Новини ЗМІ

Ярошенко: у “Альянса” є потенціал для боротьби за високі місця

11:00, 15 лютого 2021

Костянтин Ярошенко відповів на питання ЗМІ

Фото: fc-alliance.com.ua


Півзахисник “Альянса” Констянтин Ярошенко поділився враженнями від виступів команди в осінній частині сезону, а також розповів про підготовку до відновлення чемпіонату. 

- Констянтине, за втраченими очками відстаєте від першого місця на п’ять очок. Напевно, для дебютанта першої ліги осінню частину сезону можна вважати вдалою?

- Вважаю, що виступили непогано, якщо зважати на перший сезон команди на такому рівні. Намагатимемося у весняній частині сезону виступити ще краще.

- Коронавірус суттєво вплинув на “Альянс”?

- Пандемія вплинула на всіх. Довелося пропускати три матчі поспіль і потім було складно знову увійти в ігровий тонус. Вважаю, що наша команда достойно вийшла з цієї непростої ситуації.

- Напевно, найкращий матч для “Альянса” був проти “Вереса”? Чи все ж перемога і реванш проти принципового суперника “ВПК-Агро”була більш важливою?

- З “ВПК-Агро” була принципова гра, хотілося зіграти з принциповим суперником на новому рівні з перемоги. Матч розпочався непросто, але завдяки налаштуванню вдалося переломити хід зустрічі.

Щодо"Вереса", то перед цією грою програли два матчі поспіль і у випадку негативного результату могли опинитися внизу турнірної таблиці. Завдяки перемозі над рівнянами вдалося відірватися від зони вильоту. Ці матчі у виконанні нашої команди були якісними, але сподіваюся, що наша найкраща гра ще попереду.

Фото: fc-alliance.com.ua


- В чому особливість нинішнього “Альянсу”? Які сильні сторони команди?

- Завжди намагаємося виконувати настанови тренерського штабу. У нас є своя структура гри, якої дотримуємося. Звісно, ще є багато над чим працювати, але важливо, що ми не змінюємо власним принципам. Команда пройшла шлях від аматорів до професіоналів і у багатьох молодих гравців відчувається велике бажання проявити себе на цьому рівні.

Пам’ятаю, що ви якось грали проти команди батька. Це ваш перший досвід грати під його керівництвом?

- Доля надала мені можливість попрацювати разом з батьком. Намагаюся передати свій досвід молоді, допомогти хлопцям як на полі, як і поза ним. Мені комфортно працюється з батьком, адже я дуже добре знаю його вимоги, футбольну філософію. Досвід гри на високому рівні мені  допомагає зараз.

- Де вам легше в професіональному плані: в “Альянсі” чи “Чорноморці”?

- Складно відповісти на це питання, адже в цих командах різні вимоги до гравців. У кожного колективу є свої плюси і мінуси. “Чорноморець” - клуб з історією і там у психологічному плані грати непросто, від команди чекали результату, не було право на помилку. В Одесі вболівальники дуже вимогливі, вони дуже болісно сприймали невдачі команди. 

“Альянс” лише починає заявляти про себе, команда у процесі побудови. Ми ставимо перед собою завдання вигравати у кожному матчі, але поки не думаємо про підвищення у класі. Необхідно закріпитися на цьому рівні, а потім ставитимемо більш амбітні завдання.

- Навантаження у вас зараз суттєві, по два тренування на день. Можете розповісти про підготовку команди?

- Складно тренуватися за таких погодніх умов. Зараз в Україні серйозні морози, сніг.  Проте, необхідно бути готовими до всього. Вже три тижні працюємо над функціональною підготовкою, щоб навесні досягати результату. Тренування непрості, але розуміємо, що без цього нікуди. На полі займатися дуже складно, адже трава замерзла. Відзначу, що згідно з планами через тиждень маємо вилетіти до Туреччини.

- Андрій Герт вже влився в колектив? Відчуваєте, що цей гравець зможе підсилити команду?

- Проблем з адаптацією у будь-якого новачка немає. У “Альянса” дуже хороший колектив, який завжди з радістю приймає нових гравців. Впевнений, що Андрій допоможе нашій команді. У нас буо кілька гравців на перегляд, але поки підписали лише Герта.Чи будуть ще новачки? Я не компетентний уцьому питанні, але від гарного виконавця навряд відмовимося.

- Які ваші особисті амбіції? Ви пограли на рівні Прем'єр-Ліги,  яка перед вами зараз амбітна ціль?

- Не хочу оголошувати свої особисті амбіції. Якщо мої мрії здійсняться, тоді про них розповім. Можна багато розповідати, а потім буде незручно, коли не зможеш втілити все це у життя.

- Щодо весняної частини, то маєте намір поборотися за першу трійку?

- Все залежитиме від гри, яку демонструватимемо навесні. Футбол непередбачуваний і може трапитися все що завгодно. Необхідно максимально налаштовуватися на будь-якого суперника і грати у свій футбол. З вірою у власні сили можна досягнути результату. Вважаю, що у “Альянса” є потенціал для боротьби за високі місця. Головне добре підготуватися до відновлення змагань.

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору