Новини змагань

Лига: у Чайки є амбіції вийти у Першу лігу

16:30, 24 листопада 2020

Нападник ФК "Чайка" Олег Лига відповів на питання ЗМІ

Фото: ФК "Чайка"


Герой 12-го туру у Другій лізі нападник Чайки Олег Лига поділився враженнями від перемоги над Черніговом (2:0) у рамках 12 туру і розповів, що встиг перехворіти коронавірусом. 

- Мені дуже приємно, що переміг у такій почесній номінації, проте героєм себе не вважаю, - говорит 21-річний форвард. - Вся команда працює на забитий м'яч. Хочеться у кожному турі ставати найкращим і допомагати команді перемагати. Таке визнання мене мотивує на нові звершення.

- Ваша команда зіграла вперше після тритижневої паузи. Можна сказати, що ця пауза пішла команді на користь?

- На жаль, у країні зараз складна епідеміологічна ситуація, всі хворіють і ми не є виключенням. Я також перехворів коронавірусом, але дякувати Богу все обійшлося. Після травми тиждень тренувався, готувався на виїзд до Луцька. Проте, здав негативний тест і не поїхав на гру. В п'ятницю ввечері піднялася температура. Так я дізнався, що захворів.

- Щодо паузи, то складно однозначно відповісти на це питання. Можливо, просто суперник зіграв не найкращим чином. Головне, що нам вдалося досягти результату. Перемагає найсильніший...

- Ви з перших хвилин заграли дуже активно. Тренерський штаб наголошував саме на такому агресивному початку матчу?

- У кожній грі прагнемо досягати максимального результату, хочемо якомога вище піднятися у турнірній таблиці. Необхідно було з перших хвилин грати агресивно, змушувати суперника помилятися. Задоволений, що вдалося втілити у житті тренерські настанови.

- Вже на другій хвилині вам вдалося відкрити рахунок у матчі. Можете пригадати той епізод?

- Вдалася швидка флангова атака і я зіграв як справжній нападник, побіг у напрямку воріт. Під час передачі з флангу воротар викрикнув “Я”, але захисник його не послухав. Вийшло так, що воротар вийшов на м'яч, а зіграв захисник. М'яч відлетів до мене, а я вже забив у порожні ворота. Опинився у потрібному місці у потрібний час.

- Наскільки цей швидкий забитий м'яч вплинув на перебіг матчу?

- Швидкий забитий м'яч завжди йде на користь команді. Суперник мусив відігруватися, а ми мали вільні зони для своїх атак. Могли перемагати розгромно, але підвела реалізація. Потрібно на тренуваннях над цим працювати.

- На чому акцентував увагу тренерський штаб у перерві?

- Був зроблений акцент на реалізації моментів. Долю матчу ще не було вирішено і одна помилка могла призвести до пропущеного м'яча. Необхідно було розвинути свою перевагу, щоб дещо заспокоїти гру.

- На 56-й хвилині ви забили свій другий м'яч у матчі. Можна сказати, що вже грали на куражі, розкуто?

- Суперник великими силами побіг відігруватися і ми мали багато вільних зон для своїх атак. У моменті з другим забитим м'ячем спіймали суперника на контратаці. Головне, що вдалося довести гру до перемоги.

Фото: ФК "Чайка"


- Зміна тренера пішла на користь вашій команді?

- Всього два тижні пропрацював з Олександром Щербаковим, адже відновлювався після травми. Поки складно відповісти на це питання. Проте, вже можу відзначити кардинальні зміни у тренувальному процесі.

- У шести матчах ви забили три м'ячі і віддали одну передачу. Задоволені такими показниками?

- Вважаю, що це незадовільні результати. Нападник мусить забивати більше. Зроблю усе від себе залежне, щоб у 2021 році забивати якомога більше. Для цього власне кожен день працюю.

- Ви пропустили останню гру команди перед паузою. Як підтримували ігрову форму під час такої тривалої паузи?

- Більше половини гравців з команди захворіли. У десяти футболістів команди були негативні тести на коронавірус, тому вони продовжували тренуватися, підтримували форму. Всі інші перебували на самоізоляції. У багатьох хвороба пройшла без симптомів, але у мене вони були. Не відчував смаку, запаху, була загальна слабкість. Протягом двох тижнів просто лежав і лише на 12-й день відчув у собі якісь сили. Не мав змоги підтримувати спортивну форму. Не було часу для повноцінного відновлення, адже потрібно було грати. Почали поступово втягуватися у тренувальний процес. Щасливий, що попри всі проблеми вдалося проявити себе у матчі з Черніговом.

- Керівництво клубу задоволені результатами команди?

- Завжди хочеться посідати якомога вищі місця. У Чайки є амбіції вийти у Першу лігу. Ще не було зустрічі президента з командою, адже залишилося зіграти з Оболонь-Бровар-2 в четверг. Думаю, що саме після цього матчу підбиватимемо підсумки. На мою думку,  керівництво не задоволене нашим місцем у таблиці.

- Чого очікуєте від матчу з Оболонь-Бровар-2?

- Переконаний, що буде складна гра. Ніхто не любить програвати. Хочемо на мажорній ноті завершити 2020 рік. Думаю, що обидві команди продемонструють цікавий футбол, адеж у складі нашого суперника зібрані гравці, которі претендують на участь у складі першої команди Оболоні.

- Можливо, щось чули про ситуацію з новим стадіоном?

- Чув, що сільська рада виділила дві земельні ділянки для будівництва стадіону, але ячка далі ситуація з цим не знаю. Якщо чесно, не надто вникаю у ці питання. Моє завдання грати у футбол, а будівництвом стадіону займаються керівники клубу.

Бліц

Народився смт.Пісківка,  Київська область

Починав займатися футболом у Рубіні з Пісківки, а у 17 років перейшов у Академію Динамо

Перші тренери - Чмурик Віктор Іванович і Кириленко Олександр Васильович

Улюблена команда? Багато років уболіваю за Барселону, але сьогодні підтримуватиму "Динамо". У нашої команди є всі шанси показати гідну гру

Улюблений гравець? Залюбки спостерігаю за грою Мессі

Мрія? Хочеться для початку грати в Прем'єр-Лізі

 

Пресслужба ПФЛ




ТЕГИ: ЧАЙКА, ЛИГА
Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору