Новини змагань

Кліщук: не шкодую про свій перехід до “Кристалу”

20:32, 2 квітня 2020

Голкіпер “Кристалу” Андрій Кліщук розповів про свій перехід до команди, період у Дніпрі-1, а також відзначив хороший колектив у Кристалі.

 

Андрію, можете розповісти про свій трансфер в Кристал? Хто запропонував перейти у цю команду та наскільки довго вагалися?

У мене був тривалий і складний період пошуку клубу. Планувалися трансфери в клуби Прем'єр-Ліги, а також в закордонні клуби з Вищих ліг, але в останній момент все зривалося. Розумів, що потрібно шукати команди, у яких зможу заново проявити всі свої найкращі якості на практиці. Хочу довести, що лише  постійною роботою над собою можна заслужити краще життя.

У моїх послугах був зацікавлений Вадим Євтушенко. Саме він переконав мене, що можемо бути корисними один одному. Вдячний “Кристалу”, який надав шанс проявити себе, повернутися до футбольного життя. У воротарів непроста доля, необхідно кожен день доводити свою конкурентоспроможність. Воротар не має права помилятися. Одного разу вже проходив шлях з низів до Прем'єр-ліги і готовий зробити це ще раз.

- У психологічному плані складно було переходити до останньої команди Першої ліги, враховуючи те, що ви виступали у Прем'єр-Лізі?

- Психологія дуже важлива для голкіпера. Не думав про те, що роблю крок назад. Щасливий, що опинився в “Кристалі” і ні про що не шкодую. Думаю, що цей досвід піде мені на користь.

-  Як би ви особисто для себе оцінили період у “Дніпрі-1”? Що вдалося і що не вдалося?

- Для мене це був дуже хороший період у кар'єрі. У професіональному плані мав змогу постійно зростати. Працював під керівництвом легендарного голкіпера, а зараз хорошого тренера Валерія Городова. Багато чому навчився у нього. Приємно, що зміг дебютувати у Прем'єр-Лізі.

- Чому вирішили залишили клуб УПЛ?

- У мене закінчився контракт і керівництво вирішило його не продовжувати. Довелося шукати собі іншу команду і це було непросто.

- Як вас прийняли в “Кристалі”? З адаптацією проблем не було?

- Швидко адаптувався у новому колективі. Тут дуже хороша команда, всі хлопці допомагають один одному. Відзначу кваліфікований тренерський штаб на чолі з Вадимом Євтушенком. З деякими гравцями був раніше знайомий, з іншими швидко знайшли спільну мову.

- Вам як досвіченому воротареві помітно, що у цієї команди є перспектива чи зараз зарано про щось говорити?

- Звісно, у “Кристала” є перспектива. Це було помітно з першого тренування. Від матчу до матчу нам вдається прогресувати. Команда пізно зібралася, тому фізично  нам зараз непросто. У функціональному плані поступаємося лідерам. У перших трьох матчах доводилося більшу частину ігрового часу захищатися. Думаю, що в іграх з прямими конкурентами зможемо набирати залікові пункти, демонструючи цікавий футбол.

- Як вам працюється під керівництвом Вадима Євтушенка? Що нового дізналися за цей короткий період співпраці?

- З задоволенням працюю під керівництвом Вадима Євтушенка. У тренувальному процесі багато часу приділяємо тактиці та дисципліні. Помітно, що у нас формується хороший, дружній колектив.

- Як би ви оцінили старт весяної частини сезону? Більше позитиву чи розчарувань?

- На жаль, здобули всього один заліковий пункт за три матчі. Розуміємо, що грали з сильними суперниками, але завжди хочеться більшого. Працюємо, щоб у наступних матчах покращувати свою гру і додавати в результатах.

- Які завдання ставляться перед командою на кінець чемпіонату?

- Прагнемо зберегти прописку у Першій лізі. Розуміємо, що буде складно, але нам це до снаги.

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору