Новини змагань

Микитин: керівництво "Металурга" створює гарні умови для вирішення задач (відео)

13:00, 4 березня 2021

Наставник запорізької команди, колишній збірник Володимир Микитин — про збори, новачків та весняну конкуренцію

Фото: пресслужба ПФЛ


Металург – ньюсмейкер зимового антракту. Чимало новачків, більшість досвідчені, хоча і не без втрат — але явно в плюс. За що побореться запорізький клуб навесні й чи гарно проходить підготовка до весни?

Головний тренер запорізького Металурга Володимир Микитин розповів Sport Arena про збори команди, про новачків, а також поділився очікуваннями від весняної частини сезону.

– Пане Володимире, як проходять збори команди у Туреччині?

– Тренуємося у Туреччині протягом п’яти днів. Задоволені умовами для підготовки. На таких полях працювати одне задоволення.  У Запоріжжі погода не дозволяла виконувати все заплановане, а в Туреччині можемо більше уваги приділити ігровим вправам.

У команді зараз хороша атмосфера, здорова конкуренція. Задоволений трансферною політикою в зимове міжсезоння. До нас приєдналися Загальський, Басов, Чорний. На цих футболістів покладаємо надії у весняній частині сезону.

– Чи плануєте ще підсилюватися?

– Ніколи не відмовлятимемося від хороших футболістів. Головне, щоб цей футболіст відповідав нашим вимогам. Завжди знайдемо місце на футбольному полі професіоналу.

– Можете розповісти про спаринги?

– На цих зборах заплановано проведення чотирьох контрольних матчів. Один спаринг вже зіграли. Важливо, щоб три наступні матчі гравці провели на тому рівні, на якому плануємо грати в чемпіонаті. Звісно, у хлопців накопичилася певна втома, але це нормальна ситуація для зборів.

– Чого очікуєте від весняної частини сезону?

–  Ми завжди прагнемо вдосконалювати свою гру. До нас приєдналися новачки, які мають додати різноманіття у грі Металурга, зможуть підсилити команду гру. Деякі контрольні матчі стали свідченням цього. Головне, що футболісти виконували наші вимоги. Для Металурга навесні кожна гра буде наче останньою. Наші конкуренти теж активно працюють на зборах, тому в чемпіонаті буде непросто.

– Які зміни у фінансовому плані відбулися у клубі?

– Дякую керівництву, яке профінансувало наші збори у Туреччині. Важливо, що нам вдалося провести контрольні матчі в Маріуполі та Дніпрі. Керівництво клубу створює хороші умови для вирішення найбільш амбітних задач.

– Новачки вже влилися в колектив?

– Можу виділити підписання контракту з Басовим та Загальським. У цих футболістів чималий досвід виступів на високому рівні. Вони додали впевненості та солідності у нашу гру. Відзначу, що віце-капітаном команди обрали Басова. Це свідчить про авторитет гравця. Сергій допомагає нашим молодим гравцям.

– Наскільки важлива присутність вболівальників на трибунах?

– Чудово, що нарешті матимуть змогу відвідувати матчі вболівальники. Хочемо своєю грою радувати вболівальників, які нас підтримують. Для нас важливий не лише результат, а й якість гри.

Висловлюємо подяку компанії "Sunex Sport" і особисто Миколі Видерку за можливість висвітлювати збори команд ПФЛ у Туреччині

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору