Новини ЗМІ

Кривенцов: найкраща гра "Металіста 1925" восени? Проти "Авангарда"

15:00, 7 січня 2021

Головний тренер “Металіста 1925” Валерій Кривенцов підбив підсумки першої частини сезону, а також розповів про плани на міжсезоння - пресслужба ПФЛ виділила найцікавіше

Фото: metalist1925.com


За словами наставника харків'ян Валерія Кривенцова навесні вболівальники побачать зовсім іншу команду.

Неоднозначний сезон

- Початок був для нас складним, формували команду в дуже стислі терміни, тому я дякую тим хлопцям, хто погодився залишитися, - зізнається Кривенцов. - Нам вдалося зберегти кістяк тієї команди та вже під час чемпіонату запросити інших гравців.  Якщо враховувати те місце та ту кількість набраних очок, з яким ми завершили перше коло, всі нюанси та труднощі, звичайно, нам хотілось б більшого. Втім, добре, що ми не далеко відпустили від себе лідерів і тепер попереду весняна частина сезону. У нас буде час у зимове міжсезоння, щоб підсилити позиції, які нам потрібно, адже без конкуренції витягати Чемпіонат буде дуже важко.

Впевнений старт

- За рахунок чого перемагали на старті? Це морально-вольові якості та везіння, але мене не дуже задовольняють такі перемоги, коли щастить. Мені подобається, коли ми домінуємо на полі та сильніші за суперника в усіх компонентах, враховуючи, що у нас багато невдалих матчів було саме вдома. Я хочу бачити команду агресивну, а ми багато очок втратили саме вдома… Щоб команда була агресивною, потрібні такі ж за характером гравці, сильні, які у потрібний момент можуть взяти на себе лідерські якості, переломити матч на нашу користь. У нас, нажаль, у першій частині сезону таких моментів було дуже мало.

Переповнений лазарет

- Нас дуже підкосили травми лідерів, дуже не вчасно вибув Ярослав Ямполь, який переніс операцію, як, власне, і Дмитро Кравченко. Під кінець випав ще і Віталій Гошкодеря з Сергєм Ченбаєм, а також основний голкіпер Денис Сидоренко. Все це у купі, враховуючи наш кадровий потенціал, було занадто.

Пам'ятні матчі

- Найгірший матч однозначно ми провели проти "Гірнику-Спорт". Це навіть не найгірший матч, а найбільш не зрозумілий для мене. Ми непогано розпочали, створили декілька моментів, але індивідуальні помилки та везіння гравців суперника, коли з чотирьох ударів вони забили три м'ячі, для мене це незрозуміло.

А найкращий матч… Мені сподобалася наша гра у Миколаєві, де ми  зіграли другим номером та дуже гарно вибігали у контратаки. Цей матч мені сподобався. Якщо ж взагалі, ту гру, яку я хочу бачити, це матч проти краматорського "Авангарду", коли наша команда грала швидко, правильно перебудовувалася, гравці не перетримували м'яч, всі дії на полі були в інтересах команди.

Фото: metalist1925.com


Амбітні цілі

- Я зрадію гарному результату за гарної гри. Я міг піти іншим шляхом, грати за простою схемою 4-4-2, де не потрібно багато видумувати, це одна із найзбалансованіших схем, в яку можна було б спробувати зіграти. Я обрав трохи іншу, вона за моделлю більше схожа на ту, за якою грають іспанські команди. Я її вивчав, тому вона мені близька. Ми будуємо команду, яка б гарно грала та досягала результату. Це для нас найголовніше.

Зимові збори

- Ми збираємося 11-го січня, після чого протягом двох днів гравці у двох групах пройдуть поглиблений медичний огляд. Так ми зрозуміємо їхній стан та зможемо зробити все, аби не було ніяких проблем. Спочатку будемо готуватися на базі у Високому, там є всі умови для цього. А на заключний збір відправимося до Туреччини, де намагатимемося знайти щонайменше вісім спаринг-партнерів. Треба, щоб кожен гравець мав час себе проявити та провів загалом по чотири повні гри.Селекційна робота

Я вже знаю, хто приїде, але деякі хлопці ще думають, з кимось ведемо перемовини, хтось не закінчив контрактні зобов'язання у своїй команді. Кожного дня все може змінитися, сьогодні гравець відповідає згодою, а завтра отримає більш вигідну пропозицію. Не можу сказати, що саме 11-го січня приїдуть всі, кого ми хочемо бачити, але переглядати футболістів будемо до турецького збору.
 

Вплив пандемії

- Кожен тренер зіткнувся з цим графіком матчів, через чотири дні на п'ятий, у нас не було можливості нормально підготувати групу гравців, які не виходили у стартовому складі. Зіграли матч, на наступний день відновлення чи вихідний. Доводилося розбивати їх на групи, щоб підтягнути, але важко без ігрової практики, це однозначно. Враховуючи, що через нестачу часу влітку був провал у підготовці, то потім ми фактично будували тренувальний процес так, щоб не перенавантажити футболістів. Ми спробували та одразу декілька гравців травмувалися, це все через відсутність нормальної підготовки. Організм не готовий був до тієї роботи, яку ми запропонували. Зараз буде час та я впевнений, що навесні наші вболівальники побачать зовсім іншу команду.

 

Пресслужба ПФЛ за матеріалами metalist1925.com




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору