Новини ЗМІ

Каденко: наступного сезону прийматимемо до складу ПФЛ лише клуби, які відповідатимуть усім критеріям атестації

12:30, 11 березня 2021

Президент ПФЛ Олександр Каденко взяв участь у засіданні Комітету професіонального футболу УАФ

Фото: uaf.ua


Цієї середи пройшло чергове засідання Комітету професіонального футболу УАФ, який очолює перший віце-президент асоціації Олег Протасов, повідомляє uaf.ua. Засідання в Будинку футболу було присвячене поновленню сезону в професіональних лігах. Керівники УПЛ та ПФЛ, голови структурних підрозділів УАФ поділилися інформацією та обговорили проблеми, які їм довелося вирішувати під час поновлення змагань.

Президент Професіональної футбольної ліги Олександр Каденко розповів про стан справ із підготовкою до поновлення сезону в клубах ПФЛ: «Насамперед хотів би подякувати всім клубам Професіональної футбольної ліги та відзначити, що в цей непростий час, час пандемії коронавірусу, ми всі вийшли переможцями, дотрималися медичного протоколу. Зрозуміло, що без певних втрат не обійшлося, люди хворіли, у когось були послаблені склади. Але перше коло було зігране, деякі перенесені матчі Першої ліги вже відбулися 4—5 березня, ще деякі пройдуть 12 числа, а 19 березня ми повноцінно стартуємо і в Першій лізі, і в обох групах Другої".

Щоправда, пан Олександр наголосив на проблемі з деякими інфраструктурними об'єктами клубів. "Через погодні умови ми не зможемо відновити змагання на якісних полях, тому в різних регіонах футбольні поля будуть різної якості. Щодня ми на зв’язку з клубами. Деякі регіони наразі перебувають у червоній зоні карантину, там матчі відбуватимуться згідно з медичним протоколом без уболівальників".

Приємно, що заявкова кампанія попри все пройшла досить активно.

"Та все ж маємо зазначити, що не всі команди пройшли навчально-тренувальні збори згідно зі своїми планами. Більшість колективів планувала проводити їх в Україні, але ті погодні умови, які були в лютому, завадили провести підготовку на високому якісному рівні. Хоча деякі клуби Першої та Другої ліг побували в Туреччині та, сподіваюся, добре підготувалися до продовження чемпіонату".

Уже наступного тижня планується засідання Центральної ради ПФЛ, де обговорюватиметься багато питань, зокрема і щодо формату змагань наступного сезону. У зв’язку з тим, що з сезону 2021/22 припиняється розіграш чемпіонату серед команд U-21 Прем’єр-ліги, швидше за все, будуть внесені зміни до формату розіграшу чемпіонату Першої ліги.

Фото: uaf.ua


"У Другій лізі, напевно, формат залишиться без змін, - стверджує Каденко. - Зміниться тільки кількість учасників у групі «А» та групі «Б». Усе залежатиме від того, як клуби проходитимуть атестацію та хто має відповідати вимогам, але наша позиція полягає в тому, щоб приймати до складу Професіональної футбольної ліги ті клуби, які дійсно відповідають усім критеріям атестації, які будуть клубами високої якості та відповідати рівню професіонального футболу.

Плануємо разом з УПЛ звернутися до тих клубів, які мають намір виступати в Першій та Другій лігах згідно з регламентом цього сезону. Сподіватимемося, що найближчим часом ми надамо відповідну інформацію та винесемо її на розгляд Комітету професіонального футболу УАФ, де також розглядатиметься це питання. Потім винесемо його на розгляд Виконкому УАФ».

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору