Новини ЗМІ

Майданевич: не давали гравцям "Полісся" часу на роздуми

11:40, 28 листопада 2020

Півзахисник ФК "Оболонь" – найкращий гравець 15-го туру Першої ліги

Фото: fc.obolon.ua


"Оболонь" поквиталася з житомирянами за виліт із кубка, а героєм яскравого матчу став Майданевич. Номінальний захисник, перелаштований на фланг півзахисту, забив сам і асистував товаришу, завдяки чому Sport Arena та ПФЛ визнали його найкращим гравцем туру.

Герой 15-го туру у Першій лізі Олексій Майданевич поділився враженнями від перемоги над "Поліссям" (3:0), а також відзначив зміни у грі "Оболоні" з приходом нового тренерського штабу.

– Звісно, мені дуже приємно перемагати у цій почесній номінації, – зізнався 29-річний футболіст. – Хочу подякувати партнерам по команді, адже без них не став би найкращим гравцем тура. Зроблю усе можливе, щоб у наступних матчах своєю грою допомагати команді перемагати.

– На чому наголошував тренерський штаб перед грою з "Поліссям"? Тримали у голові поразку у кубковому матчі?

– Ми зробили висновки, проаналізували ту кубкову гру і забули про неї. Для нас було важливо перемогти у цьому матчі, щоб покращити своє турнірне становище. Налаштовувалися виключно на перемогу. Задоволені, що змогли виконати тренерські настанови і здобули три залікові пункти.

– За спостереженнями фахівців, ви начисто запресингували суперника, не давали підняти йому голови. Це настанови тренерського штаба такі?

– Знали, що суперник вміло контролює м’яч, грає за рахунок флангів. Необхідно було високо пресингувати гравців "Полісся", щоб вони не мали часу на роздуми. Головне, що нам вдалося нав’язати свою гру.

– На 30-й та 35-й хвилинах "Оболонь" забила два м’ячі. Відчули, що суперник дещо поплив?

– Цього не було помітно, адже гравці "Полісся" продовжували атакувати, не опускали руки і намагалися відігратися. У Першій лізі зараз необхідно грати до кінця попри рахунок, особливо проти таких суперників.

– Обидва голи вийшли красивими – після дальніх навісів влучно ударами головою. Який удар вам більше сподобався? Поздоровляли партнерів? Для Савченка це перший гол за "Оболонь", ще й такий красивий.

– Дійсно, хлопці забили красиві і водночас дуже важливі м’ячі, які допомогли команді виграти. Вітаю їх з дебютними голами і бажаю успіхів у наступних матчах. Впевнений, що вони своєю грою принесуть багато користі нашій команді.

Фото: fc.obolon.ua


– Що вам говорив тренерський штаб у перерві? Як змінився малюнок гри команди у другій половині зустрічі?

– Наголошували на тому, що необхідно продовжувати грати у свій футбол. Проте, після третього голу суперник більше володів м’ячем, а ми грали на контратаках, намагалися використати вільні зони. Не все вийшло, але головне, що досягли бажаного результату і не пропустили.

– На початку другого тайму після передачі Савченка ви прицільно пробили у дев’ятку. Отримали естетичне задоволення від забитого м’яча?

– Дійсно, вдалося забити ефектно. У тому епізоді м’яч ліг на ногу і я завдав прицільного удару у верхній кут. Для мене всі голи є цінними, адже вони допомагають команді досягати результату.

– Рахунок на табло розгромний, проте гра була для вас непростою. За рахунок чого вдалося здобути перемогу?

– Вважаю, що досягли результату за рахунок командних дій та максимальної самовіддачі. Зіграли компактно у захисті та агресивно у нападі. Виконали тренерські настанови і це дало свої плоди.

– Команда в останніх матчах багато забиває. Можна сказати, що під кінець сезону знайшли свою гру?

– Хочеться віддати належне новому тренерському штабу, який багато чого змінив у тренувальному процесі. Намагаємося виконувати всі тренерські настанови, проте розуміємо, що ще потрібно багато над чим працювати. Працюємо на тренуваннях, щоб у майбутніх матчах грати ще краще.

– Спеціалісти помічають, що "Оболонь" дещо спростила свою гру в атаці і це почало приносити результат. Погоджуєтеся з цим?

– Дійсно, почали менше вигадувати і це приносить свої результати. Виконуємо більше навісів у штрафну, намагаємося робити все вчасно. На мою думку, "Оболонь" на правильному шляху. Хоча, можливо, треба додати у реалізації.

– Наскільки складно у функціональному плані вам вдається витримувати цей складний графік?

– Головне правильно відновлюватися після матчів. У функціональному стані наша команда почувається добре. Всі гравці є професіоналами і відповідально ставляться до свого здоров’я, спортивної форми.

– Як ви сприйняли новину про підписання Владислава Майдановича? У команді не було плутанини з цього приводу? Вже  познайомилися з тезкою?

– Не акцентував на цьому уваги. Здивувався, що у нас такі схожі прізвища. Ніяких проблем з комунікацією не було.

– Матч із Вересом пройде на виїзді, де він ще не програвав. Які сильні сторони суперника відзначите?

– Верес — хороша команда, з кваліфікованими виконавцями у складі. Взагалі, зараз у Першій ліз всі команди плюс-мінус одного рівня і простих матчів не буває. Переконаний, що якщо зіграємо у свій футбол, то зможемо перемогти.

БЛІЦ

  • Народився у Києві
  • Вихованець школи Зміна-Оболонь
  • Перший тренер — Матієнко Григорій Сергійович
  • Улюблена команда мадридський "Реал"
  • Улюблений гравець Серхіо Рамос
  • Мета у футболі? Хочу зі своїм рідним клубом підвищитися у класі і грати у Прем’єр-Лізі

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору