Новини змагань

Розкрите ім’я: як грав у Другій лізі Нгамба, якого запросили в «Колос»

13:00, 13 січня 2021

Альваро Нгамба, koloskovalivka.com

Один із перших трансферів між клубами ПФЛ і УПЛ цього зимового антракту – це перехід Альваро Нгамби із хмельницького «Поділля» в ковалівський «Колос». За допомогою статистичної платформи Wyscout розповідаємо, як французький півзахисник грав у Другій лізі.

Альваро Таде Нгамба – 22-річний французько-камерунський півзахисник, який раніше грав за французьку «Ніццу-2», італійський «Паганезе» та бельгійський «Ла-Лув’єр». В Україні опинився в 2020 році – потрапив у сферу інтересів ковалівського «Колоса», але в підсумку опинився в Групі «А» Другої ліги.

Хоча Нгамба потрапив у заявку «Поділля» лише на початку жовтня, він встиг провести сім матчів, записавши на свій рахунок гольову передачу в переможному матчі з ФК «Чернігів» (3:0 на виїзді). За підсумками 10-го туру Другої ліги Альваро потрапив у символічну збірну тижня.

Попри невеликий ігровий відрізок, Альваро опинився в списках найкращих відразу за кількома статистичними показниками. Нгамба – в десятці тих, хто виконує найбільшу кількість передач (в середньому за 90 хвилин – 52.05 при пересічній точності 84.74%) та передач з просуванням (10.38 пересічно за 90 хвилин, просування – 289.95 метрів за гру в середньому). При хороших показниках в ігровій роботі з м’ячем француз ще й проявив хорошу працездатність (в середньому 11.68 підбирань і відбирань за матч).

Своєю грою за «Поділля» Нгамба проявив себе як досить перспективного box-to-box – центрального півзахисника широкого діапазону дій (див. теплову мапу його переміщень на полі). А також став черговим гравцем, ефективно розкритим Віталієм Костишиним у рамках плідної співпраці «Поділля» з «Колосом». Нагадаємо, в попередні роки хмельницький клуб виводив на новий рівень майстерності, приміром, півзахисників Охрончука та Дорошенка, які в підсумку почали грати на більш високому, першоліговому, рівні.

Нагадаємо, днями інший клуб Favbet Ліги – донецький «Олімпік» – оголосив про підписання двох гравців із Першої ліги (захисник Векляк із «Гірника-Спорт» і півзахисник Хамелюк із «Чорноморця»). Пізніше чекайте окрему статтю на PFL.ua, присвячену тим футболістам, які вийшли із змагань ПФЛ в вищі дивізіони та добре себе там проявили.

Пресслужба ПФЛ.




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору