Новини змагань

Перший гравець 2004 року, рекорди Металу – все найцікавіше з 20-го туру Другої ліги

08:00, 3 травня 2021

Друга ліга: відлуння матчів, що відбулись в минулий уік-енд

Фото: mfc.mk.ua


Переможна серія харківського Метала триває вже сім матчів (повторення рекорду сезону), криворізького Кривбаса – шість.

Безпрограшна серія харківського Метала триває вже 18 матчів, криворізького Кривбасу- 15, вишгородського Діназа - 11, запорізького Металурга – дев’ять.

Безвиграшна серія команди Миколаїв-2 та петропавлівської Чайки триває вісім матчів, ФК Нікополь, дніпровської Перемоги та луцької Волині-2 – сім, новокаховської Енергії та вишгородського Діназа – п’ять.

Безнічийна серія київського Рубікона триває вже 12 матчів, луцької Волині-2 – дев’ять. Аналогічна серія галицьких Карпат переривається на позначці у 16 матчів, а львівських Карпат у 11.

Нічийна серія вишгородського Діназа триває п’ять матчів (новий рекорд сезону). Це лише восьмий подібний випадок і перший з 2013 року. Рекорд Другої ліги – шість нічиїх поспіль належить київській Оболоні-2 у 2003 році.

Серія без вилучень вишгородського Діназа триває вже 22 матчі, Оболоні-2 з Бучі – 21.

П’ята поспіль велика перемога харківського Метала (оновлений рекорд сезону). Це лише четвертий подібний випадок у Другій лізі – і перший з 1999 року. Рекорд у шість поспіль великих перемог належить СК Одеса (двічі у 1998-1999 роках) та бориспільському Борисфену у 1999 році.

Харківський Метал не пропускає вже 749 хвилин і дев’ять матчів поспіль (оновлений рекорд сезону). Це лише сьомий подібний випадок в історії Другої ліги і перший з 2007 року. Рекорд у 11 матчів на нуль належить золочівському Соколу з 2000 року.

Суха серія Данила Каневцева (Метал) триває вже сім матчів і 630 хвилин, Роман Льопка (Кривбас) не пропускає чотири матчі і 438 хвилин.

Воротар Ростислав Бєлов (МФК Миколаїв-2) стає першим гравцем 2004 року народження, який вийшов на поле у Другій лізі.

Євген Підлепенець (Метал) забиває у четвертому матчі поспіль (повторення рекорду сезону).

Підсумки ігрового туру

Загалом зіграно десять матчів: сім перемог господарів, дві нічиї та одна перемога гостей. Забиті 28 м’ячів (у середньому 2,8 за гру), господарі забили 23 м’ячі, гості – п’ять. У першому таймі були забиті 11 м’ячів і 17 у другому. Арбітрами були показані 53 попередження та два вилучення, також були призначені сім пенальті (три реалізовані). У турі зафіксовано два дублі та три впевнені перемоги.

Голи: найперший – Едуард Сарапій (Металург, 14 хвилина з пенальті), найпізніший – Ігор Сікорський (Метал, 90+3 хвилина).

Пенальті та вилучення

Пенальті реалізували: Костянтин Черній (Кривбас), Максим Авер’янов (Дніпро), Едуард Сарапій (Металург).

Пенальті не реалізували: Фаді Салбак (Поділля, воротар), Борис Орловський (Буковина, воротар), Сергій Стень (Карпати Львів, воротар), В’ячеслав Шевченко (Діназ, воротар).

Друге вилучення у Другій лізі: Вадим Хохлов (Нива), перше: Артур Орнат (Буковина, у 12-й гры).

Воротарі

Суха гра в активі шести голкіперів: Олег Чуваєв (Поділля), Денис Старченко (Дніпро), Роман Льопка (Кривбас), Ярослав Котляров (Металург), Данило Каневцев (Метал), Дмитро Стародубець (Реал Фарма), Єгор Попович (Епіцентр).

Ювілеї гравців

П’ятий м’яч у Другій лізі забиває: Ігор Карпенко (Поділля).

Дебютний м’яч у Другій лізі забивають: Теймураз Мчедлішвілі (ФК Чернігів, у 30-й грі), Ігор Сікорський (Метал, у четвертій грі), Руслан Скидан (Оболонь-2, у третій грі), Томас Довідайтіс (Рубікон, у другій грі).

П’ятий дубль у Другій лізі: Руслан Івашко (Епіцентр), другий: Єгор Демченко (Метал).

110 гру у Другій лізі проводить: Володимир Тименко (Чайка), 90-ту: Володимир Біжко (Енергія), 50-ту: Олексій Крупниченко (Діназ).

Дебютує у Другій лізі: Ростислав Бєлов (МФК Миколаїв-2).

 

Денис Столярчук для pfl.ua




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору