Новини ЗМІ

Головкін: нарешті Кристал забив зі стандарту

15:00, 4 травня 2021

Вінгер Кристала визнаний ПФЛ і Sport Arena героєм туру Першої ліги

Фото: mfckrystal.com


Герой 24-го туру у Першій лізі Іван Головкін поділився враженнями від перемоги над Оболонню (3:2), а також розповів про цілі команди на заключну частину сезону.

– Звісно, перемога у номінації Герой туру надихає, – зізнався атакувальний півзахисник Кристала. – Проте для мене головне, що команда здобула важливу перемогу. Нарешті змогли набрати довгоочікувані три очки. Символічно, що вдруге у сезоні переграли саме Оболонь.

– Яка мотивація у команди на заключну частину сезону з огляду на скрутне турнірне становище?

– Головне завдання Кристалу  – набрати якомога більше залікових пунктів. Граємо для вболівальників, тому у кожному матчі намагаємося їх не розчаровувати. Звісно, турнірне положення плачевне, але ми не опускаємо руки. Прагнемо в заключній частині сезону проявити себе з найкращого боку.

– На 25 хвилині ви пропустили з пенальті від Батальського. Наскільки цей пропущений м’яч вплинув на першочерговий план команди?

– Продовжували грати у свій футбол. Пропущений м’яч нас не вибив з колії, а навпаки, ще більше мотивував. Гнули свою лінію і це принесло результат.

– Уже через шість хвилин після вашого асисту Вакуленко зрівняв рахунок. Цей забитий м’яч додав команді віри у власні сили?

– Звісно, у моральному плані забитий м’яч допоміг нашій команді. Розуміли, що якщо гратимемо у такому ж стилі, то можемо перемогти. З вірою у власні сили і завдяки виконанні тренерських настанов змогли переломити хід зустрічі.

– На 48 хвилині за фол проти вас був вилучений Покотилюк і відразу після стандарту вашій команді вдалося вийти уперед. Напевно, кращого старту тайму складно було уявити?

– Дійсно, наша команда активно розпочала другу половину зустрічі. Можливо, суперник не очікував такої гри від нас. Такі активні дії призвели до важливого забитого м’яча.

– На 66 хвилині Оболонь зрівняла рахунок і знову забила з пенальті. На вашу думку, чому команда віддала ініціативу, хоч і грала в більшості?

– На жаль, почали грати на утримання рахунку. Віддали ініціативу супернику і кияни нас за це покарали. Необхідно було збільшувати свою перевагу, але не змогли цього зробити і пропустили.

– Які емоції відчули після того, як Дмитренко ударом головою вирвав перемогу для Кристалу?

– Мене переповнювали позитивні емоції. Був щасливий від того, що старання не були даремними і ми змогли вирвати перемогу у надзвичайно складному матчі. Нарешті забили зі стандарту. Над стандартними положеннями багато працюємо на тренуваннях і це втілилося у забитий м’яч.

– Особисто для вас матч проти Оболоні став найкращим у нинішньому сезоні?

– Дійсно, цей матч однозначно можна занести в актив. Зіграв на високому рівні, допоміг команді перемогти. Проте, переконаний, що мій найкращий матч ще попереду.

– На вашу думку, чого не вистачає Кристалу для стабільних виступів у своєму дебютному сезоні в Першій лізі?

– Думаю, що нам не вистачило досвіду. У деяких матчах могли набирати залікові пункти, але не досягали результату. Проте, можна з впевненістю сказати, що наша команда рухається у правильному напрямку. Всі бачили, як наш тренер 35 років тому забивав у фіналі Кубка володарів кубка УЄФА, то чому б нам не зростати разом із таким іменитим фахівцем, як Вадим Євтушенко?

Бліц

  • Народився у Донецьку
  • Вихованець Академії Шахтаря
  • Перший тренер – Геннадій Олексійович Курінков
  • Улюблений гравець – Джейдон Санчо
  • Улюблена команда – Реал (Мадрид)
  • Мрія у футболі? Прагну грати у збірній Україні

 

Пресслужба ПФЛ

SportArena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору