Новини змагань

Видерко: жодної проблемної ситуації з українськими командами у Туреччині не було (відео)

13:30, 18 березня 2021

Один із найбільш відомих керівників спортивного агентства з України Микола Видерко розповів про збори українських команд у Туреччині

Фото: пресслужба ПФЛ


Змагання ПФЛ уже відновилися для деяких клубів Першої ліги перенесеними матчами, більшість із них до останнього ще працювали на смарагдових полях Туреччини за температури вище 15С і мали гарні спаринги. Організувати збори однієї команди – досить копітка і непроста робота, особливо під час пандемії. Пресслужба ПФЛ дізналася, яка ситуація з підготовкою у «ковідні» часи, про нові забаганки клубів і секрет перемоги «Агробізнеса» над «Шахтарем» у ¼ фіналу Кубка України у одного з найбільш відомих керівників спортивного агентства з України Миколи Видерка.

- Пане Миколо, наскільки пандемія вплинула на зимове міжсезоння?
- У минулому році на Середземномор’ї працювали 13 клубів Першої ліги, а цього міжсезоння лише сім чи вісім. Наприклад, «Волинь», «Прикарпаття», «Авангард» відмовилися від зборів в Туреччині. Також вирішили не приїздити «Балкани». Водночас, сім клубів Другої ліги вже тренувалися чи й досі тренуються в Туреччині, з нами ще й ЛНЗ, який влітку доєднається до дружньої родини ПФЛ.

Частина готелів змушена була припинити приймати туристів. Один із мережі дружніх нам готелів взагалі зачинився на цей час. Пандемія суттєво позначилася на бізнесі, особливо на європейському ринку.

- Наскільки через це змінилися вимоги клубів, які прибули на збори?
- Команди з однієї групи Другої ліги не хочуть грати між собою. Якщо команди з груп А і Б Другої ліги грають між собою, то можна говорити, що це команди з різних чемпіонатів. Проблем з цим немає, все проходить в робочому режимі. 

- До кубкового матчу з «Шахтарем» у Туреччині готувався «Агробізнес». Наскільки була інтенсивною підготовка цього клубу?
- Команда Чижевського дуже серйозно готувалася. Минулоріч ми з Sunex Tour готували до 1/4 фіналу Кубка України «Минай» і він пройшов далі, а в цьому році - «Агробізнес», який також порадував своїх уболівальників. Це хороша тенденція для нас. Звісно, гравців готували тренер, президент, персонал, але ми теж брали у цьому участь.

Відзначу дуже серйозне ставлення команди «Агробізнес» до тренувального процесу. Запропонували їм той же пакет послуг, за яким готувався свого часу «Металіст» в ОАЄ. Маю на увазі орендований готель, автобус, два якісних футбольних поля, на якому тренувався лише «Агробізнес». Команда мала змогу провести хороші контрольні матчі з сильними суперниками. Сім матчів з дев'яти вони зіграли з клубами Вищих ліг. З огляду на результат матчу з «Шахтарем» Олександр Чижевський вніс правильні корективи в контрольні матчі.

- Чи вдалося забезпечити клуби Першої і Другої ліг якісними спарингами?
- Це питання дуже важливе для команд всіх дивізіонів і вікових категорій українського футболу. Скажімо, цього року з українських команд лише кілька команд, які грають під егідою УПЛ, змогли назвати точні дати спарингів і обрати суперників. Це наші підопічні - «Минай», «Рух» та «Рух» U-19. Також наша компанія стала єдиною, яка забезпечила всі свої команди достойними спарингами в ті часові рамки, які обговорювалися заздалегідь. Нашим друзям і конкурентам так відпрацювати не вдалося.

- Чи змінилася вартість проведення зборів в умовах пандемії?
- В січні та на початку лютого, коли на збори приїздили «Шахтар», «Динамо», «Партизан» - ціни трималися на рівні минулого року. На початку березня ціни суттєво почали знижуватися. Деякі команди заплатили таку ж суму, як минулоріч. Наприклад, якби на збори приїхала «Волинь», то лучани заплатили би на 20% менше, ніж у 2020 році.

- Керуючі готелями говорили, що українські команди поводяться як справжні професіонали. Чи були якісь проблеми цього міжсезоння?
- Жодної проблемної ситуації, яку б нам складно було вирішити, не згадаю. Всі вимагають якісні газони і достойні спаринги. Ми цим клуби забезпечуємо. Щодо медичного забезпечення, то цього року всі, на щастя, відпрацювали без травм чи страхових випадків.

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору