Новини ЗМІ

Соловйов: президент "ВПК-Агро" ставить задачу закінчити сезон серед десяти найкращих команд

13:00, 26 грудня 2020

Сергій Соловйов відповів на питання клубної пресслужби

Фото: facebook.com/fckrystal.kherson


Головний тренер "ВПК-Агро" Сергій Соловйов проаналізував виступи команди у осінній частині сезону, оцінив рівень Першої ліги, а також відзначив прогрес молодих гравців

Вдячність президенту

- На жаль, пандемія коронавірусу не могла на нас не позначитися, - підкреслив наставник. - Хочеться подякувати президенту, завдяки якому вдалося зберегти команду у цей складний час. Він вчасно платив зарплату, орендував квартири футболістам. Завдяки президенту змогли до старту у Першій лізі зберігти кістяк команди. Звісно, деякі гравці залишили колектив, були навіть ті, які завершили свою кар'єру. Проте, 70% гравців залишилися у нашій команді.

Тривала перерва

- У нас була суттєва перерва в офіційних матчах. В жовтні 2019 року зіграли останню офіційну гру у Другій лізі і аж в серпні провели дебютну гру у Першій лізі. Дуже складно було за місяць підготувати команду, яка пів року не грала. Футболісти в різному фізичному стані повернулися до тренувань. Не очікував, що Перша ліга настільки переважатиме Другу за рівнем. Хвилювалися перед стартом сезону, адже хотіли проявити себе з найкращого боку.

Вважаю, що старт сезону нам вдався. Хочеться відзначити Сидоренка та Яременка. Наші досвідчені гравці дуже допомогли команді на  старті сезону. Вони своїм прикладом демонстрували як необхідно тренуватися.

Вплив пандемії

- До першого туру чемпіонату добре підготувалися. У перших матчах вдалося продемонструвати змістовний футбол, але потім все пішло не за планом. Після гри з "Альянсом" у нас п'ять гравців основного складу захворіли на Covid-19. На жаль, пандемія коронавірусу вибила нас із колії, адже не маємо такої довгої лави запасних. Рівноцінної заміни лідерам не було. Грали футболісти, які раніше, навіть, не потрапляли до заявки. Деякі футболісти "ВПК-Агро" не відповідають рівню Першої ліги. Коронавірус не дав нам змоги розвинути свій успішний старт сезону.

Необхідно відзначити гравців, які віддавали всього себе, намагалися якомога скоріше повернутися до своєї оптимальної форми. Хвороба на кожного по різному впливала.

Фото: офіційна сторінка ФК "ВПК-Агро" у ФБ


Болюча поразка

- Проблеми у нас з'явилися після матчу з "Гірником-Спорт". Налаштовувалися на цю гру, але провалили перший тайм. Друга половина зустрічі продемонструвала, що ми були готові до цього суперника, але нічого змінити вже не змогли. Спочатку не розуміли у чому справа, а потім ситуація прояснилася. Гравці, яких змінили у перерві наступного дня здали позитивний тест на Covid-19. Ця поразка стала для нас дуже болючою. Потім несподівано для багатьох переграли "Олімпік" у Кубку України, але саме у цьому матчі втратили ключових гравців у центрі поля — Передистого та Васильєва. Ці втрати не могли не позначитися на результатах команди.

Рівень чемпіонату

- Зараз у Першій лізі багато рівних за силою команд. Прохідних матчів ні для кого немає. Аутсайдер може відібрати залікові пункти у лідера, тим і цікавий чемпіонат. Середній рівень Першої ліги досить високий. Якщо виділяти якусь команду, то я б відзначив "Агробізнес". Недаремно ця команда пішла на зимову паузу лідером змагань.

Прикрі помилки

- На жаль, втратили багато залікових пунктів через власні дитячі помилки. Вважаю, що "ВПК-Агро" недорахувався шість-дев'ять залікових пунктів. Можу згадати матчі проти "Кременя" та "Альянса". У цих протистояннях не поступалися суперникам, але у підсумку програли. У грі з "Металістом 1925" не заслуговували на поразку. У Першій лізі не пробачають помилок. Зробим висновки і працюватимемо над виправленням помилок в період зимового міжсезоння.

Прогрес молоді

- Хочу відзначити Будняка та Тищенка. Ці молоді футболісти досягли прогресу у своєму розвитку. Важливо, що у нас є Сидоренко та Яременко, які багато чому навчають молодь. Приємно, коли на такому серйозному рівні вдається досягти прогресу гравців. Агенти вже телефонують хлопцям, але у них чинні контракти з "ВПК-Агро". Команда розраховує на цих футболістів у весняній частині сезону.

Віра у голкіпера

- На мою думку, маємо завдячувати перемозі у Другій лізі голкіперу Бубенцову та нашим захисникам. На жаль, нашим центральним захисникам не вистачає швидкості і це дуже помітно на рівні команд Першої ліги. Визнаємо, у деяких матчах також серйозно помилявся наш голкіпер. У Андрія така манера гри і іноді він припускається помилок. Проте, довіряємо нашому голкіперу і сподіваємося, що він зробить правильні висновки.

Трансферні новини

- Усі знають про те, що ВПК-Агро залишили сім футболістів. Це Дорошенко, Логінов, Смірнов, Білий, Мілесін та Донгаузер. Хочу подякувати хлопцям за професіоналізм. Припинили співпрацю з цими гравцями, адже вирішили, що команді необхідне підсилення на проблемні позиції. З Микитою Донгаузером пройшли шлях від чемпіонату області. Щиро вдячний всім гравцям з роботу. Сподіваюся, що в інших командах вони зможуть досягти ще більших вершин.

Початок зборів

- У період з 15 по 20 січня гравці зберуться на базі, де проходитимуть медогляд. Точну дати визначимо пізніше. Матимемо змогу подивитися на новачків. Зараз тренерський штаб підшукує гравців, які можуть підсилити команду. Ведемо перемовини з багатьма гравцями, але конкретики поки  немає.  Щодо зборів, то спочатку тренуватимемося у Дніпрі. Якщо все буде добре, то в лютому можемо полетіти на збори до Туреччини.

Фото: facebook.com/fckrystal.kherson


Нагальна проблема

- Президент заявив, що наступного року має розпочатися будівництво футбольної бази. Своєї бази нам дійсно не вистачає. Гравці не мають можливості для повноцінного відновлення і це впливає на результати. Сподіваюся, що у наступному році зможемо вирішити цю проблему.

Шана вболівальникам

- Хочеться подякувати вірним вболівальникам ВПК-Агро, які приходили на наші домашні матчі до початку пандемії. Присутність 1 000 вболівальників нам дійсно допомагала. Запевняю, що у 2021 році наша команда буде ще сильнішою. Місце у турнірній таблиці не відповідає нашим амбіціям. Президент ставить завдання перебувати мінімум у десятці. Зробимо усе можливо, щоб покращити свої результати у весняній частині сезону.

 

Пресслужба ПФЛ за матеріалами fc-vpkagro.com.ua




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору