Новини ЗМІ

Литовченко: впевнений, що з кожним днем “Рубікон” ставатиме сильнішим

16:00, 21 лютого 2021

Головний тренер “Рубікона” Сергій Литовченко розповів про причини невдалої осінньої частини сезону, кадрову ситуацію у команді, а також поділився планами на майбутнє

Фото: rubiconfc.com


- Пане Сергію, з якими основними проблемами довелося зіштовхнутися в якості головного тренера “Рубікона”?

- Складно виділити якусь одну причину невиразного результату команди в осінній частині сезону. Посеред чемпіонату протягом двох тижнів не грали через хворобу, випали з ігрового ритму. Ми дебютували у Другій лізі  і низка гравців психологічно не були готовими грати на професіональному рівні. До того ж, очолив команду вже у розпал змагань, тому необхідний був час для знайомства, вивчення потенціалу підопічних. Цілий комплекс причин вплинув на результати команди.

 У міжсезоння більше часу для роботи, проведення селекції.  Думаю, що навесні виступатимемо краще. Будемо  намагатися демонструвати змістовний футбол і підніматися якомога вище у турнірній таблиці.

- Наскільки у вас тісний контакт з президентом, який за три роки вивів клуб в профі?

- Майже на кожному тренуванні присутні президент та віце-президент. Це багато про що говорить. Керівництво цікавиться проблемами команди, вони  живуть футболом, пізнають багато нового для себе. Головне, що наші керівники люблять футбол, намагаються зробити все для якісної підготовки команди.

Після першої частини сезону не було зроблено кардинальних змін. Віктор Курята, який  стояв у витоків клубу лише нещодавно перейшов в дубль Олімпіка, адже у керівників клубів дружні взаємини.  Важливо, що керівництво “Рубікону”  не забуває про людей, з якими разом пройшли шлях від аматорів до професіоналів.

Після невдалої осінньої частини сезону був готовий до будь-якого розвитку подій, але керівники дали мені шанс, адже розуміли що часу не вистачило. Домовилися, що будемо дивитися у майбутнє, а не жити сьогоднішнім дней. Головне побудувати боєздатний колектив, який у майбутньому заявить про себе. Рухатимемося крок за кроком. Впевнений, що з кожним днем “Рубіком” ставитиме сильнішим.

Фото: rubiconfc.com


- Які у вас були завдання на перші спаринги зимового збору?

- Раніше за всі команди Другої ліги вийшли з відпустки. Вже 12 січня почали тренування, адже 50% гравців залишии колектив і треба було заново збирати команду. Після осінньої частини сезону залишилися 11 польових гравців і два голкіпери.

Брали участь в різних змаганнях, грали на турнірі в Білорусії. Мали змогу провести спаринги з клубами Вищої лігами  “Вітебськом” та  “Спутником”, дублем “Олімпіка”. На цих змаганнях посіли друге місце.

Після приїзду зіграли “ЛНЗ”. Глобальних цілей на турнір не ставили, адже необхідно було переглянути гравців. Хлопці грали або по тайму або по 60 хвилин.

 Практично визначилися з новачками, з деякими футболістами вже домовилися, але прізвищ поки що не називатиму. На 23 лютого запланований контрольний матч з краматорським “Авангардом”. У цьому матчі гратимемо тим складом, яким плануємо виступати навесні.

- Скільки зараз гравців в основній обоймі?

- У нас зараз 11 польових гравців і два голкіпера. Маю домовленість з керівництвом клубу про те, що якщо новачок буде сильнішим за гравця який на контракті, то саме цей новачок гратиме. Гратиме лише сильніший. Зараз підбираю футболістів під своє бачення футболу і саме я нестиму відповідальність за результат. Плануємо підписати угоди з сімома-вісьмома гравцями, які мають досвід виступів на професіональному рівні. Думаю, що в обоймі команди буде 20-22 гравця. Надаємо можливість молодим гравцям проявити себе. Хлопцям складно, але це наш найближчий резерв.

- Знаємо, що на перегляді у “Гірнику-Спорт” були декілька гравців “Рубікону”. Що вам про це відомо?

Сказав деяким футболістам, що не бачу їх у команді.  Лише по Бащинському це було остаточне рішення, а були такі хлопці, які захотіли довести свою конкурентоспроможність. Запропонував футболістам почати все з чистого аркушу, провети збори і справити на мене враження. Змінили тактичну схему і до футболістів були висунуті нові вимоги. Сказу, що захотів повернутися до команди Нестеренко і можливо, він гратиме за “Рубікон” навесні.

З інших клубів телефонувати щодо наших гравців і я розповідав їхні сильні та слабкі сторони. Про подальшу долю цих футболістів невідомо.

- Чи плануєте збори в Туреччині?

- У нас була розмова з керівництвом клубу. Нам потрібен один виїзний збір, де створені всі найкращі умови для тренувань, якісні спаринги. Варінт з Туреччиною відразу відкинули, проте можливо, що на десять днів вирушимо на виїзний збір. Один із варіантів — Ужгород, адже там є газони з натуральним покриттям. Не виключаю того, що залишимося в Києві. Це питання на даний момент ще відкрите.

 

Прессслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору