Новини змагань

Цього дня: пригадуємо динамівську легенду

08:00, 5 січня 2021

Федір Медвідь, Динамо Київ

Федір Медвідь, фото fcdynamo.kiev.ua

Денис Столярчук

PFL.ua пропонує привітати з днем народження наших футбольних людей.

1961 рік: Головний тренер ФК «Альянс» Липова Долина Юрій Миколайович ЯРОШЕНКО.

1965 рік: Адміністратор ФК «Нива» Тернопіль Олександр Ростиславович ВОЙТЮК.

1994 рік: гравець - Олексій Германович Красов («ВПК-Агро», Вишневе), Перша ліга.

1999 рік: гравець - Давид Подкуйко («Нива» Вінниця), Друга ліга.

1999 рік: гравець - Родіон Сергійович Сердюк (МФК «Миколаїв-2»), Друга ліга.

2001 рік: гравець - Антон Степанович Федоров («Епіцентр» Дунаївці), Друга ліга.

Серед відомих іменинників цього дня

1943 рік: Федір Йожефович Медвідь -  видатний український футболіст, захисник і півзахисник за амплуа. Вихованець закарпатського футболу, який починав виступи в ужгородському «Спартаку» - «Верховині». Багаторазовий чемпіон і володар кубка СРСР у складі київського «Динамо», за яке грав у 1962-72 роках. Загалом Федір Медвідь провів шість офіційних матчів у складі збірної СРСР, в яких відзначився голом одного разу. Слід також згадати про неофіційний товариський матч збірної Радянського Союзу зі збірною Скандинавії, в якому Федору Йожефовичу також вдалося засмутити голкіпера суперників.

Після завершення кар'єри гравця працював тренером – у «Буковині», РСШІ та динамівських організаціях, а також функціонером, зокрема – в Професіональній футбольній лізі України, де був управляючим справами в останні роки свого життя. Помер у Києві 8 листопада 1997 року.

Святковим є цей день і для багатьох зарубіжних футболістів. Зокрема, День Народження відзначає учасник чемпіонату світу 2002 року.

1976 рік: Дієго Трістан - іспанський футболіст, що грав на позиції нападника. Відомий, зокрема, виступами за клуб «Депортіво». Протягом 2001–2003 років викликався до лав національної збірної Іспанії, за яку забив чотири голи у 15 матчах. Учасник чемпіонату світу 2002 року. Володар кубку Іспанії 2001/02 та суперкубку Іспанії 2000 та 2002 років.




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору