Новини змагань

Цього дня: легенда «таранного» стилю та екс-одноклубник Зінченка в «Манчестер Сіті»

08:00, 11 січня 2021

Олег Таран

Олег Таран (у центрі), фото з архіву Д.Москаленка

PFL.ua пропонує привітати з днем народження наших футбольних людей.

11 січня народилися:

1999 рік: гравець - Євгеній Русланович Могіль (в поточному сезоні – «Рубікон» Київ, Друга ліга).

2001 рік: гравець - Степан Андрійович Слічний («Карпати» Львів, Друга ліга).

Серед відомих іменинників цього дня – Олег Анатолійович ТАРАН (1960 р.н.). Спортивну біографію знаного й шанованого в Україні фахівця пригадує Артур Валерко:

З юного віку заговорили про його великі перспективи – він зібрав велику колекцію нагород чемпіонатів світу та Європи серед юнаків, феєрично грав за дубль «Динамо» та одеський СКА, але тривалий час не міг пробитися ні в Києві, ні в одеському «Чорноморці», ні в московському ЦСКА.

По-справжньому спортивний талант Тарана засяяв уже в «Дніпрі», де такі видатні тренери, як Ємець із Жиздиком і Кучеревський, створили команду вищого рівня спортивних амбіцій. Незабутній виступ Олега Тарана в «золотому» матчі проти «Спартака», де він оформив хет-трик, приніс йому золоту медаль чемпіонату СРСР. Загалом, у «Дніпрі» Таран завоював повний медальний комплект і здобув низку трофеїв.

Після досить результативного виступу в запорізькому «Металурзі» Таран перейшов у футбольний клуб ВАК, у складі якого долучився до чемпіонства Марокко 1990 року, також грав у чемпіонатах Ізраїлю, Швеції та Німеччини. Завершував виступи в «Дніпрі», яке стало рідним.

Як тренер, блискуче розпочав роботу з «Кривбасом», який привів до бронзових медалей чемпіонату України. Очолював запорізький «Металург», братиславський «Слован», а в цьому сезоні працював у складі клубу-дебютанта ПФЛ – «Перемоги» (Дніпро) – в якості спортивного директора. Тепер його син, Павло Олегович Таран, спробує сили на чолі цієї команди.

Святковим є цей день і для багатьох зарубіжних футболістів. Зокрема, день народження відзначає Лерой Сане (1996 р.н.) – німецький футболіст, лівий вінгер німецького клубу «Баварія» та національної збірної Німеччини (26 матчів, шість м’ячів). Дворазовий чемпіон Англії у складі «Манчестер Сіті».

(фото premierleaguenewsnow.com)




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору