Новини змагань

Цього дня: чемпіон Другої ліги та хорватська легенда з українським слідом

08:00, 8 січня 2021

Руслан Костишин, фото koloskovalivka.com

8 січня народилися:

8 січня народилися:

1956 рік: Голова правління ФК «Агробізнес» Волочиськ Василь Геронович ЗАБОЛОТНИЙ.

1988 рік: гравець - Віталій Валерійович Гошкодеря («Металіст 1925» Харків, Перша ліга).

1998 рік: гравець - Фаді Салбак («Поділля» Хмельницький, Друга ліга).

2004 рік: гравець - Олег Ігорович Олійник («Перемога» Дніпро, Друга ліга).

 

1968 рік: Валентин Артурович Москвин

Знаний форвард і півзахисник «Прикарпаття», «Дніпра», «Хапоеля» (Кфар-Сава, Ізраїль). Зіграв один матч за збірну України (в 1992 році – в Мінську проти білоруської національної команди в її прем’єрному поєдинку). В пізні роки виступів  грав за друголігову ФК «Тисмениця». Свого часу входив у тренерський штаб «Прикарпаття», займався арбітражем, а в останні роки відомий за плідною роботою з івано-франківською юнню.

1977 рік: Руслан Володимирович Костишин

Півзахисник, найбільше відомий своїми виступами за хмельницьке «Поділля», столичний ЦСКА / «Арсенал», «Дніпро» та «Кривбас», завершував свою професіональну кар’єру в команді Першої ліги ПФЛ – охтирському «Нафтовику-Укрнафта».

Граючи за ковалівський «Колос», розпочав там тренерську роботу. Вивів команду в професіонали з цілим набором аматорських нагород, після чого виграв золоті медалі об’єднаної Другої ліги сезону 2015/16, а в підсумку вивів «Колос» у Favbet Лігу та єврокубки. Вражаючі досягнення Руслана Володимировича надихають його брата – Віталій Костишин очолює хмельницьке «Поділля», одного з лідерів нинішньої Другої ліги.

Пам'ятаємо...

1972 рік: Сергій Валерійович Ателькін

Відомий, передовсім, за виступи в складі «Шахтаря», де був форвардом у 1990-2002 роках з кількома перервами. Виступав також за «Кремінь», а після особливо яскравого виступу в єврокубках восени 1997-го отримав європейський шанс: виступав у Серії «А» в складі «Лечче» та в «Примейрі» за «Боавішту». У часи Шевченка, Реброва, Леоненка та Гусейнова мав небагато шансів у збірній України, за яку провів лише 2 матчі в 1997 році. Після повернення з мандрів Італією та Португалією прислужився «Шахтареві» часів Прокопенка, а догравав у донецькому «Металурзі». У подальшому житті проявив хист на розкриття гравців, останнім часом працював над селекцією ПФК «Львів». Знаний форвард українського футболу 90-х відійшов у вічність у 48-річному віці - 1 жовтня 2020 року…

Святковим є цей день і для багатьох зарубіжних футболістів. Зокрема, день народження відзначає Стіпе Плетикоса (1979 р.н.) – хорватський воротар, чемпіон і володар Суперкубка України 2005 року в складі «Шахтаря». Вихованець сплітського «Хайдука» побував у складі шести клубів із п’яти різних чемпіонатів, з’їздив на чотири фінальних турніри чемпіонатів світу та Європи. Визнавався Гравцем року в своїй країні (єдиний воротар, удостоєний цього звання за часи Незалежності Хорватії). Провів 114 матчів за свою збірну – це третій результат за всі часи, і жоден голкіпер не зіграв за «червоно-білих» більше.




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору