Новини змагань

Костишин: "Поділля" вірить у власні сили на весняну частину сезону (відео)

09:00, 18 березня 2021

Головний тренер “Поділля” Віталій Костишин розповів про турецькі збори команди, підсилення складу, а також про амбітні плани на весняну частину сезону.

Фото: пресслужба ПФЛ


- Вважаю, що дуже добре попрацювали на зборах, - розповів перед поверненням до України головний тренер хмельницького клубу. – Все, що планували - вдалося втілити у життя. Відзначу чудові умови проведення зборів. Виключне задоволення було тренуватися та грати на таких газонах. У двох спарингах мали змогу переглянути новачків. У нас були інформативні контрольні матчі проти клубів Першої, Другої ліг, а також з командою із Туреччини. Були проблеми у самій якості гри під час спарингів, але головне, що нам вдалося перевірити потенціал гравців.

- Осінню частину “Поділля” завершило на другому місці. Задоволені таким результатом?

- Вважаю, що це досить непоганий результат. Завдаяки йому маємо змогу навесні вирішувати завдання підвищення у класі. Жодної гри не програли і це свідчить про правильність нашого шляху. Зробимо усе можливе, щоб навесні виконати поставлене завдання.

- Які у вас очікування від весняної частини сезону?

- У нашій групі багато амбітних команд з якісними виконавцями у складі. Конкуренція йде лише на користь. Чудово, що в українському футболі чимало сильних команд, які прагнуть прогресувати. Буде складно, але ми віримо у власні сили.

У обох групах Другої ліги є команди, які зможуть достойно виступати в Першій лізі. З нашої групи минулого сезону підвищилися у класі “Верес”, “Полісся”, тернопільська “Нива”. Ці колективи зараз дуже достойно грають у Першій лізі.

- Ви підписали чимало новачків. З чим пов'язана настільки кількісна селекція?

- Зараз у часи пандемії маємо розраховувати на більшу кількість гравців основної обойми. Якщо не дай Бог хтось захворіє, то цим гравцям має бути достойна заміна. З цим і пов'язано підписання великої кількості гравців у міжсезоння.

- На зборі грали тими футболістами, яким плануєте розпочати весняну частину сезону?

- У матчах з “Альянсах” та командою із Туреччини грали найбільш оптимальним складом на даний момент. Проте, ще плануємо певні зміни. Нам потрібен був час, щоб переглянути новачків, награти ігрові зв'язки. В Україні також зіграємо один матч, в якому гратимемо своїм основним складом.

- Втрата Нгамби є суттєвою для команди?

- Для кожного футболіста важливо грати у найвищому дивізіоні. Щасливий, що Нгамба матиме змогу грати в Прем'єр-лізі. Дякую цьому футболістові за професіоналізм та якісну гру. Бажаю успіхів у “Колосі”.

- Що можете сказати на рахунок атмосфери всередині колективу?

- У нас дуже дружній колектив, який сформувався влітку. Конфліктних ситуацій не було. Гордий, що у “Поділлі” таких колектив. У цьому у першу чергу заслуга досвідчених гравців.

Висловлюємо подяку компанії "Sunex Sport" і особисто Миколі Видерку за можливість висвітлювати збори команд ПФЛ у Туреччині

Пресслужба ПФЛ

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору