Новини ЗМІ

Пономар: у матчі з Вересом виконали завдання на відмінно

13:30, 18 травня 2021

Герой 26-го туру у Першій лізі Віталій Пономар поділився враженнями від перемоги над Вересом (4:1), а також розповів про очікування від гри з Прикарпаттям. Нагадаємо, що досвідчений нападник відзначився дублем і двома асистами в матчі проти рівнян.

Фото: Елісса Вєтрова, metalist1925.com


– У моїй індивідуальній перемозі велика заслуга партнерів по команді, адже без них не зміг би досягти таких результатів, – сказав гравець. – Хочеться подякувати тренерам за довіру, а партнерам – за чудові передачі. Важливо, що разом впоралися з поставленим на гру завданням.

– На чому акцентував увагу тренерський штаб перед грою з Вересом?

– Розуміли, що матч буде складним, адже Вересу притаманний силовий футбол. Необхідно було виграти боротьбу і намагатися нав’язати рівненському колективу свій футбол. Вважаю, що зі своїм завданням впоралися на відмінно.

– Рівненський клуб не програвав 14 матчів поспіль. Звертали увагу на цей факт?

–  У Харкові зустрічалися команди, які ще не програвали у чемпіонаті навесні. Налаштовувалися виключно на перемогу, адже з турнірної точки зору матч був надзвичайно важливим. Ми рухаємося о своєї мети і в психологічному плані така перемога додасть нам впевненості.

– Вже на сьомій хвилині ви забили після прострілу Батюшина. Прокоментуйте цей забитий м’яч.

–  Відзначу майстерну передачу Юрія. Мені залишалося підставити ногу і відправити м’яча у сітку. Щасливий, що маю можливість грати з таким чудовим виконавцем, які вміє віддавати ювелірні передачі.

Щодо моменту на 59-й хвилині, коли віддавав Жичиков, а я пробивав головою, то тоді блискуче зіграв Богдан Когут. М’яч дійсно не перетнув лінію воріт, тому арбітр ухвалив правильне рішення.

– На 12-й хвилині ви віддали фантастичну передачу п’ятою на Габелка, який відправив м’яча у сітку. Награна таку комбінацію чи вийшло все спонтанно?

– Відчував, що Артем зможе завершити атаку забитим м’ячем, тому і віддав йому передачу. Важливо, що вийшло не лише ефектно, а й ефективно. На тренуваннях награємо різні комбінації і чудово, що це приносить свої плоди під час матчів.

– У моменті з вашим другим забитим м’ячем ви з рикошетом від Немчанінова відправили м’яча у сітку після навісу Савіна. Можете пригадати той епізод?

– Антон навісив, а я виграв верхову боротьбу і відправив м’яча у сітку. Савін завжди дуже майстерно виконує подачі, тому не міг не скористатися своїм шансом.

– Погоджуєтеся з тим, що запорукою перемоги стала організована гра в захисті та чудова реалізація своїх нагод?

– Важливо, що на полі був єдиний колектив, який прагнув перемогти. Досягли результату за рахунок самовіддачі, виконання тренерських настанов та організації гри. Всі працювали як єдиний механізм.

– Наскільки відчувалася підтримка вболівальників? Можна сказати, що фанати відіграли важливу роль у перемозі?

– Вболівальники завжди разом з командою. Підтримка фанатів є дуже важливою, адже вони женуть нас уперед, підтримують у складні миттєвості. Щиро вдячний вболівальникам, адже без них би не змогли досягти такого результату.

– Напевно, ця перемога є вдвічі цінною, адже грали без Дерека та Криськіва?

– Звісно, травми гравців у психологічному плані негативно впливають на команду. Прагнули підтримати хлопців своєю перемогою. Щодо Дерека, то, на жаль, у нього серйозна травма. Хочу від себе та всієї команди побажати його якомога швидше одужати і повернутися до гри. Ми завжди з ним і завжди підтримуватимемо.

– Ви забиваєте три матчі поспіль. Можна сказати, що наприкінці сезону перебуваєте в оптимальній формі?

– Дійсно, відчуваю себе добре функціонально та психологічно. Проте, ніколи не можна зупинятися на досягнутому. Працюю на тренуваннях, щоб у наступних матчах грати ще краще.

– Які очікування від матчу з Прикарпаттям? Погоджуєтеся з тим, що цей матч може бути складнішим ніж з Вересом?

– Розуміємо, що буде непроста гра і ми до цього готові. Зробимо усе можливе, щоб привести до Харкова три залікові пункти. З мотивацією та самовіддачею проблем не буде. Металіст 1925 у Івано-Франківську влаштує лише перемога.

БЛІЦ

  • Народився в Куп’янську Харківської області
  • Перший тренер — Юрій Олександрович Гречанников
  • Пройшов також школу донецького Шахтаря
  • Вигравав Першу лігу з ФК Олександрія
  • Був у складі Комунальника, який здобув перемогу в своїй групі Другої ліги, а також свердловського Шахтаря та УкрАгроКома, які також здобували медалі змагань ПФЛ.

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору