Новини змагань

Цього дня: Гусейнов, Суарес, славні люди ПФЛ

08:00, 24 січня 2021

Олег Собуцький, фото facebook.com/footballveterans

Денис Столярчук

PFL.ua пропонує привітати з днем народження наших футбольних людей.

24 січня народилися:

1953 рік: Адміністратор ФК «Чайка» Петропавлівська Борщагівка Олександр Олександрович ЦИМБАЛЮК.

1968 рік: Офіцер безпеки ФК «Агробізнес» Волочиськ Олег Георгійович ЦИМБАЛЮК.

1972 рік: Засновник ФК «Агробізнес» Волочиськ Олег Михайлович СОБУЦЬКИЙ.

1998 рік: гравець - Євген Євгенович Проданов (починав сезон у «Яруді» Маріуполь, Друга ліга).

2002 рік: гравець - Святослав Володимирович Барасюк («Прикарпаття» Івано-Франківськ, Перша ліга).

Портрет від Артура Валерка: Тімерлан Гусейнов

Уродженець Буйнакська, вихованець первомайського футболу, Гусейнов рано заявив про себе в «Зорі», «відслужив» у СКА (Київ) і ЦСКА (Москва), а пізніше з луганської команди був запрошений спершу в запорізький «Металург», а потім – і в «Чорноморець». Саме в одеському клубі, під керівництвом таких майстерних тренерів, як Віктор Прокопенко, Леонід Буряк і Володимир Козеренко, Тімерлан розкрив свій потенціал і розкрився як непересічний бомбардир – один із найкращих у чемпіонаті України 90-х.

Саме Гусейнов став першим «сотником» українського футболу, діставшись показника в 100 м’ячів у офіційних матчах, забив 8 м’ячів у 14 матчах за збірну, тривалий час будучи лідером серед бомбардирів національної команди України. Завершував виступи у Спартаку» (Суми) та аматорських командах Одеси, що стала рідною. На тренерсько-адміністративній роботі працював,зокрема, в таких клубах ПФЛ, як «Дністер» (Овідіополь) – ФК «Одеса» та «Реал Фарма». Сьогодні уславленому гравцеві виповнюється 54 роки. Він залишається рекордсменом "Чорноморця" за кількістю голів.

Серед відомих іменинників цього дня –

1986 рік: Віталій Васильович Мандзюк - український захисник. Екс-гравець збірної України (24 матчі, один гол), київського «Динамо» та ФК «Дніпро». Нині працює тренером з фізпідготовки у ковалівському «Колосі».

Святковим є цей день і для багатьох зарубіжних футболістів. Зокрема, день народження відзначає

1987 рік: Луїс Альберто Суарес Діас - уругвайський центральний нападник збірної Уругваю та мадридського «Атлетіко». Найкращий бомбардир в історії збірної Уругваю. За збірну Уругваю зіграв 113 матчів та забив 59 м'ячів. Переможець Ліги Чемпіонів: 2014/2015 у складі «Барселони».




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору