Новини змагань

Цього дня: Безсмертний і рекордсмен

08:00, 21 січня 2021

Анатолій Безсмертний (зліва) проти барселонця Ромаріо, фото mundodeportivo.com

Денис Столярчук

PFL.ua пропонує привітати з днем народження наших футбольних людей.

21 січня народилися:

1950 рік: Віце-президент ФК «Балкани» Зоря Микола Радіонович ЗЛАТОВ.

1992 рік: гравець - Андрій Михайлович Вересоцький (ФК «Чернігів», Друга ліга).

2002 рік: гравець - Єгор Романович Грабовський («Оболонь-2» Буча, Друга ліга).

Серед відомих іменинників цього дня –

1969 рік: Анатолій Петрович Безсмертний - радянський та український захисник, майстер спорту. Футболом почав займатися в київській СДЮШОР «Динамо». Перша команда майстрів – «Таврія» (Сімферополь). У 1992-1994 роках виступав за столичне «Динамо». Всього в найпрестижнішому єврокубковому турнірі зіграв чотири гри (з них три проти «Барселони»). На чолі ФК «Полтава» та житомирського «Полісся» зібрав солідний медальний комплект Першої та Другої ліги, неодноразово підвищував свої команди в класі та вигравав плей-оф ПФЛ. Нині – головний тренер «Черкащини» з Другої ліги.

Святковим є цей день і для багатьох зарубіжних футболістів. Зокрема, день народження відзначає Генріх Мхітарян (1989 р.н.) – чи не найкращий гравець в історії вірменського футболу, який виступав за донецькі «Металург» і «Шахтар», а після 2013 року заявив про себе в трьох топових європейських чемпіонатах – як гравець «Борусії» (Дортмунд), «Манчестер Юнайтед», лондонського «Арсеналу» та «Роми». У сезоні 2012/2013 років півзахисник "Шахтаря" Мхітарян забив 25 м'ячів, і цей показник до цих пір лишається недоторканим у списку рекордів чемпіонату України.

Також сьогодні день, коли ми пригадуємо одного з найвидатніших воротарів світу всіх часів.

1901 рік: Рікардо Самора Мартінес - іспанський воротар і тренер. Грав за «Барселону», «Реал» (Мадрид). Дворазовий чемпіон Іспанії, П’ятиразовий володар Кубка Іспанії. Срібний призер Олімпіади 1920. Один із найкращих воротарів світу 1920-х і 1930-х років. Визнаний найкращим іспанським воротарем усіх часів. На його честь названо «Трофео Самора», нагороду найкращому воротареві іспанської Прімери. Помер у 1978 році.




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору