Новини ЗМІ

Вірт: "Верес" залишили п'ять футболістів, нічого кардинально не змінюватимемо на весну

10:00, 21 грудня 2020

Головний тренер ФК "Верес" Юрій Вірт відповів на питання клубної пресслужби

Головний тренер  "Вереса" Юрій Вірт підбив підсумки та проаналізував виступи команди у 2020 році, розповів про стикові матчі, а також про парі з президентом. Тренер рівненського клубу залишився задоволеним селекцією команди

Вплив карантину

- Наша команда провела дуже хороші збори, - згадує зимовий період підготовки наставник клубу. - Вдалося запросити гравців, які нам змогли допомогти. Готувалися до боротьби за перше місце у Другій лізі, проте коронавірус вніс свої корективи. До введення карантину посідали третє місце і не знали, як вирішуватимуть долю чемпіонату. Довелося грати стикові матчі, хоча, якби чемпіонат продовжили, то мали б змогу посісти перше-друге місце. Хотіли підвищитися у класі за спортивним принципом. Нам було не зрозуміло, чому Перша ліга дограє чемпіонат, а Друга ліга — ні. Нас поставили в нерівні умови. Проте, для "Вереса" найголовніше було у чесній боротьбі вибороти своє право грати у Першій лізі.

Мотивація гравців 

- Після тривалої паузи футболісти скучили за футболом. Всі тренувалися з бажанням. Важливо, що нам вдалося домовитися про спаринги з "Динамо" та "Шахтарем". Перед футболістами поставили завдання виходу у Першу лігу і вони сумлінно працювали, щоб досягти цієї мети.

Стикові матчі

- Команда провела якісну підготовку до стикових матчів. Вдалося зіграти дев'ять спарингів. Був упевнений у тому, що вдасться виконати поставлене завдання. Рзуміли, що з "Черкащиною" гра не буде простою, адже команда заявила про свої амбіції обіграти "Верес". Проте, якщо говорити об'єктивно, то наша команда переважала суперника. Могли навіть перемагати з більшим рахунком. На жаль, другий матч змусив нас понервувати. Отримали два вилучення на рівному місці. Хочу відзначити своїх підопічних, які зіграли на максимум своїх можливостей і у такій непростій ситуації досягли свого.

-Парі з президентом

- Перед відновленням чемпіонату пообіцяв президенту, що виведу команду у Першу лігу. Якби програв парі, то мусив би віддати свою річну зарплату президенту. Для мене було принципово підищитися у класі і виграти спір у президента. Щасливий, що вдалося досягти свого у таких непростих умовах карантину. Після перемоги над "Черкащиною" видихнув з полегшенням.

Амбітні завдання 

- Після перемоги у стикових матчах зустрілися з президентом і протягом двох днів обговорювали перспективи команди у Першій лізі. Президент поставив завдання за два роки вийти у Прем'єр-Лігу. Важливо, що нам вдалося знайти компроміс.

Селекція команди

- Нам необхідно було підсилювати склад, щоб достойно виступати у Першій лізі. Важливо, що президент пішов мені назустріч у цьому питанні. Протягом двох тижнів необхідно було проести всі необхідні трансфери. Це був дуже напружений період, часу на сон не вистачало. Задоволений, що нам вдалося запросити у команду гравців, які нас дійсно підсилили. З трансферами вдагади на 100%, адже дев'ять нових футболістів додали міцності команді. Хочу виокремити підписання угоди з Геннадієм Пасічем, адже просив його приєднатися до команди, ще коли ми були у Другій лізі.  Він чекав запрошення від клубу УПЛ, але там не склалося і Геннадій поповнив ряди "Вереса".

Фото: facebook.com/fcvr57


Рівень чемпіонату

- Перша ліга зараз дуже рівна. Немає лідерів та аутсайдерів. Кожен може виграти у кожного. Необхідно на максимум своїх можливостей грати у кожному матчі. Крім трьох перших команд можу також відзначити "Оболонь", "Гірник-Спорт", "Миколаїв", "Металіст 1925". Дуже непросто грати проти "Ниви" та "Кременя". Прохідних матчів немає. Жодної легкої перемоги "Верес" не здобув. На кожну гру футболісти виходять як на останню і це добре.

 Комплімент конкуренту

- Мені імпонує манера гри "Агробізнеса". Це команда, яка дуже добре контролює м'яч. Вони завжди активні та агресивні попереду. Перемогли цього суперника з рахунком 2:0, проте гра для нас була дуже складною. Нам вдалося забити два м'ячі зі стандартів.

Козир Вереса

- Дійсно, стандарти  - це козир "Вереса". У нас є футболісти, які добре подають і добре грають на другому поверсі. На тренуваннях приділяємо увагу стандартним положенням і це приносить свої плоди. Мої помічники працюють над цим компонентом гри, розповідають гравцям всю необхідну інформацію. Проте, потрібно ще більше працювати, адже суперники також вивчають нашу гру і маємо постійно вигадувати щось нове.

Найскладніший матч

- Легких перемог у нашої команди не було. Якщо виділяти якийсь матч, то необхідно відзначити гру проти "Оболоні". Прагнули перемогти, щоб піднятися на перше місце у таблиці. Довелося грати на складному газоні, але ми витримали все. Дякувати Богу, вдалося повести у рахунку. Після забитого м'яча кияни пішли уперед і у нас з'явилися зони для швидких атак.

Підсилення команди

- Не думаю, що будемо щось кардинально змінювати. На сьогоднішній день Верес залишили п'ять футболістів. Плануємо точково підсилитися. Однозначно підпишемо контракти з двома-трьома футболістами, які відразу зможуть грати в основному складі. Дуже непросто запросити таких гравців. Перебуваємо у процесі  перемовин. У будь-якому випадку необхідно вливати свіжу кров у команду.

Вектор розвитку

- Вектор розвитку клубу має окреслити президент. Думаю, що бразильський чи український вектор розвитку "Вереса" залежитиме від завдань, які поставлять перед командою. Мені б хотілося, щоб у нашій команді в атаці грав бразилець. Проте, цей легіонер має бути на голову сильнішим за наших гравців.

Фото: facebook.com/fcvr57


Період відпустки 

- Зараз всі гравці протягом двох тижнів відпочиватимуть. Потім два тижні підтримуватимуть форму індивідуально. З 18-го січня починаємо повноцінний тренувальний процес. За відпустку футболіст може набрати два кілограми, але не більше. 

Зимові збори

- Планували зібратися 18-го січня, два дні побути в Рівному і потім на 10-11 днів виїхати в Закарпаття. Потім вже на 24 дні маємо полетіти до Туреччини. Проте, у нас такий час зараз, що складно щось планувати. Можливо, у нас буде один збір у Туреччині, який триватиме місяць. Все залежитиме від локдауну в Україні. Відзначу, що президент підтримує ідею проведення закордонного збору.

Думаю, що під час зборів зіграємо достатню кілкість спарингів. Щодо зборів, то я прихильник великих навантажень під час перших 10 днів. У нас є своя програма, за якою працюємо. Футболістам необхідно буде потерпіти перших 10 днів зборів.

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору