Новини змагань

Цього дня: голеадор ПФЛ і канадець, що забивав Україні

08:00, 8 лютого 2021

Станіслав Куліш із своїм новим головним тренером Сергієм Соловйовим, фото ВПК-Агро

Денис Столярчук

PFL.ua пропонує привітати з днем народження наших футбольних людей.

8 лютого народилися:

1989 рік: гравець Станіслав Костянтинович Куліш (починав сезон у «Кремені» Кременчук, Перша ліга - представлений у якості новачка «ВПК-Агро»).

Рекордсмен Другої ліги за кількістю голів упродовж одного сезону (31 за кам’янську «Сталь», 2013/14), загалом забив 142 м’ячі на професіональному рівні в 298 матчах у всіх лігах і кубках.

1997 рік: гравець Роман Русланович Яловенко («Чорноморець» Одеса, Перша ліга).

2000 рік: гравець Богдан Володимирович Приблуда («Реал Фарма» Одеса, Друга ліга).

1973 рік: Андрій Станіславович Фадеічев - український захисник та півзахисник. Вихованець дніпропетровського футболу. У 1992 році перейшов у білоруський «Взуттєвик» (Ліда), в якому дебютував у дорослому футболі, зігравши п’ять матчів в першому незалежному чемпіонаті Білорусі. Далі грав за павлоградський «Шахтар», ФК «Дніпро», хмельницьке «Поділля» та луганську «Зорю». З 2003 по 2011 рік з деякими перервами, виступав у нижчих дивізіонах Фінляндії за ТУС. Там же і завершив кар’єру гравця.

Святковим є цей день і для багатьох зарубіжних футболістів. Зокрема, день народження відзначає

1983 рік: Атіба Гатчинсон - канадський півзахисник збірної Канади та турецького «Бешикташа». За збірну Канади зіграв 76 матчів та забив шість м'ячів. Зокрема, в товариському матчі 2010 року в Києві забивав українцям (зіграли 2:2). Чотирьохразовий чемпіон Данії у складі «Копенгагену», дворазовий чемпіон Туреччини у складі «Бешикташу».




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору