Новини ЗМІ

Перспективи одеського «Чорноморця» на вихід в УПЛ

19:00, 23 жовтня 2019

«Чорноморець» за підсумками першого кола замикає трійку в турнірній таблиці змагань ПФЛ. Розповімо про шанси одеситів на повернення в еліту українського футболу

Перед стартом Першої ліги України «Чорноморець» фахівцями сприймався в якості головного претендента на підвищення в класі. Це підтверджувалося пропонованими низькими коефіцієнтами БК на перемогу одеситів в більшості матчів. За великим рахунком, «моряки» довгий час підтверджували свій статус фаворита, очолюючи турнірну таблицю першості з третього по 14-й тур. Однак команду сильно підвів спалах коронавірусу, в результаті на карантин пішли відразу 17 гравців «Чорноморця».
В результаті останні зустрічі першого кола були перенесені на весняну частину сезону, а сам клуб опустився на третю сходинку в турнірній таблиці.

.

Зміна тренера

У травні 2020 року у «чорно-синіх» відбулася очікувана зміна тренера. Замість Остапа Маркевича команду очолив Сергій Ковалець. Перше, що вдалося новому наставнику, це поліпшити психологічну атмосферу в колективі. Багато футболістів «Чорноморця» в захваті від людських якостей коуча. Тепер навіть за післяматчевими інтерв'ю спортивні журналісти можуть судити про хороше взаєморозуміння тренера і гравців.
Хороший емоційний фон в команді відразу ж позначився на результатах. Якщо за Маркевича одесити не піднімалися вище дев'ятого місця, то зараз входять до числа найкращих команд ПФЛ. При цьому «Чорноморець» до спалаху COVID-19 постійно поліпшував якість своєї гри.

Мотивація гравців

Гарна атмосфера в таборі «моряків» дозволила гравцям команди почуватися більш розкуто, багато з них показують свій найкращий футбол в кар'єрі. І тут особливо варто виділити Артура Авагімяна, Артема Ковбасу і Віктора Лиховидька.
Колишній пересічний гравець «Алашкерта» Авагімян в поточному сезоні забив вже кілька крутих голів. Ковбаса, який чомусь не підійшов "Оболоні", за перше коло забив більше м'ячів, ніж за весь минулий сезон. Лиховидько ж зовсім вийшов на новий рівень, забивши зараз більше, ніж за всю свою футбольну кар'єру.
За відсутності фінансових проблем у «Чорноморця» одесити мають хороші шанси на повернення в УПЛ. Хороше взаєморозуміння між тренером і футболістами змушує уболівальників «моряків» дивитися в майбутнє з обережним оптимізмом.




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору