Новини ЗМІ

Берко: “Кривбас” не має права втрачати залікові пункти

10:00, 2 квітня 2021

Півзахисник ФК "Кривбас" Віктор Берко відповів на питання пресслужби ПФЛ

Герой 14-го туру у Другій лізі Віктор Берко розповів про перемогу над “Реал Фармою” (6:0), а також поділився враженнями від перших у кар'єрі чотирьох забитих м'ячів в одному матчі

- Після гри не думав, що здобуду перемогу у почесній номінації Герой туру, - зызнався гравець. -Звісно, мені приємно, що авторитетні спеціалісти звернули на мене увагу. Проте, головне що я своїми діями приношу користь команді. Для нас було важливо перемогти і ми це зробили.

- На вашу думку, що стало запорукою такої розгромною перемоги над “Реал Фармою”?

- Усі команди проти нас великими силами захищаються. Для нас було важливо ще у першому таймі забити декілька м'ячів, щоб почувати себе впевнено. Думаю, що такий результат першого тайму у психологічному плані зламав гравців суперника. Після другого забитого м'яча почали отримувати задоволення від матчу.

- Після навісу Карнози зі стандарту забили другий м'яч. Награна комбінація?

- На тренуванні багато уваги приділяємо стандартним положенням. У кожного гравця є місце, де він повинен знаходитися при стандартах. Перед грою тренер вивішує список, у якому розписано хто з гравців в яку точку повинен забігати. Чудово, що мені двалося виконати тренерські настанови.

- На 33-й хвилині ваша команда знову ж таки заробила право на пенальті, яке ви без проблем забили. Партнери вам довірили, щоб відзначилися хет-триком?

- Я не штатний пенальтист, навіть у контрольних матчах не бив пенальті. Олексій Збунь заробив одинадцятиметровий і він хотів пробити. Але все ж існує футбольна думка, що той, хто заробив пенальті, краще не підходить до м'яча. Я не думаю, що Олексій на мене образився. У наступних матчах зроблю все, щоб допомогти йому забити, тим самим зможу віддячити. Для мене було важливо забити.

- У команді є свої забобони?

- Особливих немає. Але, наприклад, коли виходимо на матчі, то нам говорять закривати сумки, щоб вони не були відкритими. Це така наша традиція, а інших забобонів у команді немає.

- Можете пригадати свій четвертий забитий м'яч? Знову ж таки спрацював ваш дует з Карнозою...

- Пішла атака флангом і Артур побачив моє відкривання, віддав хорошу передачу. Вдалося вдало обробити м'яч, захисник суперника пролетів повз і я відправив м'яча у сітку.

- Згадаєте, коли раніше забивали чотири м'ячі в одному матчі? Чи це вперше з вами сталося на професіональному рівні?

- Дійсно, раніше не забивав скільки м'ячів в одному матчі. Пам'ятаю, що за “Миколаїв” відзначився дублем, здається, був хет-трик. Але чотири м'ячі не доводилося забивати. Радий, що мені підкорилося таке досягнення.

- Минулими вихідними гру з “Реалом Фармою” відвідали 1125 глядачів і це рекорд відвідуваності у сезоні для Кривого Рогу. Відчувалася підтримка вболівальників?

- Приємно, коли тебе підтримують і женуть уперед. У нас хороший фан-сектор, який не замовкає протягом всього матчу. Намагаємося своєю грою віддячити вболівальникам. За порожніх трибун нецікаво грати, не відчуваєш тих емоцій.

- “Кривбас” у грі з “Реал Фармою” здобув найбільшу перемогу у своїй новій історії. Можливо були моменти у грі, якими залишилися незадоволеними?

- У мене були моменти, які не вдалося реалізувати. Цим залишився незадоволеним, адже хочеться завжди забивати якомога більше. Вцілому, думаю що тренер залишився задоволеним грою команди. Можливо, що він на теорії розповість про помилки, які нам потрібно виправити. Важливо, що нам вдалося здобути три залікові пункти, які допоможуть команді у майбутньому.

- Які зміни відбулися у житті “Кривбаса” за зимове міжсезоння?

- У нас відбулися зміни у тренерському штабі. Нові помічники тренера дещо змінили структури гри, напрацьовували різні тактичні схеми на зборах. Намагаємося втілити у життя настанови тренерського штабу і поки що у нас це виходить.

- На вашу думку, “Кривбас” готовий поборотися за чемпіонство чи зараз головне зосередитися на боротьбі за прохідне друге місце?

- Необхідно виходити на кожну гру і досягати результату. Зараз всі наші думки зосереджені на грі з”Нікополем”. Втрачати залікові пункти не маємо права, адже наші прямо конкуренти навесні також виглядають потужно. Вважаю, що вся боротьба у нашій групі тримати до останнього туру.

                                                                  Бліц

Народився у Вознесенську, Миколаївської області.

Вихованець футбольної шкоки “Зелений гай”. Саме з цієї школи у 2012 році потрапив в професіональну команду “Миколаєва”.

Перший тренер — Сорочан Генадій Олександрович.

Улюблений гравець — подобається Мессі, Роналду. Думаю, що найкращий на даний гравець — Кіліан Мбаппе.

Улюблена команда — не можу сказати, що є якась одна команда, за яку вболіваю. У дитинстві подобався “Ювентус”, де грав Дель П'єро.

Футбольна мрія — хочу зіграти щонайменше один сезон у Прем'єр-Лізі.

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору