Новини змагань

MATCHDAY! Перша ліга. 16 тур. Анонс семи матчів

10:00, 29 листопада 2020

Анонс матчів 16 туру у Першій лізі

"Агробізнес" має досягнення цього сезону, а "Нива" - затвердила Білана головним. Фото: facebook.com/fcab.com.ua


У середу, 02 грудня, о 00:15 в етер телеканалу XSPORT у прем’єрі вийде чергова інформаційно-аналітична програма ПФЛ «Україна футбольна». Будуть проаналізовані матчі 16 туру змагань у Першій лізі з футбольним фахівцем .

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх до моніторів! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка!

Продовжуйте #Житифутболом!

Матч «Чорноморець» – «Авангард» не відбудеться через захворювання на COVID-19 гравців господарів


29 листопада. 13:00. Млинів. «Колос»

«Верес» – «Оболонь»

Арбітр: Олександр Кальонов (Львів)

Дискваліфіковані: Пасіч - немає

Двоє головних тріумфаторів минулого туру зіграють між собою на Рівненщині. Річ у тім, що «Верес» і «Оболонь» у 15-му турі синхронно обіграли вдома своїх суперників – «Гірник-Спорт» і «Полісся» відповідно – з однаковим рахунком 3:0.

Для рівнян це вже третя поспіль перемога із загальним рахунком 7:1, підопічні Вірта здолали безпосереднього конкурента, тож за  підсумками туру закріпилися на своїй третій позиції.

Що стосується оболонців, то призначений по ходу сезону досвідчений головний тренер Яковенко підняв їх на п’яту позицію – і це великий контраст порівняно з зоною вильоту, куди вони опускалися на час приходу Павла Олександровича. Проте працювати є над чим – від своїх нинішніх суперників кияни відстають на п’ять очок.

Один із головних претендентів на звання центрального матчу туру цікавий і історією протистоянь – попередні два матчі між суперниками, які відбувалися по ходу сезону 2016/17, завершилися напруженими нічиїми. І ще одна деталь: матч першого кола за участі суперників був перенесений, отже, вони зустрінуться в офіційному матчі вперше за три роки.

Цікавий факт: в останніх матчах в ударі лідери оболонців: Савченко чотири матчі поспіль відзначається гольовими передачами, Батальський в останніх трьох своїх іграх відзначився трьома голами та двома асистами.


.29 листопада. 13:00. Дніпро. «Метеор»

«ВПК-Агро» – «Альянс»

Арбітр:Євгеній Назаров (Харків)

Дискваліфіковані: Яременко – немає

Інтригуюче та важливе протистояння двох дебютантів Першої ліги. Ці клуби пройшли схожий шлях: знайомство започаткували ще з аматорського чемпіонату України («ВПК-Агро» переміг липоводолинян на шляху до трофею – 4:0, 1:3), були безпосередніми конкурентами в боротьбі за друголігове чемпіонство (в незакінченому турнірі також вище був «ВПК-Агро», тож уник плей-оф), а тепер зійдуться в матчі на новому для себе рівні.

У Першій лізі наразі «Альянс» успішніший за ч принципових для себе суперників у трьох останніх сезонах. Із 17 очками підопічні Ярошенка йдуть на 12-му місці, у той час, як «ВПК-Агро» – слідом із 4-очковим відставанням. У першому колі, треба нагадати, в Сумах господарі виграли – 3:2. Загалом, із 5 матчів між суперниками на всеукраїнському рівні 3 виграв «ВПК-«Агро», 2 – «Альянс» (голи 9:6), а нічиїх поки не фіксувалося.


29 листопада. 13:00. Київ. Стадіон ім.В.Баннікова

«Полісся» – «Агробізнес»

Арбітр: Євгеній Петренко (Одеса)

Дискваліфіковані: немає

Фото: facebook.com/polissyazt


МФК «Миколаїв» – як порівняння: команди, які зіграють в столиці, до цього почергово зустрілися з цим суперником. «Полісся», приймаючи «корабелів» на цьому ж полі, поступилося – 1:3. «Агробізнес» у місті Миколаєві виграв 2:0. До слова, для підопічних Чижевського ця перемога мала особливе значення – зважаючи на вимушену паузу «Чорноморця», вони наздогнали одеситів за очками та обійшли їх за особовими зустрічами. Лідерство «Агробізнес» може зробити одноосібним, якщо виграє в житомирян (адже одесити все ще поза грою й під час матчдею очок не наберуть).

При цьому суперники вже мають свою історію протистоянь. Синхронно стартувавши на професіональному рівні три роки тому, вони суперничали в Другій лізі. І «Агробізнес» набрав у матчах проти житомирської команди 7 очок із дев’ятьох можливих. За той час «Полісся», безперечно, набралося досвіду та до невпізнання змінило склад. Під керівництвом Шищенка команда освоюється на новому рівні, втім, після двох поспіль поразок опустилася на дев’яте місце.

Цікавий факт: шість перемог поспіль здобув «Агробізнес», і це беззаперечно найкраща виграшна серія в поточному чемпіонаті.


30 листопада. 13:00. Кременчук. СК «Кремінь-Арена» ім. О.Бабаєва

«Кремінь» – «Волинь»

Арбітр: Ігор Бич (Київ)

Дискваліфіковані: немає – Рябов

«Волинь» вимушено пропустила минулий тур. При цьому грали між собою конкуренти, відбулося чимало важливого і з 21 очком лучани опустилися на восьме місце (при наявності матчів у запасі).

Ясна річ, це не задовольняє та додатково мотивує амбітну «Волинь», але є ще одна обставина, яка зробить їхній візит на Полтавщину ще принциповішим. Річ у тім, що «Кремінь» цього сезону двічі відібрав надважливі очки у цього суперника. В літньому дограванні це була нічия 1:1 в Кременчуку, а на старті нового сезону лучани програли вдома 2:3 в матчі-дебюті під керівництвом Сачка.

Варто відзначити, що «Кремінь» під керівництвом Головка розділяють 10-11 місця з тернополянами, маючи по 18 очок. У минулому турі вони зазнали поразки 0:2 від «Альянсу» на власному полі, тож постараються закрити 2020 календарний рік якомога успішніше.


30 листопада. 13:00. Львів. «СКІФ»

«Нива» – «Металіст 1925»

Арбітр: Олександр Сахно (Київська область)

Дискваліфіковані: немає

Минулий тур приніс кожному із суперників позитивні емоції. «Нива», приймаючи херсонців не в рідному місті, здобула перемогу 2:0 попри нереалізований пенальті. «Металіст 1925» на виїзді мінімально здолав «ВПК-Агро», обірвавши невдачі.

У турнірній таблиці їх розділяє 4 очки: харків’яни розділяють 5-7 місця з «Оболонню» та «Миколаєвом», тернополяни – 10-11 місця з кременчуківцями. При цьому їхні попередні протистояння виявилися напрочуд напруженими. В першому колі на ОСК «Металіст» команди розійшлися миром – 1:1, а три роки тому, коли вони якраз виходили на професіональний рівень, у Харкові було зафіксовано нічию 2:2, а по пенальті «Нива» вибила господарів із Кубка України.


30 листопада. 13:00. Миколаїв. ЦМС. Верхнє поле

«Миколаїв» – «Кристал»

Арбітр: Олег Когут (Тернопіль)

Дискваліфіковані: немає

Домашня поразка від «Агробізнесу» обірвала безпрограшну серію підопічних Близнюка, але МФК «Миколаїв» за очками все ще рівний з п’ятою командою чемпіонату, тож має шанс здійснити ривок вгору перед завершенням регулярного сезону. Зважаючи на переноси, які належить зіграти, це залишає гарні перспективи на зимівлю на більш високому місці.

При цьому в гості їде аутсайдер – попри те, що «Кристал» в цілому вписався в першолігові перегони, витримує рівень опозиції та рідко програє з великим розривом, він все ще залишається на останньому місці з 4 очками, тож для надії на вихід із зони вильоту треба переривати цю прикру серію. Шість матчів поспіль з часу перемоги над «Оболонню» на її полі в кінці жовтня херсонці не можуть покинути поле без пропущених м’ячів.

Історія протистоянь географічних сусідів і багаті кадрові перетини роблять цей матч особливо цікавим, навіть незалежно від поточного турнірного контексту. Додамо, що в офіційних матчах херсонці не вигравали в першої клубної команди Миколаєва на її полі ще з 1983 року. Від 1938-го на всеукраїнському рівні перші команди провели між собою чимало матчів, але от «Кристал» в основні роки більше грав проти МФК «Миколаїв-2» у Другій лізі. У першому колі в Херсоні МФК «Миколаїв» виграв – 3:1, тож це буде очікуваний і навіть де в чому історичний матч.


30 листопада. 14:00. Івано-Франківськ. «Рух»

«Прикарпаття» – «Гірник-Спорт»

Арбітр: Клим Заброда (Київ)

Дискваліфіковані: Семотюк – немає

Цього сезону успіхи команд зовсім різні. «Прикарпаття» вперше за час від повернення на професіональний рівень змінило головного тренера. При цьому команда йде прямо над зоною вильоту, з відривом всього на чотири очки від краматорців. Ясна річ, прагне покращити своє турнірне положення.

«Гірник-Спорт», навпаки, цього сезону йде серед лідерів. Виходив на друге місце, реально претендував і на перше. Навіть попри відчутні поразки від безпосередніх конкурентів – «Вереса» та «Волині», підопічні Жабченка йдуть четвертими і можуть тут закріпитися в випадку успіху в цьому виїзді.

Зробити це буде непросто. По-перше, «Прикарпаття» мало час призвичаїтися до вимог Мостового – а минулий матч із «Авангардом» вимушено пропустило. Цікава деталь: із чотирьох матчів між суперниками саме «Прикарпаття» виграло три при одній нічиїй. «Гірник-Спорт» ще не перемагав цього суперника, якого можна вважати для нього складним.

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena – інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору