Новини змагань

MATCHDAY! Перша ліга. 13 тур. Анонс матчу у Дніпрі

10:00, 16 листопада 2020

Анонс матчів 13 туру у Першій лізі

Фото: polissyafc.com


У вівтоок, 17 листопада, о 00:15 в етер телеканалу XSPORT у прем’єрі вийде чергова інформаційно-аналітична програма ПФЛ «Україна футбольна». Будуть проаналізовані матчі чергового туру змагань ПФЛ з футбольним фахівцем Володимиром Пятенком.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх до моніторів! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка!

Продовжуйте #Житифутболом!

15 листопада. 13:00. Горішні Плавні. СК «Юність»

«Гірник-Спорт» – «Полісся»

Арбітр: Олександр Сахно (Київська область)

Дискваліфіковані: Калугін – Гавриленко

«Гірник-Спорт» проводить найуспішніший сезон у історії – команда наразі посідає друге місце в Першій лізі, вкотре захистивши його завдяки розгромній перемозі в Краматорську (3:0 над «Авангардом»).

А тепер у Горішні Плавні завітає «Полісся» восьма команда поточної першості, яка лише на три очка відстає від першої п’ятірки і сім – від другого місця й «Гірника-Спорт». У минулому турі підопічні Шищенка поступилися в столиці тернопільській «Ниві» (0:1).

Цікавий факт: цього сезону «Гірник-Спорт» уже приймав усіх інших новачків із Другої ліги й обов’язково у них вигравав (3:0 у «ВПК-Агро», 4:1 у «Ниви», 3:1 у «Кристалу», 1:0 в «Альянсу»). Як витримають випробування суперником, що набрав винятковий хід, житомиряни?


15 листопада. 13:00. Кременчук. «Кремінь-Арена» ім. О.Бабаєва

«Кремінь» – «Кристал»

Арбітр: Євген Назаров (Харків)

Дискваліфіковані: Мурашов – немає

Фото: fckremen.com


«Кремінь» і «Кристал» зустрінуться вперше за півтора роки, відколи вони перетиналися в Групі «Б» Другої ліги. Для херсонського клубу цей виїзд очікується і дуже складним, і напрочуд відповідальним: по-перше, ще ніколи в чемпіонатах і кубках України «Кристал» не вигравав у Кременчуку (загалом, за часів Незалежності 10 матчів із 12-ти виграв «Кремінь», ще дві нічиї). Остання за часом перемога херсонських команд у Кременчуку датована ще 1964 роком, коли місцевий «Дніпро» програв «Будівельнику».

По-друге, турнірна ситуація вимагає від херсонців результату. Вони все ще на останньому місці з чотирма очками, і в найближчого конкурента – вдвічі більше. Після поразки 0:4 від «Чорноморця» з нереалізованим пенальті ця гіркота ще відчутніша.

Однак і «Кремінь» буде в бойовому настрої. По-перше, ведучи в рахунку на виїзді, команда зазнала розгромної поразки в минулому турі (5:1 від «Агробізнесу»). По-друге, для наставника господарів Головка матч проти рідної команди, напевно, буде особливим.


15 листопада. 13:00. Тернопіль. Міський стадіон

«Нива» – «Миколаїв»

Арбітр: Євген Цибулько (Черкаська область)

Дискваліфіковані: немає

«Нива» в минулому турі вкотре довела свою боєздатність, обігравши на виїзді недавніх конкурентів по Другій лізі – «Полісся». На часі ще один важливий матч. МФК «Миколаїв» – давній суперник тернополян, останній за часом матч між командами (п’ять років тому) він виграв із рахунком 3:0.

Наразі «Нива» із 14 очками посідає дев’яте місце, всього на три позиції та чотири очка відстаючи, безпосередньо, від миколаївців. Гості прибувають у Тернопіль у бойовому настрої. Обігравши 4:0 «ВПК-Агро», до речі, команду, що в кубку далі вибила учасника Favbet Ліги, «корабели» набрали чотири очки з шести можливих у останніх двох турах. Перемога теоретично може дозволити їм поборотися за місце в трійці найкращих.

Цікавий факт: наставники команд Білан і Близнюк обоє виступали на позиції воротаря.


15 листопада. 14:00. Млинів. «Колос»

«Верес» – «Волинь»

Арбітр: Клим Заброда (Київ)

Дискваліфіковані: Гегедош – Войтіховський

Фото: facebook.com/veres.club


Одне з найцікавіших дербі в ПФЛ розгортається на наших очах у всій пишноті. «Верес» і «Волинь» до принципового протистояння підходять у всеозброєнні та з місцями в верхній частині таблиці. Головне ж – їх розділяє всього три очка. Давненько волинський супер-матч не відбувався при такій рівності та турнірній значимості!

При цьому настрій у суперників різний: якщо «Волинь» у минулому турі здобула вольову домашню перемогу над оболонцями, то «Верес» вів у рахунку на Сумщині, але все ж програв «Альянсу». Ця поразка відкинула рівнян на сьоме місце, що, втім, не є вироком в умовах великої щільності. Одна перемога здатна підняти «червоно-чорних» досить високо, і вони постараються її досягти.

У поточному чемпіонаті «Верес» не програє вдома (чотири перемоги та одна нічия), а «Волинь», як і «Чорноморець», не знає виїзних поразок у поточному сезоні Першої ліги. При цьому чотири поспіль гри в протистоянні вигравали саме лучани, остання звитяга рівнян у офіційних матчах датована 1994 роком, коли два клуби виступали ще в Вищій лізі. У випадку п’ятої підряд перемоги «Волинь» теоретично може замахнутися на лідерство, зрівнятися з одеситами. У випадку поразки – дати наздогнати себе суперникам і залишити трійку найкращих.

Величезна мотивація для підопічних Вірта та Сачка – вражаюча зустріч, якої з нетерпінням очікує вся Перша ліга та ПФЛ в цілому.


15 листопада. 14:00. Івано-Франківськ. «Рух»

«Прикарпаття» – «Альянс»

Арбітр: Віктор Запрутняк (Ужгород)

Дискваліфіковані: немає

У дуже різному настрої суперники напередодні туру. «Прикарпаття» мінімально поступилося в Харкові і з 9-ма очками зависло прямо над зоною вильоту. За таких обставин підопічні Мостового однозначно постараються перервати свої невдачі (а в останніх чотирьох турах «Прикарпаття» набрало всього одне очко).

Натомість, «Альянс» – в ейфорії. Вольова перемога 2:1 над «Вересом» дозволила новачкам Першої ліги взяти реванш за виліт у кубку від рівнян, а також зрівнятися з оболонцями, які програли в Луцьку. Маючи по 13 очок, команди тепер розділяють 10-11 місця. Проте особливої переваги над переслідувачами у липоводолинян нема, тож треба грати на результат під час свого виїзду в Івано-Франківськ.


15 листопада. 15:00. Київ. «Оболонь-Арена»

«Оболонь» – «Авангард»

Арбітр: Євгеній Петренко (Одеса)

Дискваліфіковані: Безуглий, Савченко – Сеницький, Цибульник

Столична команда в минулому турі, здавалося, врятувалася від поразки, але все ж пропустила другий м’яч у Луцьку (дубль Оринчака). Тож «Авангард» вона прийматиме, знаходячись на не дуже комфортній 10-й позиції, яку за існуючої щільності ще й доведеться обороняти.

Втім, краматорська команда також у минулому турі зазнала поразки (0:3 від «Гірника-Спорт» на своєму полі). Це друга поспіль «суха» поразка для підопічних Городова після вдалого переможного виїзду в Луцьк.

Що може надихати нинішнє покоління авангардівців, то це успіхи їх попередників у матчах із оболонцями. Хоча кияни, здебільшого, були турнірно успішнішими, із 14 матчів при 4 перемогах киян було зафіксовано 5 нічиїх і 5 поразок (голи 12:13 на користь краматорців). А додатковою мотивацією гостей буде можливість покинути зону вильоту в випадку перемоги та синхронних невдач конкурентів.


15 листопада. 16:00. Одеса. «Чорноморець»

«Чорноморець» – «Металіст 1925»

Арбітр: Олександр Титов (Донецьк)

Дискваліфіковані: немає

У "Чорноморці" не зіграє кілька лідерів з різнизх причин. У тому числі капітан Влад Клименко. Фото: facebook.com/fc.chernomorets


В Одесі відбудеться один із найцікавіших матчів туру. Лідер прийматиме недавнього свого головного переслідувача, який встиг відстати від пелотону, проте в останньому турі здобув мінімальну перемогу над «Прикарпаттям» на своєму полі. Тепер «Металіст 1925» розділяє з волочисцями 4-5 місця при 5-очковому відставанні від «Чорноморця».

Що стосується одеситів, вони розгромили в минулому турі «Кристал» (4:0 на полі аутсайдера) й зберегли за собою першу сходинку. Але мінімальні розриви не дозволяють господарям почивати на лаврах. Тим більше, пам’ятаючи минулий сезон, коли «Чорноморець» і «Металіст 1925» двічі зіграли внічию 0:0, і цих очок, до речі, в підсумку недорахувалися при вирішенні кожен своїх завдань.

Зараз, коли обидві команди справедливо вносяться в число найсильніших у Першій лізі, їхній матч можна ставити поруч із волинським дербі в число центральних у 13-му турі.


16 листопада. 14:00. Дніпро. «Метеор»

«ВПК-Агро» – «Агробізнес»

Арбітр: Ігор Бич (Київ)

Дискваліфіковані: немає

Кубкові тріумфатори – представники ПФЛ, які пробилися в 1/8 фіналу Кубка України, зустрінуться в очному протистоянні в чемпіонаті. «ВПК-Агро» якраз напередодні завдав поразки представнику Favbet Ліги – донецькому «Олімпіку», долучившись до учасників наступної стадії після виграшу в перенесеному матчі.

Хоча в чемпіонаті справи дебютанта йдуть не настільки добре, а в попередньому турі він вдома поступився 0:4 МФК «Миколаїв», є можливість, що кубкова звитяга неабияк мотивує команду господарів, а на «Метеорі» очікується ще один матч підвищеної уваги.

«Агробізнес», який кваліфікувався до наступного раунду кубка раніше, в чемпіонаті розділяє 4-5 місця з харків’янами. Вже знаючи результати недільних очних матчів конкурентів, постарається безперечно дати бій «ВПК-Агро» й по можливості виграти, щоб впевнено ввійти в трійку найкращих. Після поразки від «Вереса» підопічні Чижевського виграли три матчі поспіль.

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena – інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору