Новини змагань

Цього дня: рекордсмен Цвік та найкращий тренер ХХ століття за версією ФІФА

08:00, 9 лютого 2021

Рінус Міхельс після фіналу чемпіонату Європи 1988 року, в якому Нідерланди обіграли СРСР під керівництвом Валерія Лобановського, фото nos.nl

Денис Столярчук

PFL.ua пропонує привітати з днем народження наших футбольних людей.

9 лютого народилися:

1993 рік: гравець Олександр Валерійович Гарбар («Діназ», Вишгород, Друга ліга).

Серед відомих іменинників цього дня –

1971 рік: Андрій Степанович Цвік - український футбольний тренер, колишній півзахисник команди «Сталь» (Алчевськ). Всю кар'єру грав у цьому клубі - 528 матчів та 58 м'ячів. У Першій лізі: переможець у сезоні 2004/05; срібний призер – 1999/00; бронзовий призер – 1995/96. Рекордсмен Першої ліги України за кількістю проведених матчів – 429.

Народилися в цей день і багато зарубіжних футболістів і тренерів. Зокрема:

1928 рік: Рінус Міхелс - нідерландський футболіст, нападник. По завершенні ігрової кар'єри — видатний футбольний тренер. Як гравець насамперед відомий виступами за клуб «Аякс», а також за національну збірну Нідерландів. Як тренер – багаторічною роботою з клубами «Аякс», «Барселона» та збірною Нідерландів. Дворазовий чемпіон Нідерландів я гравець і чотириразовий – як тренер. Триразовий володар Кубка Нідерландів. Чемпіон Іспанії. Володар Кубка Іспанії з футболу. Володар Кубка Німеччини. На чолі нідерландської збірної — чемпіон Європи 1988 року. Найкращий тренер ХХ століття за версією ФІФА. Помер 3 березня 2005 року.




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору