Новини змагань

Офіційно: у "Таврії" змінився головний тренер

14:30, 4 січня 2021

Новим головним тренером "Таврії" став Олег Федорчук, - передає прес-служба футбольного клубу. 59-річний спеціаліст до цього впродовж п'яти років очолював новокаховську "Енергію".

"З Нового року головний тренер Енергії Олег Федорчук очолить Таврію. В Енергії буде новий головний тренер – Олег Вікторович уже шукає собі наступника, є хороші кандидатури, ведуться переговори", - розповів президент СК "Таврія" Едуард Репілевський в коментарі Sport Arena.

"З президентом Таврії Едуардом Репілевським та мером Нової Каховки Володимиром Коваленком, який опікується Енергією, ми давно знайомі. Вони не пропускають матчів Енергії, ми часто спілкувалися й обговорювали футбольні події. І насправді вперше варіант об’єднати зусилля й очолити Таврію мені озвучили ще минулого літа, - прокоментував Олег Федорчук цьому ж виданню.  – Керівництво Таврії дуже грамотно підійшло до питання клубного будівництва. Вони хочуть, щоб клуб в цілому доріс до Першої ліги, що включає й роботу над інфраструктурою, і побудову клубної вертикалі від академії до першої клубної команди.

Це те, що відрізняє серйозні футбольні клуби від тимчасових проектів. Можна «вискочити» вище, але щоб дорости до підвищення в класі – тут треба попрацювати... У нас є бажання фінішувати не нижче другої позиції, що буде дуже важко, зважаючи на конкуренцію криворізького Кривбасу та запорізького Металурга, та й інших команд, багато з яких можуть до невпізнання змінитися за час зимової перерви. Але набагато важливіше, щоб на час атестації ми за всіма параметрами відповідали бажаному рівню, інакше й турнірний результат не допоможе. Все, що відбувається зараз, робиться, щоб обидві команди стали сильнішими, а в нашому регіоні з’явилася команда Першої ліги".

Нагадаємо, "Таврія" зимує на другому місці в Групі "Б" Другої ліги. Олег Федорчук очолював кримчан у 2004-2005 роках, коли команда грала в Вищій лізі. Під його керівництвом розкрилися такі авторитетні гравці, як Жуніор, Ковпак, Гоменюк і багато інших провідних футболістів сімферопольської команди. В змаганнях ПФЛ Олег Вікторович також очолював «Оболонь» (Київ), «Нафком» (Ірпінь-Бровари), «Кримтеплицю» (Молодіжне), «Княжу» (Щасливе), «Ниву» (Вінниця), МФК «Миколаїв», ФК «Полтава» і вже згадану «Енергію» (Нова Каховка). Як тренер-консультант, працював з «Арсеналом» (Біла Церква). Очолювані ним команди чотири рази здобували медалі Другої ліги, а в 2010 році з вінничанами Федорчук здобув Кубок ліги ПФЛ.




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору