Новини змагань

Подолати труднощі! Когут: для "Вереса" футбол - більше ніж гра (відео)

08:00, 19 листопада 2020

Воротар "Вереса" Богдан Когут став одним із героїв серіалу "Футболіст" каналу Трендець

Фото: twitter.com/veres_club


"Головний тренер “Волині” вирішив не продовжувати зі мною контракт після сезону 2018/19, - сказав 32-річний воротар. - Шукав різні варіанти працевлаштування. Потрапив до київського “Арсенала”, пройшов з командою всі збори, але за тиждень до початку чемпіонату повідомили, що клуб припинив своє існування. Була дуже складна ситуація, адже всі команди були укомплектовані. Потрібно було годувати сім'ю, тому вирішив до зими пограти у чемпіонаті області. Проте, навіть на чемпіонат Львівської області мене не взяли. Не думав, що таке можливе. Два місяця тому грав перехідні матчі в Прем'єр-Лігу, тепер на область не можу знайти команду".

"Зателефонували знайомі і запропонували пограти за аматорську команду “ОДЕК”, - продовжує Когут. -Знав, що там хороші спеціалісти працюють, тому погодився. Хоч це і аматорська команда, але тренувальний процес був на високому рівні. Протягом трьох місяців грав за цю команду.

Потім зателефонував Юрій Вірт і сказав, що є можливість повернутися до “Вересу”. Був ще варіант з “Чорноморцем”, але добре, що обрав саме рівненський клуб. В мене завжди була мрія повернутися до “Вересу” і грати в Рівному".

Ще рік тому воротар не знав чи повернеться у професіональний футбол. "На аматорському рівні немає тієї напруги, пристрасті, належного тренувального процесу. Немає тих емоцій, які переживаєш на професіональному рівні. Я хотів все це пвернути і я досяг своєї мети".

Головний тренер "Вереса" Юрій Вірт віддав належне досвідченому голкіперу і охарактеризував лідерські якості Когута. “Було дуже багато матчів, у яких Богдан нас рятував. Здобували важливі залікові пункти за рахунок впевненої гри голкіпера. Хочу відзначити людські якості Когута. У роздягальні він справжній лідер, який тримає в тонусі увесь колектив. Завжди може підсказати, пояснити як треба себе поводити поза футбольним полем. Когут — серйозна бойова одиниця в нашому клубі. На тренуванні протягом 60 хвилин витискає з себе максимум. По тренуванням неможливо сказати, що Богдану вже 33 роки. Це молода людина, яка постійно хоче вигравати. Ми йому надали шанс повернутися у великий футбол і він ним скористався, - резюмував наставник “Вереса”.


У мене був дуже складний період у житті, - продовжує розповідь воротар “Волині”. Порвав передню хрестоподібну зв'язку на коліні. Грав тоді за “Буковину”, але запропонували продовжити свою кар'єру у запорізькому “Металурзі”. У чернівецькому колективі розірвав контракт, а з запорізьким клубом не встиг підписати. Поїхав додому до Львову, побігав трішки у футбол і зазнав травми. Протягом року був без команди, без грошей.

Футбол для нас - це більше ніж гра. Хочу подякувати вболівальникам, які нас завжди підтримують. У нас більш дружні, сімейні відносини. Цього сезону бачимо, що у нас зібрався дуже дружній колектив. Можемо обіграти будь-якого суперника. Відчуваємо, що можемо виконати поставлені на сезон завдання".

 

Пресслужба ПФЛ




ТЕГИ: КОГУТ, ВЕРЕС
Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору