Новини змагань

Цього дня: Гвоздевич, Смагін і Буффон

08:00, 28 січня 2021

Сергій Гвоздевич, фото fcgornyak.dp.ua

 

Денис Столярчук

PFL.ua пропонує привітати з днем народження наших футбольних людей.

28 січня народилися:

1985 рік: гравець - Сергій Вікторович Гвоздевич (починав сезон у «Кривбасі» Кривий Ріг, Друга ліга, нині перейшов на тренерську роботу в клубі).

1991 рік: гравець - Ігор Петрович Варцаба (починав сезон у «Перемозі» Дніпро, Друга ліга).

1999 рік: гравець - Віталій Ігорович Коломоєць («Дніпро» Черкаси, Друга ліга).

2002 рік: гравець - Євгеній Валентинович Костюк (починав сезон у «Ниві» Вінниця, Друга ліга – звідси перейшов у ковалівський «Колос», Favbet Ліга).

2002 рік: гравець - Євгеній Русланович Рязанцев («Металіст 1925» Харків, Перша ліга).

Серед відомих іменинників цього дня –

1957 рік: Юрій Іванович Смагін - український нападник. У 1974 році входив до складу юнацької збірної СРСР. Виступав у складі аматорської команди «Енергія» з рідної Нової Каховки. Володар двох бронзових медалей чемпіонату УРСР. Рекордсмен миколаївського «Суднобудівника» за кількістю проведених матчів - 361. Посідає дванадцяте місце у списку найрезультативніших гравців чемпіонату УРСР у рамках другої ліги - 120 голів. Працював тренером мелітопольського «Торпедо» та МФК «Миколаїв».

Святковим є цей день і для багатьох зарубіжних футболістів. Зокрема, день народження відзначає

1978 рік: Джанлуїджі «Джиджи» Буффон — італійський воротар туринського «Ювентуса». Один з найвидатніших голкіперів в історії футболу. Чемпіон світу 2006, володар кубка УЄФА, десятиразовий чемпіон Італії. Рекордсмен збірної Італії за загальною кількістю проведених офіційних матчів (175), а також кількістю матчів у статусі капітана (разом з Фабіо Каннаваро, по 79).

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору