Новини змагань

Цього дня: рекордсмен чемпіонату світу та один з найкращих африканських легіонерів України

08:00, 2 січня 2021

Данило Карась, фото gornyak-sport.net

Денис Столярчук

PFL.ua пропонує привітати з днем народження наших футбольних людей.

2 січня народилися:

1996 рік - захисник Сергій Анатолійович Палюх (до грудня 2020 року грав за «Агробізнес» Волочиськ, Перша ліга), також виступав у Другій лізі ПФЛ за ФК «Дніпро».

1997 рік - захисник Данило Андрійович Карась («Гірник-Спорт» Горішні Плавні, Перша ліга).

2000 рік - півзахисник Дмитро Владиленович Рожко (починав сезон 2020/21 у складі ФК «Черкащина» Білозір'я, Друга ліга).

 

Серед відомих іменинників цього дня – рекордсмен чемпіонату світу

Шовковський, Ващук

1975 рік – воротар  Олександр Володимирович Шовковський та захисник Владислав Вікторович Ващук. Прославлені вихованці київського «Динамо», які багато років грали за збірну України.

До речі, обидва гравці виступали й у Другій лізі – за столичний ЦСК ЗСУ у 1993 році, у Владислава Ващука – п’ять матчів, у Олександра Шовковського – два (чотири пропущені м’ячі, з них один з пенальті).

Надалі обидва стали помітними гравцями міжнародного рівня в складі «Динамо» та збірної України, взяли участь у фінальному турнірі чемпіонату світу 2006 року, де наша національна команда дійшла до фіналу, та в яскравих виступах київського клубу в Лізі чемпіонів кінця 90-х.

Олександр Шовковський став рекордсменом фінальних турнірів чемпіонатів світу, коли в матчі з Швейцарією не пропустив жодного з післяматчевих пенальті, й українці виграли серію «всуху». Це досягнення можна тільки повторити, але не перевершити…

Бангура,Динамо

Святковим є цей день і для багатьох зарубіжних футболістів. Зокрема, день народження відзначає екс-гравець київського «Динамо» та збірної Гвінеї.

1985 рік – нападник Ісмаель Бангура. 5 липня 2007 року гвінейський форвард французького «Ле-Мана» підписав п'ятирічний контракт із «Динамо» та досить яскраво стартував у складі киян. Вже за першу половину дебютного сезону він відзначився 14 голами в усіх турнірах і був визнаний найкращим футболістом першого кола Чемпіонату України 2007/08, а також зайняв 6 місце в опитуванні «Найкращий форвард Африки-2007». Загалом за два сезони за «Динамо» Бангура забив 37 м’ячів у 68 матчах, перейшовши далі у французький «Ренн». Наразі Ісмаель, ровесник Мілевського та Алієва, виступає у Саудівській Аравії за місцевий клуб «Аль-Тарадж».




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору