Новини змагань

MATCHDAY! Перша ліга. 20 тур. Анонс семи матчів

08:00, 5 квітня 2021

Анонс матчів 20 туру у Першій лізі

Фото: facebook.com/prykarpattia


У четвер, восьмого квітня, о 00:20 в етер телеканалу XSPORT у прем’єрі вийде чергова інформаційно-аналітична програма ПФЛ «Україна футбольна». Будуть проаналізовані матчі 20 туру у Першій лізі і 15 туру у Другій.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх до моніторів! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка!

Продовжуйте #Житифутболом!

Матч «Нива» – «Гірник-Спорт» не відбудеться. Його долю вирішуватиме КДК УАФ.


П’яте квітня. 14:00. Центральний стадіон. м. Житомир

Полісся – Металіст 1925

Арбітр: Клим Заброда (Київ)

Третя команда чемпіонату гостює в десятої. «Металіст 1925» у чудовій формі – шість перемог поспіль, включаючи мінімальну над «Кристалом» (1:0 у минулому турі).

«Полісся» зіграло внічию в двох останніх іграх, в тому числі – в матчі-відкритті оновленого Центрального стадіону (1:1 із тим же «Кристалом»). Очолює новачків Першої ліги вихованець харківського футболу Шищенко.

У першому колі на ОСК «Металіст» житомиряни вистояли почесний результат – 0:0. Тож нема сумнівів, що харківський клуб, добре пам’ятаючи той досвід, їде в Житомир із бойовим настроєм. Матч очікується дуже цікавим.

• Перше коло:

Металіст 1925 (Харків) – Полісся (Житомир) - 0:0

• Цікаві факти:

250-й матч у Першій лізі може провести Андрій Ковальов («Полісся»), 150-й -Ярослав Ямполь («Металіст 1925»).


П’яте квітня. 15:00. "Юність". м. Волочиськ

Агробізнес – Волинь

Арбітр: Олександр Дердо (Чорноморськ)

Один із найбільш важливих матчів туру – заслуговує на звання центрального. Символічно, що він відбудеться саме в Волочиську – раніше Агробізнес вимушено приймав суперників на «Арені Львів» через епідеміологічну обстановку. Тоді Металіст 1925 здолав (2:1) волочисців в їхньому умовно домашньому матчі.

Тепер же п’ята команда завітає в гості до четвертої при всього 4 очках різниці. Матч такої турнірної напруги привертає величезну увагу. Тим більше, Волинь – незручний суперник для Агробізнесу. Із п’яти матчів між суперниками лучани виграли три при одній нічиїй і одній поразці.

Що цікаво, до центрального протистояння туру суперники підійшли без перемог: Волинь вдома не змогла обіграти МФК Миколаїв (0:0), а Агробізнес на Сумщині врятувався від поразки з «Альянсом» (1:1). Якщо лучани набрали сім очок у трьох останніх матчах без пропуску м’ячів, то підопічні Чижевського в останніх двох турах не змогли вибрати – різкий дисонанс після блискучої переможної серії, яка трималася до матчу з харків’янами.

• Перше коло:

Волинь (Луцьк) – Агробізнес (Волочиськ) - 2:1 (2:0)

Голи:

1:0 - Сікорський - пенальті, 19

2:0 - Сікорський - пенальті, 24

2:1 - Черненко - пенальті, 72

• Цікаві факти:

50-й матч у Першій лізі може провести Владислав Леванідов (Волинь).

30-й матч у Першій лізі Олександра Чижевського на чолі Агробізнеса.

10-й гол у Першій лізі може забити Владислав Шаповал (Агробізнес).


П’яте квітня. 15:00. «Кремінь-Арена» ім.О.Бабаєва. м.Кременчук

Кремінь – Верес

Арбітр: Геннадій Серпутько (Одеса)

Після розгромної поразки (0:3 на «Оболонь-Арені») підопічним Годіна належить зіграти з не менш небезпечним суперником. Верес на емоціях після красивої перемоги над Чорноморцем (4:0) вперше зіграє в статусі лідера.

На своєму полі Кремінь не вигравав давно – з середини листопада (лише одне очко в трьох домашніх іграх). Загалом чотири тури не може виграти ця команда.

Верес, навпаки, виграв сім (!) матчів поспіль. От і побачимо, як рівняни зіграють у новому статусі – тепер за їхньою грою будуть ще прискіпливіше стежити всі переслідувачі.

• Перше коло:

Верес (Рівне) – Кремінь (Кременчук) - 2:1 (1:1)

Голи:

0:1 - Куліш, 23

1:1 - Сергійчук - пенальті, 45+2

2:1 - Гончаренко, 61

• Цікаві факти:

Гравці Кременя можуть забити 100-й домашній м’яч у Першій лізі (ще 1 гол).

15-й гол у Першій лізі може забити Геннадій Пасіч, 10-й - Роман Мірошник (обоє – Верес)

Артем Хоцяновський (Кремінь) нинішній чемпіонат розпочинав саме у складі Вересу.


П’яте квітня. 15:00. ЦМС Верхнє поле. Миколаїв.

Миколаїв – Авангард

Арбітр: Ярослав Пєсоцький (Суми)

Незатишно на своєму сьомому місці почувається МФК Миколаїв: переслідувачі зовсім поруч, група лідерів починає оформляти відрив. Зате в минулому турі підопічні Близнюка досягли хорошого результату – виїзної нічиєї в Луцьку з одним із фаворитів сезону. В останніх двох матчах миколаївці не програвали й навіть не пропускали.

Авангард окрилений довгоочікуваною перемогою (3:1 над Нивою вдома). Ще одне, що може надихати команду, що бореться за збереження першолігової прописки – це статистика матчів у Миколаєві. З 2017 року МФК Миколаїв не може обіграти краматорців вдома, в трьох останніх візитах у це місто Авангард один раз виграв і двічі зіграв внічию.

• Перше коло:

Авангард (Краматорськ) - МФК Миколаїв - 0:1 (0:0)

Гол:

0:1 - Кушніренко - пенальті, 82

• Цікаві факти:

100-й матч у Першій лізі може провести Руслан Паламар, 50-й - Дмитро Сула (обоє – Миколаїв)

20-й гол у Першій лізі може забити Євген Трояновський (Авангард), 15-й - Богдан Кушніренко (Миколаїв).


П’яте квітня. 16:00. "Кристал". м. Херсон

Кристал – Альянс

Арбітр: Сергій Задиран (Київська область)

Фото: facebook.com/fcallianceld


Матч двох новачків Першої ліги, знайомих ще з попереднього рівня. Кристал під керівництвом Євтушенка залишається останнім, але навесні встиг поповнити очковий доробок (1:1 в Житомирі). Навіть у Харкові, в матчі з одним із фаворитів сезону, Кристал міг здобути очки, забий у кінцівці після кутового.

Вдома херсонці ще не набрали жодного очка (дев'ять поразок). Зараз їх чекає серйозне випробування. Альянс знаходиться в середині таблиці й набрав більш як у п’ять разів більше очок, ніж херсонський клуб. У минулому турі підопічні Ярошенка відібрали очки в одного з фаворитів сезону – 1:1 з Агробізнесом.

• Перше коло:

Альянс (Липова Долина) – Кристал (Херсон) - 1:0 (0:0)

Гол:

1:0 - Пісний, 76

• Цікаві факти:

15-й гол у Першій лізі може забити Костянтин Ярошенко (Альянс).

У цьому протистоянні команди поки винятково перемагають вдома.


П’яте квітня. 16:00. "Метеор". м. Дніпро

ВПК-Агро – Оболонь

Арбітр: Павло Дубровець (Житомир)

Напередодні ВПК-Агро оголосив про чергове посилення: 35-річний Хубутія провів 20 матчів за національну збірну Грузії, ставав чемпіоном Литви, виступав у низці зарубіжних чемпіонатів. 22-річний нападник Енріке Араужо пограв у Бразилії та Словаччині, а також у ПФК "Львів" і "Минаї", був причетний до успіхів закарпатців у змаганнях ПФЛ.

Тепер ми з інтересом очікуємо на гру «ВПК-Агро» в оновленому складі. В минулому турі підопічні Соловйова виграли в Горішніх Плавнях, а перший матч у 2021 році провели… на «Оболонь-Арені». 0:0 із Оболонню в перенесеному на весну матчі першого кола показує потенціал нинішньої команди.

Оболонь завдяки трьом голам-красеням обіграла Кремінь у минулому турі. Чотири тури не програють підопічні Яковенка, який приїде в рідну область з бажанням продовжити успішну серію.

• Перше коло:

Оболонь (Київ) – ВПК-Агро (Вишневе) - 0:0

• Цікаві факти:

25-й гол у Першій лізі може забити Іван Матяж, 15-й – Олексій Лобов (обоє – Оболонь), 10-й - Олександр Вечтомов (ВПК-Агро).

Арбітр Павло Дубровець (Житомир) проведе 20-й матч у Першій лізі.

Асистента арбітра Олексій Гірс (Одеса) проведе 20-й матч у Першій лізі.


П’яте квітня. 17:00. "Чорноморець". м. Одеса

Чорноморець – Прикарпаття

Арбітр: Денис Резніков (Кам’янське)

Всім цікаво – як швидко повернеться в кондиції недавній лідер після розгромної поразки від Вереса. У Чорноморця - досить сильний, досвідчений склад. Вдома команда виступає напрочуд вдало (10 очок в останніх чотирьох матчах на рідному стадіоні). Головне ж, турнір не залишає часу на саморефлексії – очкові відриви невеликі, вигравай – і можеш повернути втрачене вже невдовзі.

Втім, мотивація гостей також безмежна. Прикарпаття – в небезпечній зоні. В останніх п’яти турах набрало всього два очки. На виїзді команда здобула одну перемогу – ще в жовтні місяці. Поступово повертаються в гру такі важливі гравці, як Волошинович. Тож гості спробують зіграти в Одесі не гірше, ніж у першому колі, коли Чорноморець ще під керівництвом Ковальця вважався також фаворитом протистояння.

• Перше коло:

Прикарпаття (Івано-Франківськ) – Чорноморець (Одеса) - 1:1 (1:1)

Голи:

1:0 - Воробчак, 3

1:1 - Лиховидько, 31

• Цікаві факти:

50-й матч у Першій лізі може провести Василь Француз (Прикарпаття).

15-й гол у Першій лізі може забити Артем Ковбаса, 10-й - Віктор Лиховидько, Міха Горопевшек (усі – Чорноморець).

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena – інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору