Новини змагань

25 років, відколи ми об'єднані всі разом

07:00, 26 травня 2021

Вітання президента ПФЛ, члена Виконкому УАФ Олександра Каденка з нагоди 25-річчя ПФЛ

Шановні друзі!

Навесні 1996 року настала нова ера в розвитку вітчизняного футболу. Ера професіоналізму, ера консолідації, ера спільної праці на благо футболу в Україні. Всі клуби, тодішні учасники неаматорських ліг, прийняли історичне рішення об'єднатися в першу в історії українського футболу організацію професіоналів. Делегувавши свої повноваження ПФЛ, її підтримала Федерація футболу України - як підтримує нині Українська асоціація футболу, підтверджуючи це передачею комерційних і маркетингових прав і продовживши повноваження ПФЛ в управлінні цариною Першої та Другої ліг сьогодні.

 

За 25 років планомірного розвитку ПФЛ ініціювала чимало нововведень і була першопрохідцем у багатьох питаннях - від прем'єрних організованих пакетів телеправ до перших інтернет-трансляцій футбольних матчів, від щорічного відзначення лауреатів футболу до проведення таких цікавих і самобутніх турнірів, як Кубок ліги чи матчі збірних Першої та груп Другої ліг. Саме під егідою ПФЛ, слід нагадати, проходили й перші розіграші Суперкубка України. Приємно, що багато традицій, закладених в ПФЛ, живуть і нині.

 

Свого часу ПФЛ взяла активну участь у розбудові нашого футболу й продовжує виконувати свою місію й надалі. Ми вболіваємо за масовість і географічну ширину наших змагань, ми підтримуємо свіжий струмінь оновлення клубного представництва й радіємо тому, що з року в рік успішну адаптацію проходять аматорські клуби, що здобувають атестат на участь у змаганнях ПФЛ, і нам дуже приємно, що неофіти професіоналізму доростають і до УПЛ, і до єврокубків. Щоразу ми радіємо успіхам збірних команд України, і гордимося, що в збірних, які досягали значних успіхів - від чвертьфіналу Чемпіонату світу 2006 року й до нинішніх учасників фінального турніру Євро-2020/21 є гравці, які пройшли наші змагання. Тріумфи на юнацькому рівні, дві перемоги на Всесвітніх Універсіадах, яскраві виступи наших клубів на континентальній арені - скрізь є футболісти "родом із ПФЛ". І нині в вікових і навіть національній збірній - також.

 

Для нас велика честь і гордість - наша місія, розвиток низових ліг, які привертають увагу істинних вболівальників і викликають інтерес і в Україні, і за кордоном. І, попри всі труднощі, ми раді бачити глядачів на стадіонах, і віримо, що людство здобуде перемогу над підступним вірусом і ми знову замахнемося на вболівальницькі рекорди, деякі з яких побито якраз в останні роки...

 

Це - свято не лише ПФЛ як організації, а кожного клубу, який у різні роки був учасником наших змагань. Це свято кожного управлінця, функціонера, тренера, футболіста, вболівальника, причетного до лігового футболу України. І в цей день, друзі, дозвольте побажати вам завжди перемог в житті та на футбольних полях.

 

Нас об'єднала ПФЛ чверть століття тому, тож давайте й надалі разом іти до перемог і радіти успіхам українського футболу на всіх рівнях. У єдності - сила, у футболі - жага до перемоги, прагнення вдосконалення та неймовірні враження від кожної гри.

 

З повагою,

президент ПФЛ

Олександр Каденко

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору