Новини ЗМІ

Литовченко: у "Рубіконі" залишилися 13 футболістів, пішли і два тренери

09:00, 16 грудня 2020

Головний тренер ФК "Рубікон" Сергій Литовченко відповів на питання клубної пресслужби

Фото: rubiconfc.com


Після закінчення першої частини чемпіонату головний тренер "Рубікона" Сергій Литовченко в інтерв'ю клубному сайту проаналізував виступи команди, розповів про кадрові зміни та плани підготовки до весняного відрізку сезону.

- В цілому, я незадоволений тим місцем в таблиці, яке на сьогоднішній день посідає "Рубікон". Можливо, це пов'язано з тим, що перед гравцями були поставлені нові вимоги, а рівень футболістів не дотягував до професіонального футболу. Однією з причин стали також переноси матчів через велику кількість хворих на  Covid-19 в складах суперників. Під час сезону нам неодноразово доводилося перебудовувати графік підготовки, адже, по суті, ми протягом двох тижнів не могли провести офіційні матчі.


Читайте також: Підсумки сезону. «Рубікон» Київ, група «А», 11 місце


- У зимові місяці в командах відбувається процес ротації: одні гравці приходять, інші - йдуть. Як йдуть справи в "Рубіконі"?

- На сьогоднішній день з 100% впевненістю можу сказати, що в "Рубіконі" залишилися 11 польових гравців і 2 голкіпери. Це найкращий бомбардир команди Максим Тищенко, Юрій Глущук, Вадим Шутенко, Олексій Боровик, Валерій Коверник, Олександр Марченко, Євген Зарічнюк, Артем Цурупін, Богдан Швець, Вадим Новіков, Олег Близно, воротарі Олексій Майборода та Антон Мусієнко. Всі вони отримали від тренерського штабу плани самостійної підготовки та роботи у відпустці. Решта футболістів можливо продовжать свої виступи в інших командах.

Один із найбільш яскравих матчів команди: "Рубікон"- "Волинь-2" - 1:0. Фото: rubiconfc.com


На сьогодні у нас немає нових гравців, з якими ми підписали б уже контракти. Є деякі домовленості з футболістами, яких "Рубікон" хоче запросити на перегляд. У наших планах вийти з відпустки 12 січня. Проте, все  залежатиме від ймовірного локдауна. Якщо він настане, то нам доведеться коригувати плани підготовки. Настільки ранній вихід з відпустки також пов'язаний з тим, що є чимало гравців, які перед новорічними святами залишилися без команди і вони можуть спробувати свої сили в "Рубіконі".

Відбулися зміни і в тренерському штабі. "Рубікон" покинули старший тренер Віктор Курята та Ігор Продан.

- Як команда планує провести підготовку до весняної частини сезону?

- Поки у нас заплановані три збори. Два з них ми проведемо вдома, в Києві. Ще один пройде на виїзді. Нам ще належить узгодити з керівництвом клубу місце і час його проведення. З великою долею ймовірності скажу, що він пройде в Україні.

- Які завдання поставлені керівництвом клубу перед командою на весняну частину сезону?

- З огляду на  місці в турнірній таблиці складно ставити серйозні завдання. Ми будемо вимагати від гравців посісти якомога вище місце за підсумками чемпіонату. Нам треба додавати від гри до гри у другому колі. Так, як ми виступили в заключних іграх осінньої частини чемпіонату більше не маємо права грати. Такого більше не буде.

 

Пресслужба ПФЛ за матеріалами rubiconfc.com




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору