Новини змагань

Цього дня: Мілевський, Француз і чемпіон Європи

08:00, 12 січня 2021

Артем Мілевський, фото fcdynamo.kiev.ua

Денис Столярчук

PFL.ua пропонує привітати з днем народження наших футбольних людей.

12 січня народилися:

1971 рік: Начальник команди, адміністратор ФК «Реал Фарма» Одеса Сергій Іванович НЄДЄЛКОВ.

1971 рік: Головний бухгалтер ФК «Діназ» Вишгород Таміла Василівна САВОНЮК.

1996 рік: гравець - Василь Павлович Француз («Прикарпаття» Івано-Франківськ, Перша ліга).

1999 рік: гравець - Владислав Ігорович Клюєв («Кристал» Херсон, Перша ліга).

2000 рік: гравець - Назарій Петрович Богомаз («Волинь» Луцьк, Перша ліга).

2002 рік: гравець - Василь Іванович Пасічняк («Волинь-2» Луцьк, Друга ліга).

Серед відомих іменинників цього дня – Артем Мілевський (1985 р.н.). Відомий український форвард білоруського походження. Футбольну біографію Артема пригадує оглядач Артур Валерко: Зовсім юним потрапив у легендарний Академклас «Динамо» під керівництвом Павла Яковенка (зокрема, грав у Другій лізі за «Борисфен-2» і в Першій – за «Динамо-2») й отримав українське громадянство. У складні наших юнацьких збірних брав участь у фінальних турнірах чемпіонатів світу та Європи, став віце-чемпіоном Європи серед молоді 2006 року. Один із наймолодших у національній збірній, зробив свій внесок у вдалий дебютний виступ України на фінальному турнірі Мундіалю-2006. Його пам’ятний пенальті «паненкою» – один із важливих кроків на шляху до чвертьфіналу. Більше десяти років грав за київське «Динамо», зібравши солідну колекцію медалей на внутрішній арені та завоювавши щиру любов вболівальників.

Далі «наш Джордж Бест» грав у чемпіонатах шести країн – у складі хорватського «Хайдука» протистояв «Дніпру» в єврокубках, а з «Динамо-Берестя» став чемпіоном, володарем кубка та суперкубка рідної Білорусі. З Нового 2021 року повертається в чемпіонат України – поповнивши склад переможця Першої ліги, ФК «Минай».

Святковим є цей день і для багатьох зарубіжних футболістів. Зокрема, день народження відзначає Михайло Шалвович Месхі (1937 р.н.) — грузинський радянський нападник. Чемпіон Європи 1960, учасник чемпіонату Світу 1962 року. Заслужений майстер спорту СРСР 1965 року. Ім'ям Михайла Месхі у Тбілісі названа домашня арена місцевого «Локомотива» - мультиспортивний стадіон. Помер 22 квітня 1991 року на 55-му році життя у місті Тбілісі.




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору