Новини ЗМІ

Загинайлов: "Альянс" до матчу з "Вересом" підійшов у оптимальній формі

08:00, 13 листопада 2020

Герой 11-го туру Першої ліги нападник ФК "Альянс" Сергій Загинайлов поділився враженнями від перемоги над Вересом (2:1), а також оцінив виступи команди на старті сезону

Фото: fc-alliance.com.ua


- Звісно, перемога у такій почесні номінації додає мені впевненості у власних силах, - зізнався 29-річний нападник. - Проте, особисті досягнення для мене відходять на другий план. Головне, що команда досягла важливої перемоги у непростій грі і ми нарешті перервали свою серію без перемог у домашніх матчах.

- Те, що Альянс не вважався фаворитом матчу з Вересом, у психологічному плані допомогло вам?

- Дуже ретельно готувалися до цього матчу. Нашій команді непросто давалися перші після перерви матчі. Десь грали за рахунок морально-вольових якостей, але головне, що вдавалося прогресувати від матчу до матчу. Завжди налаштовуємося на перемогу. Прагнемо у кожному матчі грати у свій футбол попри статус суперника.

- У кубковому матчі Верес розгромив вашу команду. Тримали це в голові перед грою чи не звертали увагу?

- Вважаю, що до матчу з Вересом підійшли у своїй оптимальній формі. Звісно, рівненський колектив був фаворитом протистояння, але ми, дійсно, прагнули взяли реванш за поразку у Кубку України. Вважаю, що за рахунок дотримання тренерських настанов та максимальної самовіддачі змогли перемогти.

- На чому акцентував тренерський штаб перед грою? На які слабкі сторони Вереса звернули особливу увагу?

- У Вереса підібралася хороша команда зараз. Рівненський колектив може обіграти будь-якого суперника. Знали, що суперник вдало грає на стандартах, тому необхідно було менше порушувати правила біля своєї штрафної. Також рівняни швидко переходять від захисту до нападу і ми були готові до такої їхньої гри.

- Швидкий пропущений м'яч вплинув на малюнок гри? Які зміни були зроблені чи просто дотримувалися свого першочергового плану?

- Пропущений м'яч мене особисто дуже сильно розлютив. Важливо, що невдалий початок матчу у моральному плані не надломив команду. Ми грали зосереджено та продовжували гнути свою лінію.

Фото: fc-alliance.com.ua


- На чому акцентував увагу тренер у перерві?

- Ніяких змін на другий тайм у нас не було. Грали у свій футбол. Тренерський штаб попросив команду зіграти так, як останні десять хвилин першого тайму. Вважаю, що ми з цим завданням впоралися і фортуна цього разу була на боці Альянсу. Вірили, що зможемо переломити хід зустрічі. За рахунок єдиного колективу  та віри в себе вдалося вирвати перемогу.

- На 52-й хвилині після передачі Ярошенка зі штрафного ви головою відправили м'яча у сітку. Награна комбінація?

- Не можу так сказати. Костянтин дуже добре виконує стандарти. Забив м'яч у такому ж стилі як і на Кубок України проти Металіста 1925. З таких передач гріх не забивати.

- На 87-й хвилині ви ударом головою принесли Альянсу вольову перемогу. Гра на другому поверсі один із ваших козирів? Можливо, залишаєтеся після тренування і відпрацьовуєте стандарти?

- У нас є тренування, на яких багато часу приділяємо саме стандартним положенням. Чудово, що наші напрацювання вдається реалізувати під час матчів. Проте, ще є до цього прагнути.

- Після гри Вірт зізнався, що просив з вами грати більш уважно, відзначаючи ваше вміння грати головою. В цьому матчі вам було складніше?

- Проти будь-якого суперника грати складно. Просто в цьому матчі я хотів більше виграти, ніж гравці, які грали проти мене. Насправді, у Першій лізі зараз немає прохідних матчів. 

- Верес шість турів поспіль не програвав. Вольова перемога проти суперника, який набрав потужної ходи напевно ще більш цінна для вас?

- Слідкували за грою Вереса і знали, що суперник набрав потужної ходи. Завжди приємно перемагати, але здобути три залікові пункти проти такого суперника вдвічі цінніше. Ця перемога нас надихає на нові звершення.

- До гри з Вересом ви забили лише один м'яч у сезоні. Цей дубль додав вам впевненості у власних силах?

- Дійсно, почуваюся більш впевнено, проте мені ще потрібно багато над чим працювати. Намагатимуся прогресувати від матчу до матчу.

- Як оціните виступи команди на даний момент? Вже вдалося повністю адаптуватися у Першій лізі?

- Думаю, що гравці Альянсу не можуть бути задоволені своїми виступами. Переконаний, що наша команда здатна на більше. Втратили залікові пункти у тих матчах, де мали перемагати. Перша ліга непередбачувана. Кожен може обіграти кожного, тому у нас є всі шанси покращити свої результати.

- На вашу думку, який найкращий матч Альянсу у цьому сезоні?

- Переконаний, що він ще попереду.

- У наступному турі ви зіграєте проти Прикарпаття. Чого очікуєте від цього матчу?

- Очікуємо на дуже складний матч. Прикарпаття перебуває внизу турнірної таблиці, тому їм нікуди відступати. Гратимемо виключно на перемогу. Якщо зможемо продемонструвати свої найкращі якості, то обов'язково здобудемо три залікові пункти.

БЛІЦ

Народився у Білій Церкві

Вихованець школи Рось Біла Церква

Перший тренер — Наумчук Василь Михайлович

Улюблений гравець — Кріштіану Роналду

Улюблений клуб — Реал Мадрид

Мрія у футболі — прагну відчути атмосферу стадіону, на якому збереться щонайменше 50 000 вболівальників.

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору