Новини ЗМІ

Кривенцов: навіть гравцям із досвідом було важко на зборах у Туреччині

12:30, 10 березня 2021

Вже по завершенні навчально-тренувального збору у Туреччині головний тренер "Металіста 1925" Валерій Кривенцов розповів про акценти на турецьких зборах і задачі на весняну частину сезону.

Фото: metalist1925.com


- Підсумками зборів я задоволений, - розповів наставник metalist1925.com. - У нас були тренувальні поля стандартного розміру та гарної якості, а також все для повноцінного відновлення. Ми провели низку непоганих спарингів, награли декілька тактичних варіантів гри.

Направленість роботи

- Ми намагалися поліпшити всі компоненти: володіння м'ячем, початок атаки від власних воріт, контроль м'яча у середині поля та у завершальній фазі атаки. Багато уваги приділили відбору м'яча: високому, середньому та на своїй половині поля. Також відпрацювали стандартні положення, адже з них забивається дуже багато голів, ми моделювали різні варіанти кутових та штрафних. Моделювали різні ігрові ситуації, щоб наша команда була більш трансформована та не порушувала структуру гри, наші вимоги, а також могла безболісно перейти до іншої системи.

Основні вимоги

- Команда виконала великий обсяг бігової роботи, я вважаю, що команда готова до відновлення змагань. Хлопцям було дуже важко. Багато хто пограв на високому рівні, але навіть для них такі збори були вперше. Мене дуже хвилювало питання відновлення на цих зборах. У Харкові було дещо проблематично, адже саме там була основна бігова робота, а вже тут, враховуючи поля, все було добре.

Адаптація новачків

- Відновлення було на рівні: хлопці плавали в басейні, у них був професійний масаж. Великий плюс, що було море, адже морська вода дуже добре знімає напругу з ніг.

Ми дуже обережно підійшли до селекційної роботи, точково підсилили наші проблемні позиції. На довготривалий термін випали три наші провідні півзахисники Ярослав Ямполь, Дмитро Кравченко та Дмитро Криськів. Через це ми запросили Юрія Батюшина, Олега Голодюка та Артема Габелка.

Знаючи, що від нас піде Віталій Гошкодеря, який отримав дуже привабливу пропозицію з-за кордону, ми у терміновому порядку знайшли гарного центрального захисника Євгена Ткачука, на якого дуже розраховуємо. Взагалі, кожний гравець нашої команди чудово розуміє задачу, яка перед нами стоїть. Ми повні бажання та рішучості її виконати.

Важливі рішення

- Наші побажання щодо трансферів керівники задовольнили. Ми з керівництвом у постійному діалозі, передивилися всю інформацію по гравцям, статистику, дані InStat, коефіцієнт корисної дії. Мене дуже тішить, що в нашому колективі немає жодного байдужого гравця, у першій частині сезону були моменти, коли на полі їх обігравали, вони зупинялися та переставали грати. Зараз цього немає та мене це тішить.

Кадровий потенціал

- У нас є обойма гравців, яким до снаги втілити в життя нашу мрію. Я розраховую на кожного з них. У нас у команді зараз дуже гарний мікроклімат, ми поступово робимо все, щоб стати ще сильнішими. Це стосується всього клубу, не тільки на футбольному полі, ви розумієте, є багато людей, які займаються забезпеченням команди та всім іншим. Вони роблять все, щоб стати сильніше на всіх рівнях. Це не хаотична, а гарно продумана та збалансована робота, ми, наче гарний автомобіль - рухаємося вперед!

Хочу подякувати керівництву, у нас є все, щоб якісно готуватися, ми з ними міркуємо однаково та рухаємося в одному напрямку.

Повернення вболівальників
- Безумовно, футболістам набагато приємніше грати з глядачами та й сама ця атмосфера... Футбол - це емоції, радість та хвилювання, ми зробимо все, щоб вболівальник приходив та радів нашим перемогам! Чи дійсно футбол без вболівальників - це не футбол? Це футбол, але без тих емоцій. Тому звертаюся до них: приходьте на стадіон, підтримуйте нас, заряджайтеся позитивною енергією, а ми, зі свого боку, намагатимемося демонструвати той футбол, за яким харківський вболівальник скучив!

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору