Новини змагань

Щербаков: зробимо все, щоб «Чайка» фінішувала у першій трійці (відео)

12:00, 22 січня 2021

Головний тренер "Чайки" Олександр Щербаков дав розгорнуте інтерв'ю пресслужбі ПФЛ

Фото: пресслужба ПФЛ


Головний тренер друголігової “Чайки” Олександр Щербаков розповів про вихід команди з відпустки, своє призначення, а також про амбітні завдання перед командою.

- Олександре Івановичу, “Чайка” вийшла із відпустки 15 січня. Що вже встигли зробити за шість днів у тренувальному процесі?

- Працювали у втягувальному режимі: бігали крос, грали у міні-футбол, виконували силову роботу. Звісно, що у такому режимі працюють майже всі команди. Перший збір можна назвати втягувально-селекційним.

- “Чайка” вже встигла вперше зіграти, але ви не задіяли багато футболістів із основного складу. Яку мету ставили на контрольну гру з аматорським колективом “Лівий берег” (1:1)?

- До нас на перегляд приїхала низка гравців з інших міст, тому мали швидко ухвалювати рішення щодо їхньої долі. Надали можливість цим гравцям проявити себе, щоб з найкращими потім підписати контракти.

Наша команда потребує підсилення складу, адже після завершення першої частини сезону розсталися з низкою гравців. Зараз займаємося селекційною роботою. У другому таймі зіграли три наших молодих футболістів зі школи. Звісно, у такому віці не можна від хлопців відразу вимагати феєричного футболу, але поступово будемо надавати їм шанс.

Фото: пресслужба ПФЛ


- Вас призначили посеред сезону. Можете розповісти про зустріч з президентом?

- У мене була попередня розмова з президентом клубу, з яким зустрілися в Будинку футболу. Розповів своє бачення футболу, розвитку клубу. Олександр Нігруца уважно вислухав і взяв паузу на роздуми. Через два-три тижні зателефонували з клубу і повідомили, що мене призначили головним тренером.

Щодо Тараса Ільницького, то я не знаю причини його звільнення. Можливо, він навіть сам виявив бажання залишити команду.

- Що ви знали про “Чайку” і про нинішню Другу лігу?

- Я уважно слідкую за усім українським футболом, у тому числі і за аматорськими змаганнями. Щодо “Чайки”, то я переглядав матчі цієї команди. Проблем з інформацією не було. “Чайка” - бойова команда, з якою жодному супернику не буде легко. За рівнем гри команда мені сподобалася, але не вистачало стабільності у результатах.

- Які перед вами поставили завдання керівництво клубу?

- Перед собою ставлю лише найбільш амбітні завдання. Хочу, щоб команда фінішували у трійці найкращих. Прагнемо, щоб  наш клуб заявив про себе на всю Україну.

- На які позиції шукаєте підсилення?

- Хочеться запрошувати гравців на перспективу, які разом з командою зможуть прогресувати. Нам потрібен лівий захисник, центральний півзахисник з вмінням грати на атаку. Для конкуренції прагнемо підписати контракти з декількома захисниками.

- Наскільки складно до “Чайки” запрошувати футболістів?

- На жаль, бюджет клубу не дозволяє запрошувати до команди іменитих футболістів. Я не боюся працювати з молодими гравцями, які з часом можуть вийти на новий рівень у своєму розвитку. Звісно, не всі гравці захочуть у нас грати, але ми за іменами не женемося. Головне, щоб у хлопців було бажання працювати і розвиватися. Думаю, що нам вдасться збудувати боєздатний колектив.

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору