Новини змагань

Діденко: отримуватиму задоволення, якщо прогресуватиме молодь "Миколаєва-2"

09:00, 30 січня 2021

Відомий форвард очолив МФК "Миколаїв-2", розпочавши власну тренерську кар’єру

Новий старший тренер дубля МФК "Миколаїв" Анатолій Діденко розповів про початок тренерської кар’єри, поділився враженнями від спарингу з першою командою, а також озвучив плани на збори.

– Пане Анатолію, ви закінчили кар’єру футболіста в 2019, а вже за півроку в січні 2020 увійшли в тренерський штаб Іллі Близнюка. Можете пояснити, чому не взяли більше часу відпочити від футболу?

– Завершив кар’єру після травми, не бачив далі сенсу грати. У Чорноморці пропонували адміністративну посаду, але далі слів нічого не пішло. Вирішив півроку відпочити, щоб потім з новими силами поринути в роботу. Отримав тренерську ліцензію категорії С і товариш запропонував попрацювати дитячим тренером у Одесі. Необхідно було зсередини відчути тренерську роботу.

Потім зі мною зв’язалося керівництво Миколаєва і запросили на тренерську роботу.  Майже без роздумів погодився на цю пропозицію. З Іллею Близнюком раніше не були знайомі, але залюбки взявся до роботи в його тренерському штабі.

До речі, уже отримав тренерську ліцензію категорії А. Для професіональних футболістів курси тривають близько року. Через велике навантаження було непросто, але ми впоралися.

– Отже за рік після старту тренерської кар’єри ви очолили дубль Миколаєва. Не боїтеся відповідальності?

– Якщо боїшся відповідальності, то який сенс працювати? Головне вірити в свої сили, постійно вдосконалюватися та рухатися вперед. Отримуватиму велике задоволення, якщо під моїм керівництвом прогресуватиме молодь. Необхідно зробити висновки і працювати далі. Потрібно пройти через всі перешкоди, адже не завжди все складатиметься якнайкраще. В цьому і полягає цікавість тренерської роботи.

– Вже другий чи третій рік в Миколаєві повноцінно працює власна школа. Скільки зараз власних вихованців тренується з командою?

– Зараз підключили до тренувань Чорного, Кляцького, Бойка і Царіного. Якщо хлопці віддаватимуться футболу на повну, то у них є шанс заграти в основній команді. В нас є хороші молоді футболісти, з якими можна працювати. Важливо, що у клубу є власна футбольна школа, звідки можна отримувати підсилення. Коли є єдина клубна структура, то це має принести результат.

Намагатимуся переглядати матчі хлопців з дитячої школи, щоб запрошувати найкращих до другої команди. Випускники школи мають пройти адаптацію до дорослого футболу і на це потрібен час. Їм дуже складно витримувати навантаження, до того ж треба працювати над технічним оснащенням. Уважно слідкуємо за нашими талантами.

– Одним із таких вихованців є ваш попередник Микола Попелишко. Ви з ним говорили вже?

– Микола Попелишко допомагає мені, адже він досконало знає індивідуальні особливості молодих гравців. Чудово, коли є людина, яка може надати фахову інформацію по гравцям.

– Дубль Миколаєва не має турнірних завдань. Де плануєте шукати новобранців окрім власної школи?

– Потрібно знаходити час і їздити переглядати хлопців на місцевих турнірах. Бувають також цікаві обласні турніри, де можна знайти перспективну молодь. Можу привести приклад Віталія Кварцяного, який вмів знайти талантів з області і запрошував їх у Волинь. На жаль, на даний момент не вистачає на це часу, адже розпочалася підготовка до весняної частини сезону. На вихідних намагатимуся переглядати матчі зимової першості Миколаєва.

– "Миколаїв-2" зіграв перший спаринг на зборах з першою командою. Що цікавого взяли з цієї гри?

– Перед грою сказав, щоб хлопці не боялися і грали у свій футбол. На футбольному полі всі рівні. У мене у команді, хто прибиратиме ноги, той відразу залишить поле. У таких матчах гравці мають змогу проявити себе перед тренерами основної команди. Все залежить від самих футболістів.

Ми мінімально поступилися, хоча могли як пропускати більше, так і зрівняти рахунок. Немає претензій до гравців в плані самовіддачі, але ще потрібно багато над цим працювати. Головне завдання на даний момент – переглянути якомога більше гравців.

У молодих хлопців багато бажання і іноді це грає проти них. Доводиться дещо заспокоювати своїх підопічних. За однією грою не варто оцінювати стан команди, але все одно хлопці молодці. У них є потенціал для прогресу.

– Які плани команди надалі до відновлення змагань?

– Зараз на зборі займається близько 20 гравців. Четвертого лютого гратимемо з Енергією, а з іншими суперниками зараз домовляємося. Скоріше за все проводитимемо спаринги з Балканами, Реал Фармою, можливо з Чорноморцем U-19. До того ж братимемо участь в зимовій першості міста.

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору