Новини змагань

Лиховидько: у "Чорноморці" дуже хороший колектив

14:00, 23 лютого 2021

Захисник ФК "Чорноморець" Віктор Лиховидько відповів на питання ЗМІ

Фото: chernomorets.odessa.ua


- Вікторе, ви гравець, якому вдалося кілька разів перезагрузити свою кар’єру і в підсумку дістатися “Чорноморця”. Де починали свій кар’єрний шлях? На якій позиції ви починали свій кар’єрний шлях?

- Моєю першою командою на професіональному рівні був “Арсенал” з Білої Церкви. Підписав контракт з командою в 17 років. На той момент це був міцний середняк Першої ліги, в якому грали гравці з досвідом виступів в Прем'єр-Лізі. Це був хороший досвід для мене, адже мав змогу пргресувати, навчатися новому в досвідчених гравців.

В дитячо-юнацькому футболі грав у центрі захисту, у центрі півзахисту. В “Арсеналі” тренер мене бачив на лівому фланзі в захисті або півзахисті.

- Дебют на професіональному рівні проти “Волині” 24 травня 2010 року запам'ятався вам на все життя?

- Звісно, такі матчі завжди запам'ятовуються. Тренерсьий штаб випустив мене на заключні 15 хвилин. На той момент “Волинь” вигравала 3:1. До кінця зустрічі вдалося скоротити відставання у рахунку і я взяв участь в гольовій атаці, віддав асист з флангу. Після цього в команді жартували, говорили що я “потрапив під премію”. Рідні, близькі, перші тренери привітали з дебютом на професіональному рівні.

- До 24 років у вас був досвід гри в Таджикистані і Чехії. Чому вирішили здійснити революцію у своїй кар'єрі?

- В 19 років отримав пропозицію пограти в чемпіонаті Таджикистану. “Регар-ТадАз” на той момент була найкращою командою республіки. Полетів на збір до Туреччини і через два-три дні підписав контракт. За сезон команда виграла чемпіонат і кубок країни. Вважаю, що зіграв на високому рівні, адже чимало м'ячів забив. Мені навіть пропонували грати за збірну Таджикистану. Проте, через півроку залишив країну. Зіграв перше коло і через дві гри другого кола за сімейними обставинами змушений був повернутися.

Щодо Чехії, то мене до ФК “Влашин” запросив один знайомий. Команда грала у другому дивізіоні Чехії. Це був 2013-2014 рік. В мене були певні проблеми з робочею візею, але все таки приєднався до команди. Коли настав час підписувати контракт, то через проблеми з документами не зміг підписати угоду. Грав у напівпрофесіональній команді, де не потрібно було оформляти робочу візу. В Чехії прожив чотири місяці і в мене не було проблем з комунікацією. В Чехії багато більш вікових людей розмовляють російською, також я непогано володію англійською. У 2014 році почалася війна в Україні і мене повернули додому. Взимку ще раз подавав документи, але мені відмовили в робочій візі.

Фото: chernomorets.odessa.ua


- Після повернення з Чехії у вас було два роки виступів у “Львові”, в аматорах, “Вересі” і опинилися в “Сумах” у підсумку. Це були роки застою, підтримки форми чи важливого досвіду?

- Це був складний період, під час якого отримав корисний досвід. Після повернення з Чехії підписав контракт з “Вересом”. З рівненським клубом вийшли в Першу лігу. Після “Вересу” грав на аматорському рівні за “Єдність”. В “Єдності” мав можливість грати під керівництвом Іллі Близнюка. Саме він запросив мене до “Сум”, коли очолив цю команду.

- Період у “Гірнику-Спорт” був не найгіршим?

- Це був хороший період у моїй кар'єрі, я був один із лідерів команди. Відзначу ті часи, коли команду очолив Ігор Жабченко. При Мазярі грав у центрі захисту, а  Жабченко перевів мене на позицію атакувального півзахисника. Там я себе надзвичайно комфортно відчував.

- Говорять, що сам Остап Маркевич запросив вас до Чорноморця. Ця інформація відповідає дійсності?

Дійсно, ви праві. Напряму розмовляв з Маркевичем і після цієї розмови підписав контракт з клубом. Уперше він мені зателефонували після гри “Гірник-Спорт”  - “Чорноморець”. У цій грі відзначився забитим м'ячем.

- У “Чорноморці почуваєтеся комфортно? Можна сказати, що знайшли свою команду?

- У нас дуже хороший дружній колектив. Всі гравці прагнуть підвищитися у класі, працюють для цього кожного дня.

- Ви досить багато забиваєте. Звідки взялися такі навички?

- Який захисник не мріє стати нападником (посміхається)? На аматорському рівні часто грав в атаці. Можливо, цей досвід допоміг мені. Зараз частіше за все забиваю після стандартів. У нас всі стандарти награні, приємно,що робота на тренуваннях приносить результат.

Фото: chernomorets.odessa.ua


- На якій позиції комфортніше себе почуваєте, адже ви встигли зіграти і в захисті і в півзахисті?

Найбільше подобається грати в центрі півзахисту. У Першій лізі вже грав на всіх позиціях, окрім правого флангу. Навіть у воротах стояв.

- Універсалізм у футболі цінується більш за все...

- Напевно, можу сказати, що я здатний зіграти там, де потрібен тренеру.

- “Чорноморець” за втраченими очками відірвався від найближчих переслідувачів на пять очок. Це реальна моджливість вийти в Прем'єр-Лігу за підсумками цього сезону?

- У нас хороша команда, якій до снаги підвищитися у класі. У кожному матчі будемо доводити свою спроможність вийти в Прем'єр-Лігу. Буде непросто, але ми віримо у власні сили. Думаю, що все у нас вийде.

- На зимових зборах окрім молоді є досвідчені гравці - потенційні новачки?

- У нас команда укомплектована, але на перегляді знаходяться гравці з досвідом виступів у Прем'єр-Лізі. Прикро, що Влад Клименко травмувався і пережив операцію. Бажаю йому найскорішого повернення.

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору