Новини змагань

Цього дня: Лобановський, Головко, а також найдорожчий англійський гравець

08:00, 6 січня 2021

Денис Столярчук

PFL.ua пропонує привітати з днем народження наших футбольних людей.

6 січня народилися:

1972 рік: Головний тренер Олександр Борисович ГОЛОВКО (восени працював у кременчуцькому «Кремені»). Перший дворазовий чемпіон України у складі двох різних команд («Таврія» Сімферополь – 1992, «Динамо» Київ – 1992/93).

1993 рік: Директор ФК «Нива» Вінниця Дмитро Олександрович РОГОЗЮК.

1998 рік: гравець - Євген Олександрович Кузнєцов (до цієї зими грав захисником за «Полісся» Житомир, Перша ліга).

Серед відомих іменинників цього дня – Валерій Васильович Лобановський (народився 1939 р.)

Журналіст Артур Валерко: Лобановський – це класик української тренерської школи, один із найголовніших реформаторів футболу ХХ століття. Легенда київського «Динамо», в складі якого проторував шлях до всесоюзних трофеїв, пізніше грав за «Чорноморець» і «Шахтар». Завершивши виступи, ще в 29 років очолив «Дніпро», який вивів на вищоліговий рівень. А від 1973 року з кількома перервами – головний тренер київського «Динамо». Володар Суперкубка Європи 1975, Кубка кубків 1975 і 1986 років, багаторазовий чемпіон і володар кубка СРСР і України, на чолі збірної СРСР – віце-чемпіон Європи 1988 року та призер Олімпійських ігор. У пізні роки спершу консультував, а потім і очолював національну збірну України. Законодавець мод відразу кількох декад у континентальному футболі. Тренер-новатор, який зробив великий вклад у розвиток таких гравців, як володарі «Золотого м’яча» Блохін, Бєланов і Шевченко, а також інших легенд вітчизняного футболу.

twitter.com/nufc

Святковим є цей день і для багатьох зарубіжних футболістів. Зокрема, День Народження відзначає екс-гравець збірної Англії

1989 рік: Ендрю Томас Керрол - англійський футболіст. Нападник місцевого клубу «Ньюкасл Юнайтед». 31 січня 2011 року Енді Керрол став найдорожчим британським футболістом, перейшовши з «Ньюкаслу» до «Ліверпуля» за 35 млн фунтів. За збірну Англії зіграв дев’ять матчів, забив два м’ячі.




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору