Новини змагань

MATCHDAY! Перша ліга. 12 тур. Анонс матчів вівторка

09:00, 10 листопада 2020

Анонс матчів 12 туру у Першій лізі

Фото: mfc.mk.ua


У четвер, 12 листопада, о 00:20 в етер телеканалу XSPORT у прем’єрі вийде чергова інформаційно-аналітична програма ПФЛ «Україна футбольна». Будуть проаналізовані матчі 12 туру з футбольним фахівцем Павлом Кікотем.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх до моніторів! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка!

Продовжуйте #Житифутболом!


10 листопада. 13:00. Херсон. «Кристал»

«Кристал» – «Чорноморець»

Арбітр: Олександр Кальонов (Львів)

Дискваліфіковані: немає

Лідер завітає в гості до аутсайдера, і в кожної з команд є підстави з особливим нетерпінням чекати цього матчу. Мотивація херсонців зрозуміла: хоча команда трішки вирівнялася й має в активі чотири очки, її домашні виступи залишаються програшними. Набрати перші очки на своєму полі – та ще й у матчі проти одного з головних фаворитів сезону, це неабияка мотивація для підопічних Валяєва.

А між тим, «Чорноморець» також має підстави для підвищеної мотивації. Мінімальна поразка від «Агробізнесу» з голом із пенальті в компенсований час другого тайму мала б неабияк завести міцну команду. Цікаво, що за домашніми матчами одесити розділяють 3-5 місця, а от за виїзними – беззаперечно лідирують, залишаючись без поразок у поточному чемпіонаті.

Це буде перше за два десятиліття протистояння суперників – від 2000 року, коли СК «Херсон» обіграв одеситів (1:0) на Кубок України. Загалом, тільки два матчі з десятьох херсонці виграли в «Чорноморця».

Цікавий факт: півзахисник Сергій Валяєв у 2005-2008 роках перетинався із Сергієм Ковальцем, який входив у штаб «Металіста» під керівництвом Маркевича.


10 листопада. 13:00. Бахмут. «Металург»

«Авангард» - «Гірник-Спорт»

Арбітр: Владислав Дорош (Київ)

Дискваліфіковані: Дяченко – немає

У кардинально різному положенні суперники: «Авангард» – другий знизу, «Гірник-Спорт» – другий згори. У минулому турі обидві команди зазнали крупних домашніх поразок із однаковим рахунком 0:3. Краматорці – від «Полісся», горішньоплавненці – від «Волині».

«Авангард» прийматиме суперників не в рідному місті, а в Бахмуті. Це буде шанс краматорців перервати домашні невдачі (дві поразки 0:3 в останніх іграх на своєму полі, лише три очка в шести домашніх матчах цього чемпіонату).

Що стосується «Гірника-Спорт», матч із лучан став прикрим винятком, адже до того підопічні Жабченка за чотири тури набрали 10 очок із 12-ти можливих. Ця команда наразі проводить найкращий сезон за весь час виступів.


10 листопада. 13:00. Київ. Стадіон ім.В.Баннікова

«Полісся» – «Нива»

Арбітр: Михайло Райда (Закарпатська область)

Дискваліфіковані: немає

Житомиряни в минулому турі завдали крупної поразки «Авангарду». 5-7 місця розділяють підопічні Шищенка з харків’янами та волочисцями, і це чудовий результат для новачків Першої ліги.

Трохи гірші справи у тернополян, які йдуть на 11 місці з 11 очками. Хоча вони також уже адаптувалися на новому рівні й піднесли кілька гучних сенсацій, напередодні матчу з давніми знайомими по Групі «А» Другої ліги «Нива» відстає від них на 5 очок.

До слова, останнім часом тернопільська команда була складним суперником для «Полісся» – дві поразки та нічия. І в минулому чемпіонаті, не дограному через коронавірусну пандемію, «Нива» займала вище місце на момент завершення турніру. Із 10 матчів 5 виграли житомиряни при 4 перемогах тернополян і єдиній нічиїй.


10 листопада. 14:00. Винники. Стадіон ім.Б.Маркевича

«Агробізнес» – «Кремінь»

Арбітр: Олександр Когут (Тернопіль)

Дискваліфіковані: немає – Зубков

Волочиський клуб мінімально обіграв лідера, а перемога над «Чорноморцем» стала четвертою поспіль для підопічних Чижевського. Наслідком цього стала реальна перспектива повернення в першу п’ятірку – наразі «Агробізнес» розділяє 5-7 місця з харків’янами та житомирянами.

З «Кременем» волочиський клуб зустрічався двічі, в рамках минулого сезону, й набрав 4 очка із 6-ти можливих (при цьому втратив очки якраз вдома – 2:2). Але з оновленим колективом під керівництвом Головка – ще ні. «Кремінь» у 11-му турі зіграв внічию з миколаївцями (1:1 вдома), проявивши вольові якості. Загалом, гостьові матчі непросто даються кременчужанам – свою єдину перемогу на виїзді вони здобули ще в першому турі, а за межами свого міста набрали поки лише 4 очка.


10 листопада. 14:00. НТЦ «Металіст» с.Високе. Поле №1

«Металіст 1925» – «Прикарпаття»

Арбітр: Артем Михайлюк (Київ)

Дискваліфіковані: немає

Харків’яни підходять до матчу з «Прикарпаттям», будучи на 5-му місці з 16 очками (при рівності з двома конкурентами). Гості – на 14 місці з 9 очками з мінімальним відривом від зони вильоту. При цьому обидві команди наразі не вражають результатом: у них лише по 1 очку в трьох останніх зустрічах.

За два роки протистоянь «Металіст 1925» має чітку перевагу над прикарпатцями в очних зустрічах: три перемоги та одна нічия, 10 очок із 12 можливих. Проте «Прикарпаття» під керівництвом Мостового з харків’янами ще не перетиналося – багато в чому це буде оновлений колектив. У минулому турі він розділив очки з «Кристалом» (1:1 вдома), тоді як «Металіст 1925» розділив очки з «Вересом» (0:0 в гостях).


10 листопада. 14:00. Охтирка. «Нафтовик»

«Альянс» – «Верес»

Арбітр: Ігор Сташук (Чернігів)

Дискваліфіковані: немає

Ще свіжий у пам’яті кубковий матч, де «Верес» завдав великої поразки долинянам у виїзному матчі (він відбувався на Сумщині, в Охтирці). Власне, цей матч залишається єдиним у протистоянні суперників до сьогодні.

«Верес» розділяє 3-4 місця з лучанами. Шість турів не програє (4 перемоги та 2 нічиї за цей час). У минулому турі розійшовся миром з «Металістом 1925», проте в випадку перемоги має шанс вийти на друге місце, зрівнятися з лідером і потім обраховувати перше місце за рівності очок по додаткових показниках.

А от «Альянс» у минулому турі зазнав поразки від «Оболоні», це друга поспіль поразка долинян. Підопічні Ярошенка розділяють 12-13 місця з «ВПК-Агро» – іншим клубом-дебютантом Першої ліги.


10 листопада. 14:00. Луцьк. «Авангард»

«Волинь» – «Оболонь»

Арбітр: Степан Лапко (Львів)

Дискваліфіковані: Цюпа - немає

В уїк-енд клубне протистояння розпочали «двієчки» – і переможця не виявили. В Другій лізі матч «Волинь-2» – «Оболонь-2» завершився внічию 1:1. Тепер на черзі особливо важлива зустріч суперників у Першій лізі.

«Волинь» іде четвертою за рівності очок із рівнянами та мінімального відставання від більш успішних конкурентів. Виїзною крупною перемогою в Горішніх Плавнях ця команда реабілітувалася за мінімальну поразку від «Авангарду» в позаминулому турі.

А от «Оболонь» під керівництвом Яковенка здобула вже 9 очок у чотирьох іграх. Перемога над «Альянсом» (2:0 вдома) допомогла столичній команді піднятися на дев’яте місце з реальними шансами повернутися в верхню половину таблиці.

Цікавий факт: від 1999 року 26 матчів провели суперники – 15 перемог лучан, 5 нічиїх, 6 перемог киян (голи 41:31). При цьому в трьох останніх матчах «Волинь» здобула 7 очок із дев’яти можливих, остання поразка «хрестоносців» від оболонців датована квітнем минулого року.


10 листопада. 14:00. Дніпро. «Метеор»

«ВПК-Агро» – «Миколаїв»

Арбітр: Анастасія Романюк (Івано-Франківськ)

Дискваліфіковані: немає

МФК «Миколаїв» обома командами завітав на Дніпровщину. Резервний склад у Другій лізі поступився місцевій «Перемозі» (1:3), тепер перша команда готується до гри з дебютантами Першої ліги.

«ВПК-Агро», нагадаємо, в минулому турі мінімально перемогло тернопільську «Ниву» (1:0), у той час, як МФК «Миколаїв» розділив очки із «Кременем» (1:1 в гостях). Наставник гостей Близнюк свого часу виступав за «Дніпро», тож добре знайомий із тренерським штабом господарів. Наразі МФК «Миколаїв» на восьмому місці – господарі відстають на п’ять очок.

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena – інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору