Новини ЗМІ

Форвард "Вереса" Шестаков: у Першій лізі немає прохідних суперників

16:00, 22 листопада 2020

ПФЛ та Sport Arena назвали героєм чергового туру Першої ліги капітана "Вереса"

Фото: facebook.com/veres.club


Тур складався так, що у "Вереса" були реальні шанси ввірватися в трійку найкращих. Зі сторони здавалося, що це не буде тяжким випробуванням — рівняни грали з аутсайдерами. Насправді ж рахунок у краматорському матчі був відкритий лише після години гри, "Авангард" чинив гідний супротив і відігрався, перемогу вдалося вирвати лише після блискавичного розіграшу стандарту.

І в усіх ключових моментах на користь "Вереса" є почерк капітана. Тож за переможний дубль у матчі ціною в третє місце його номінували як найкращого гравця туру. Герой 14 туру у Першій лізі Михайло Шестаков поділився враженнями від перемоги над "Авангардом" (2:1), а також відзначив хорошу фізичну готовність Вересу.

– Щасливий, що на мене звернули увагу і визнали найкращим гравцем туру, – не приховує емоцій 30-річний гравець. – Завжди приємно перемагати у такій почесній номінації. Для мене важлива ця нагорода. Сподіватимуся, що у майбутньому зможу своює грою приносити користь команді.

– З яким налаштуванням виходили на гру з аутсайдером? Недооцінки суперника не могло бути?

– З максимальним налаштуванням виходили на гру.  Тренер перед матчем говорив, що буде непросто і щоб перемогти, необхідно проявити свої найкращі якості. Насправді, так і було. Матч був для нас дуже складний. Задоволені, що наприкінці зустрічі змогли вирвати перемогу і здобули важливі три залікові пункти.

– У першому таймі у команди були декілька хороших нагод, але не змогли забити. Погоджуєтеся з тим, що головна проблема Вересу у попередніх матчах — це реалізація моментів? При цьому важливо, що створюєте їх регулярно?

– На жаль, реалізація нас дійсно підводить. У деяких матчах мали перемагати, але свої нагоди не реалізовували. Відразу згадується гра проти Металіста 1925, у якій переважали суперника, але не змогли забити. Важливо, що у нас є моменти і це свідчить про правильність нашого шляху. Над реалізацією працюємо на тренуваннях.

– На 59-й хвилині після прострілу Пасича ви відкрили рахунок у матчі? Награєте такі комбінації на тренуваннях?

– Не можу сказати, що це награна комбінація. У тому епізоді після втрати м’яча суперником провели швидку атаку, використали вільні зони і реалізували нагоду. Відзначу шикарну передачу Пасича. Після такого асисту не мав права не забити.

– На 69-й хвилині гравці Авангарду залишилися у меншості. Ви спеціально притормозили в тому моменту, бачили, що захисник летить у вас?

– У тому епізоді не підставлявся. Хотів вийти один на один з голкіпером, проштовхнув м’яча і суперник мене збив. Задоволений, що вдалося проявити швидкісні якості.

– Через чотири хвилини після червоної суперник зрівняв рахунок. Гра у більшості негативно вплинула на команду? Можливо, дещо розслабилися, зарано повірили у перемогу?

– Не можу з цим погодитися. Ми продовжували гнути свою лінію, грали у свій футбол. Щодо моменту з пропущеним м’ячем, то там свою майстерність проявив Олексій Лобов. Такий удар неможливо було відбити.

– На вашу думку, у чому причина такого складного матчу? Суперник здивував чи ваша команда зіграла не найкращим чином?

– Гравці Авангарду вийшли на гру надмотивованими. Помітно, що вони хотіли реабілітуватися за поразки у минулих турах. Суперник грав з максимальною самовіддачею, тому нам було дуже непросто. Ця гра ще раз доводить, що у Першій лізі немає прохідних суперників.

– У функціональному стані Верес готовий на такому ж високому рівні дограти заключні матчі у 2020 році? Чи рано закінчує ПФЛ змагання, настільки у вас неймовірна форма?

– Команда знаходиться у хорошому функціональному стані. Ми дуже ретельно підходимо до питання відновлення після матчів, тренувального процесу і це приносить свої плоди. Верес у хорошій фізичній формі. Команда готова до заключних матчів у 2020 році.

– У наступному турі ви зіграєте проти Гірника-Спорт. Чого очікуєте від цього матчу?

– Налаштовуємося виключно на перемогу. Впевнений, що буде дуже складна гра, адже Гірник-Спорт у цьому сезоні приємно дивує. У команди є свій малюнок гри, який приносить їм результат. Впевнений, що якщо зіграємо у свій футбол, то зможемо здобути три залікові пункти.

БЛІЦ

  • Народився у Ладижині, Вінницької області
  • Вихованець футбольної школи ДЮСШ Авангард (Ладижин)
  • Перші тренери — Олег Васильович Павлик та Павло Іванович Кривохижа
  • Улюблений гравець — Роналдінью
  • Улюблений клуб — Ліверпуль
  • Мета у футболі — грати у Прем’єр-Лізі.
 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору