Новини змагань

MATCHDAY! Перша ліга. 15 тур. Анонс шести матчів у середу

10:30, 25 листопада 2020

Анонс матчів 15 туру у Першій лізі

Фото: facebook.com/polissyazt


У четвер, 26 листопада, о 00:20 в етер телеканалу XSPORT у прем’єрі вийде чергова інформаційно-аналітична програма ПФЛ «Україна футбольна». Будуть проаналізовані матчі 15 туру з футбольним фахівцем Анатолієм Бузником.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх до моніторів! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка!

Продовжуйте #Житифутболом!

Матчі «Прикарпаття» - «Авангард» та «Чорноморець» - «Волинь» не відбудуться через захворювання на COVID-19 гравців господарів


25 листопада. 13:00. Смт.Млинів. «Колос»

«Верес» (Рівне) – «Гірник-Спорт» (Горішні Плавні)

Арбітр: Вадим Запрутняк (Ужгород)

Дискваліфіковані: немає

Третє місце проти четвертого, а між ними – всього одне очко різниці. Центральний матч туру, найбільш статусне протистояння передостаннього повного туру 2020 року.

«Гірник-Спорт», який після поразки від оболонців із другого місця вийшов за межі медального п’єдесталу, програв усі три попередні матчі рівнянам із загальним рахунком 3:12. До того ж, «Верес» у непоганій формі, виграв два останніх матчі, а на власному полі (один із всього лише трьох колективів у цьому сезоні) взагалі не програвав.

Але тут треба врахувати, що підопічні Жабченка проводять дуже потужний сезон, один із найкращих за історію клубу, тому досить розкуто грають в гостях. За цим показником «Гірник-Спорт» – у трійці найкращих, тож спробує дати бій більш успішному наразі конкуренту.


25 листопада. 13:00. Кременчук. «Кремінь-Арена» ім. О.Бабаєва

«Кремінь» (Кременчук) - «Альянс» (Липова Долина)

Арбітр: Євгеній Цибулько (Черкаська область)

Дискваліфіковані: немає - Агапов

Фото: fckremen.com


Чотири очка розділяють ці команди, і кожна із них мріє про довгоочікуваний турнірний ривок. «Кремінь» у минулому турі обіграв харків’ян, переживши пенальті в свої ворота й реалізувавши в чужі. Півзахисник Сорокін, який проводить сильний прем’єрний сезон у ПФЛ, отримав звання найкращого молодого гравця туру. «Альянс», у свою чергу, відстояв себе в протистоянні з лідером – 0:0 при двох нереалізованих пенальті в свої й чужі ворота.

На своєму полі «Кремінь» виступає потужно, а надто – останнім часом. В останніх трьох домашніх матчах підопічні Головка пережили тільки один м’яч при двох перемогах і одній нічиїй. За результатами домашніх матчів кременчуківці – в п’ятірці найкращих, тоді як «Альянс» поки що серед гірших за результатами виїзних ігор. Для дебютанта Першої ліги це буде чергове випробування.


25 листопада. 13:00. Дніпро. «Метеор»

«ВПК-Агро» (Вишневе) – «Металіст 1925» (Харків)

Арбітр: Олег Когут (Тернопіль)

Дискваліфіковані: Тищенко - Жичиков

Фото: fckremen.com


Ще один дебютант Першої ліги – «ВПК-Агро» – переживає підйом. Після того, як елімінував із Кубка України представника найвищого дивізіону – донецький «Олімпік», колектив під керівництвом Соловйова здолав у важливому для себе матчі херсонський «Кристал». Після цієї перемоги «ВПК-Агро» на 13 місці з 13 очками.

В гості їде один із фаворитів сезону, в якого наразі певні турнірні труднощі. Два останніх матчі програв «Металіст 1925», наслідком чого стало пониження аж на дев’яте місце. А на виїзді підопічні Кривенцова не можуть виграти ще з вересня, ба, навіть – забити. Дві нічиї та дві поразки в чотирьох останніх виїзних поєдинках.


25 листопада. 13:00. Волочиськ. «Юність».

«Нива» (Тернопіль) – «Кристал» (Херсон)

Арбітр: Андрій Кошура (Чернівці)

Дискваліфіковані: Хохлов - немає

Вперше від 2012 року зустрінуться футбольні клуби двох міст в офіційних матчах. Це протистояння пам’ятає й більш давні часи, від 1983 року «Нива» та «Кристал» провели між собою 14 матчів, 7 із яких виграли тернополяни, 2 нічиї, 5 поразок (голи – 25:16).

Наразі «Нива» йде на 11-му місці, а от «Кристал» все так же замикає турнірну таблицю. Між суперниками – відразу 11 очок, і становище херсонців стає загрозливим (від передостаннього місця вони відстають вже на чотири очка, а від 14-го – на вісім). Три матчі поспіль зіграв «Кристал» із загальним рахунком 1:7, а після оголошення про припинення співпраці з Валяєвим стало відомо, що готуватимуть команду надалі директор клубу Шевцов і тренер воротарів Бальчос.

Цей матч стане багато в чому показовим, адже обидві команди синхронно піднялися з Другої ліги після багаторічного перебування там. У протистоянні новачків першого дивізіону кожен очний матч між ними – це ніби маленький звіт про виконану роботу за час старту на новому рівні.

Цікаво: 31-річний півзахисник Ігор Семенина, який із 5 гольовими передачами лідирує в списку провідних асистентів чемпіонату, може зіграти проти своєї рідної команди. Саме в «Ниві» він починав свої виступи на всеукраїнському професіональному рівні, після чого встиг побувати в Favbet Лізі, а нині грає за «Кристал».


25 листопада. 13:00. Миколаїв. Міський стадіон

МФК «Миколаїв» – «Агробізнес» (Волочиськ)

Арбітр: Артем Михайлюк (Київ)

Дискваліфіковані: Одарюк - немає

Фото: mfc.mk.ua


Три очка розділяють суперників, а друга команда першості приїде в гості до п’ятої. Нас очікує блискучий матч, один із найцікавіших у турі, в якому зійдуться суперники, які знаходяться в бойовій формі.

Нагадаємо, «Миколаїв» у минулому турі обіграв 3:1 «Полісся» (от тільки герой поєдинку й автор двох голів Одарюк пропустить цей тур через перебір очок), а от «Агробізнес» із рахунком 4:0 переграв «Ниву» з Тернополя.

Наразі МФК «Миколаїв» не програє вже чотири тури (по дві перемоги та нічиї), а «Агробізнес» – п’ять (виграв усі п’ять матчів поспіль із загальним рахунком 16:3). Що цікаво, із чотирьох раніше проведених матчів між суперниками три завершилися нічиїми, а ще один – перемогою волочисців. Тобто, миколаївці до цього не обігрували «Агробізнес».


25 листопада. 18:00. Київ. «Оболонь»

«Оболонь» (Київ) – «Полісся» (Житомир)

Арбітр: Ярослав Пєсоцький (Суми)

Дискваліфіковані: немає

Сьогоднішні суперники розділяють 7-9 місця між собою та харків’янами, тож їхній матч матиме особливе значення для змагань. Що цікаво, цього сезону суперники вже зустрічалися – і в кубковому матчі в столиці гол ексоболонця Галенка приніс перемогу «Поліссю».

Втім, спробує поквитатися з житомирянами «Оболонь» уже в новій якості. З приходом Яковенка київська команда пережила турнірний ренесанс і піднялася на сьоме місце – так високо вона не бувала з другого туру, а по ходу складного й неоднозначного сезону встигла побувати й у зоні вильоту.

Два останніх матчі оболонці виграли з загальним рахунком 8:2, вони змістили «Гірник-Спорт» із другого місця, а самі максимально наблизилися до першої п’ятірки. Це дуже суттєвий прогрес для команди.

Щодо «Полісся», то тривалий час команда залишалася непереможною, але, граючи вимушено поза рідним містом абсолютну більшість матчів, команда наразі перебуває далі від лідерів, після поразки 1:3 від миколаївців у минулому турі. А от на виїзді, що цікаво, два останніх матчі житомиряни виграли «всуху».

Цікаво: лідером атак новачка Першої ліги «Полісся» є 29-річний Ярослав Галенко. У 12 матчах поточного чемпіонату він забив п’ять м’ячів, а в кубку забив переможний гол у ворота «Оболоні» – свого колишнього клубу.

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena – інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору