Новини ЗМІ

Постовий: в умовах пандемії "Чернігів" виступив гідно

12:00, 11 лютого 2021

Головний тренер новачків Другої ліги — про польового в воротах, неординарний крок і бюджет клубу

Фото: facebook.com/fc.chernigiv


Головний тренер Чернігова Вадим Постовий поділився враженнями від виступів команди в осінній частині сезону, а також розповів про підготовку до відновлення чемпіонату.

– Пане Вадиме, для Чернігова, як для дебютанта, десяте місце після осінньої частини змагань – прийнятний результат?

– Дуже складно відповісти на це питання, адже з четвертого туру коронавірус вибив нашу команду з колії.  Уже після кількох турів зі старту турніру на матчі готувалися всього 12-13 футболістів, майже всі хлопці перехворіли. Дуже складно було сподіватися на кращі результати за таких умов. На 60% матчів виходили ті, хто здоровий, навіть якщо їхня готовність не була оптимальною. Дякую футболістам за професіоналізм та самовіддачу.  Вважаю, що в цих умовах ми виступили гідно.

– Той факт, що матч проти Буковини у воротах провів польовий гравець Романченко, викликаний також хворобою голкіперів?

– Через коронавірус довелося піти на такий неординарний крок. Дуже складний був матч з Буковиною. Мало того, що без воротаря грали, так ще і на заміну випускали чотирьох гравців, які лише два дні тому вийшли з карантину. Вони провели по  одному тренуванню і поїхали на гру. Всього 12 футболістів були готовими до гри.

– Ви досить непогано виглядали на тлі одного з лідерів "Поділля" попри 0:3…

– На мою думку, наш  матч із "Поділлям" був найгірший за весь час. Суперник сподобався, але і наші хлопці багато помилялися.

Фото: facebook.com/fc.chernigiv


– Коли команда вийшла з відпустки?

– Розпочали підготовку до відновлення чемпіонату 21 січня. Під час першого тижня основну увагу приділяли функціональній підготовці, гравці багато бігали.  Хлопці мали змогу зіграти двосторонки, провели спаринги з Десною U-19.

– Восьмого лютого ви провели перший спаринг з "Оболонню-2", вигравши 2:1. Як оціните його?

– У матчі з дублем Оболоні було дуже складне поле. На такому газоні складно футболістам проявити всі свої найкращі якості. Я залишився задоволеним своїми підопічними. Хлопці створювали моменти, вийшли на певний функціональний рівень. Результат не був ключовим, але завжди приємно перемагати.

– Які кадрові зміни плануються в команді?

– Президент наголошує на тому, щоб команда була сформована з власних вихованців. Максимально надаємо шанс проявити себе місцевим футболістам. В нас у команді було двоє гравців з Києва, але ми завершили з ними співпрацю. Всі футболісти залишаються і у нас зараз є низка молодих гравців на перегляді. Хочеться, щоб хвороба не завадила нам оцінити власний рівень навесні. Якщо гратимемо оптимальний складом, то зможемо дати бій будь-якому супернику. Набиратимемося досвіду, щоб у майбутньому досягати вершин. Потенціал у футболістів Чернігова помітний.

– Чи плануються зміни у фінансовому кошторисі на розвиток команди?

– Хочу заспокоїти всіх, бюджет не буде зменшений.  Керівництво клубу робить все можливе, щоб команда відчувала себе стабільно у фінансовому плані. Все обіцяне було виконано на 100%.

– Туреччина розглядається як країна для підготовки до весни?

– Поки ні, тренуємося вдома. У нас є поле з штучним покриттям, на якому можемо займатися. На жаль, негода суттєво вплинула на наші плани, але маємо те, що маємо.

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору