кулак і досягнути результату. Гра з Прикарпаттям буде для Альянсу принциповою. Хочемо помститися супернику за поразку у першому колі. Прагнемо порадувати вболівальників і довести, що недаремно знаходимося у верхній частині таблиці.

Бліц

  • Народився у Луганську
  • Вихованець школи донецького Шахтаря
  • Перший тренер Володимир Ілліч Малигін
  • Раніше спостерігав за Мілан часів Шевченка
  • Улюблений футболіст Іньєста
  • Щодо мрії, то хотів би якомога довше грати на високому рівні

 

Пресслужба ПФЛ

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору