Новини змагань

Кірієнко: «Діназ» продовжує гнути свою лінію

09:00, 24 березня 2021

Нападник «Діназу» Ігор Кірієнко визнаний Героєм 13 туру у Другій лізі

Фото: dinaz.com.ua


Обласне дербі Київщини в Другій лізі цього сезону особливо гаряче: ситуація склалася так, що втрата очок могла коштувати «Діназу» лідерства, а от «Чайка» дуже хотіла вигравати, щоб навпаки наблизитися до групи фаворитів. У цій складній грі, яка проходила в критому манежі динамівської бази, все вирішили голи досвідченого Ігоря Кірієнка. Тож саме форвард «Діназа» визнаний Sport Arena та ПФЛ Героєм 13-го туру в Другій лізі сезону-2020/21.

- Дякую за визнання, приємно, коли відзначають твою роботу. – зізнався нападник. – Матч видався досить насиченим на події, тим більше першим після зимового міжсезоння. Хотіли виграти. Добре, що все вийшло.

- У матчі з “Чайкою” ваша команда до заключних 20 хвилин гри не могла відкрити рахунок. У чому причина такої низької реалізації? Можливо, штучний газон вам заважав, адже у Туреччині грали на зелених полях?

- Дійсно, добре у Туреччині попрацювали за гарної погоди і на якісних полях. Однак, не можна сказати, що нам заважав чимось штучний газон, адже безпосередньо до цього матчу ми також готувалися вдома на газоні зі штучним покриттям. Просто суперник так само як і ми хотів перемогти, і робив усе для цього. Добре, що ми використали свої моменти.

- “Чайка” для вас незручний суперник. Перед грою розуміли, що буде непросто? На чому акцентував увагу тренерський штаб у перерві?

- Володимир Бондаренко просив у другому таймі заспокоїтися і грати у той футбол, у який ми вміємо. Тоді все вийде.

- Гравці “Чайки” вміло використовують стандарти, у тому числі вкидання аутів. Були готовими до цього?

- Ми гарно знали суперника, адже вже не вперше проти нього граємо. Намагалися нейтралізувати усі сильні сторони гравців «Чайки» і максимально використати свої переваги. Нам це вдалося, але прикро, що змусили нервувати своїх уболівальників, зумівши реалізувати свою перевагу лише після 70 хвилини.

- На 71-й хвилині після подачі з кутового ви ударом головою відкрили рахунок у матчі. Зіграли на своїх сильних сторонах?

- Ми багато працюємо на тренуваннях над розіграшем стандартів. У Туреччині приділяли цьому особливу увагу. Добре, що все вдалося.

- Через 11 хвилин ви провели другий гол і зняли питання про переможця матчу. Після цього забитого м'яча вже видихнули з полегшенням?

- Ми відчували, що супернику вже буде складно, адже фінальний свисток був близьким, Сподобалося, що попри перевагу ми не відсижувалися у захисті, а продовжували тиснути на ворота суперника.

- Така ваша результативність свідчить про хорошу роботу на зборах?

- На жаль, погода не дозволила нам все реалізувати на зборах в Україні, але в Туреччині надолужили згаяне. Тренерський штаб досить грамотно розподілив навантаження у зимове міжсезоння і це вже приносить свої плоди. Але попереду ще багато турів і ми вже забули про те, що було позаду – рухаємося вперед. «Діназ» продовжує гнути свою лінію і не відступає від ігрових принципів, які приносять результат.

- У грі з “Чайкою” ваша команда грала у два нападника. Помітно що готувалися саме під цього суперника. Це свідчить про тактичну гнучкість “Діназу”?

- Цю схему ми використовували і раніше інколи. Діназ намагається грати у агресивний атакувальний футбол, який би приносив радість нашим уболівальникам.

- Перемога у стартовому офіційному матчі 2021 року - це додатковий стимул для “Діназу” на весняну частину сезону?

- У колективі панує дуже гарна атмосфера, де кожен за кожного готовий відпрацьовувати. Для кожного гравця дуже важливо бути корисним у командній грі і викладатися на максимумі. Звісно, хотіли виграти, щоб отримали гарний емоційний фон на фінішний відрізок весняної частини сезону. Все тільки починається, тому ще рано святкувати і про щось говорити.

- У наступному турі ви зіграєте проти “Буковини”. Які очікування від цього матчу, враховуючи серйозне підсилення суперника у зимове міжсезоння?

- Це клуб з великим традиціями, який дійсно гарно підсилився і стартував з перемоги. Цій команді дуже потрібні очки, тому вона чекатиме нас у гості з великим натхненням. На лідера всі команди налаштовуються особливо. Тому нам варто довести, що ми недарма нагорі таблиці і прагнемо до максимального результату завжди.

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору