Новини змагань

MATCHDAY! Друга ліга. Десятий тур. Анонс матчу в неділю

09:00, 8 листопада 2020

Анонс матчів десятого туру сезону 2020/21 у Другій лізі

Фото: facebook.com/FCVolynLutsk


У суботу, 07 листопада, о 00:20 в етер телеканалу XSPORT у прем’єрі вийде чергова інформаційно-аналітична програма ПФЛ «Україна футбольна». Будуть проаналізовані матчі чергового туру у Першій лізі з екс-футболістом Іваном Кривошеєнком.

 Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!

Група «А»

П’ятниця, 06 листопада 2020 року. м. Львів. Стадіон «Україна», 14:00

«Карпати» (Львів) – «Діназ» (Вишгород)

Арбітр – Сергій Подригуля (Луцьк)

Перша в історії протистоянь зустріч застає їх у різному турнірному положенні. Завсідники УПЛ, володарі Кубка СРСР 1969 року та кількох комплектів медалей Національного чемпіонату України – серед аутсайдерів. Львівські «Карпати» посідають 12-те місце, всього на одне очко випереджаючи переслідувачів. Минулий тур вони пропустили, не зігравши матч із резервістами «Оболоні».

А що стосується «Діназа», то вишгородський клуб розділяє 5-6 місця з земляками із «Чайки». В випадку перемоги підопічні Бондаренка можуть зрівнятися з конкурентами й закріпитися в першій п’ятірці.


Субота, 07 листопада 2020 року. м. Луцьк. Стадіон «Підшипник», 13:00

«Волинь-2» (Луцьк) - «Оболонь-2» (Буча)

Арбітр – Василь Файда (Львів)

Цікаве протистояння резервних команд авторитетних клубів Першої ліги матиме велике значення для нижньої частини таблиці – суперники сусідять на 10-11 місцях із одним очком на користь молодих лучан.

У минулому турі «Волинь-2» зазнала домашньої поразки від «Чайки» (1:4), а от матч «Оболоні-2» проти львівських «Карпат» було перенесено, тож бучанська команда зіграє після певної перерви. Суперники скучили за перемогами: лучани в останніх п’яти зустрічах набрали всього одне очко, оболонці в чотирьох – два.


Субота, 07 листопада 2020 року. м. Київ, стадіон «Лівий Берег», 13:00

ФК «Чернігів» - «Поділля» (Хмельницький)

Арбітр – Дмитро Осауленко (Київ)

"Чернігів" проведе свій матч на арені "Лівий берег", Що у Києві на Осокорках. Фото: fclb.kiev.ua


Чергове випробування дебютантів Другої ліги – матч із старожилами дивізіону, які сподіваються на вищі місця. ФК «Чернігів» у минулому турі чинив серйозний супротив «Ниві», але все ж програв на полі головної кубкової сенсації Другої ліги.

«Поділля», в свою чергу, не грало в минулому турі через зняття ФК «Калуш» із змагань. Хмельничани разом із «Епіцентром» залишаються останніми непереможними в Групі «А», в восьми матчах досягнувши по 4 перемоги та нічиї. А от ФК «Чернігів», попри нерівний графік і відсутність перемог у останніх трьох турах, заслужив реноме непоступливої команди. Річ у тім, що із цих трьох матчів підопічні Постового два звели внічию.


Неділя, 08 листопада 2020 року. с. Щасливе, стадіон «Княжа-Арена», 12:00

 «Рубікон» (Київ) - ФК «Ужгород»

Арбітр – Людмила Тельбух (Дніпро)

Досить важливий матч для ФК «Ужгород» – після поразки 0:3 від галичан у минулому турі його безвиграшна серія досягла трьох зустрічей, і колектив після лідерства навіть випав із лідируючої трійки.

А от «Рубікон» минулий тур пропустив, зважаючи на перенос гри з «Буковиною». Останнім часом дебютант Другої ліги також не міг виграти (нічия з «Оболонню-2» та поразка від «Діназа»). Перший за останній місяць домашній матч – шанс перервати ці невдачі.

Що дає гра суперникам? Якщо виграють господарі – зможуть до мінімуму скоротити відставання від шостого місця («Чайка», нагадаємо, звітний тур пропускає через перенос). Якщо виграють гості – теоретично можуть навіть вийти на чисте друге місце з мінімальним відставанням від лідера.


Неділя, 08 листопада 2020 року. м. Бурштин, стадіон «Енергетик», 14:00

«Карпати» (Галич) – «Нива» (Вінниця)

Арбітр – Назарій Дьордь (Ужгород)

«Прогрес місяця жовтня» в Другій лізі – це галицькі «Карпати». 12 очок у п’яти матчах набрали вони за цей часовий відрізок, обігравши декого із прямих конкурентів і вперше в чемпіонаті вийшовши на друге місце в Групі «А».

При цьому заслужене визнання здобули як головний тренер Гнатів (найкращий серед колег у минулому турі), так і півзахисники Вербний і Б.Козак (герої двох минулих ігрових днів у Другій лізі). Але попереду – нове цікаве випробування.

Вперше галичани протистоятимуть вінницькій «Ниві» – команді з давніми традиціями, яка наразі не надто вдало виступає в чемпіонаті, але в Кубку України більш ніж гідно відстоює спортивну честь Другої ліги. В минулому турі вінничани перервали й невдачі в чемпіонаті, з рахунком 2:0 обігравши ФК «Чернігів», отож у Бурштин, де не бували, напевно, з першолігових часів «Енергетика», їдуть у бойовому настрої. Щільність у низах таблиці дозволяє їм у випадку перемоги не лише покинути 13-те місце, а навіть зробити пару кроків вгору.

 

 «Чайка» (Петропавлівська Борщагівка) пропускає тур через зняття ФК «Калуш» і непарну кількість команд. Матч «Епіцентр» (Дунаївці) - «Буковина» (Чернівці) та  перенесений на пізніший термін.


Група «Б»

П’ятниця, 06 листопада 2020 року. м. Одеса, стадіон «Іван», 13:00

«Реал Фарма» (Одеса) – «Яруд» (Маріуполь)

Арбітр – Дмитро Євтухов (Дніпро)

Фото: real-farma.com.ua


Тур почнеться із протистояння напрочуд мотивованих команд із нижньої частини таблиці. «Реал Фарма» в минулому турі мінімально програв «Тарвії» на її полі, а «Яруд» вдома відіграв два голи з черкаським «Дніпром».

Господарі посідають 10 місце з 6 очками, гості – останні з двома очками. «Яруд» все ще чекає на свої перемоги після підвищення в класі. Тепер він вперше зустрінеться з одеситами – і покладає на цей виїзд великі сподівання, адже останні ігри засвідчили поступовий прогрес маріупольців.


П’ятниця, 06 листопада 2020 року. м. Харків. Стадіон «Сонячний», 14:00

«Метал» (Харків) – «Металург» (Запоріжжя)

Арбітр – Олександр Павлюк (Київ)

Центральний матч туру в Групі «Б» – в гості до непереможного лідера чемпіонату завітає один із головних переслідувачів. «Метал» у минулому турі розібрався з недавнім учасником Першої ліги (3:1 на полі ФК «Балкани»). Гра примітна дебютом Папи Гуйє, який відзначив свій перший матч за харків’ян важливим першим голом у грі.

Тепер – іще один суперник, який ще в минулому сезоні грав на більш високому рівні. Щоправда, «Металург» навіть більше за зорянців змінив свій склад з того часу. Новий наставник Микитин поступово награв новачків, серед яких багато повернених у команду вихованців запорізького футболу. Тож після невдалого старту «червоно-чорні» вирівнялися й до минулого туру йшли другими.

Але в домашній грі з «Кривбасом», ведучи в рахунку, «Металург» у підсумку втратив перевагу й змушений був відіграватися в другому таймі (2:2 – і тепер запоріжці розділяють 2-3 місця з «Таврією»).


П’ятниця, 06 листопада 2020 року. м. Черкаси. Стадіон «Черкаси-Арена», 14:00

«Дніпро» (Черкаси) – «Енергія» (Нова Каховка)

Арбітр – Ігор Горбань (Одеса)

Матч не відбудеться через спалах коронавірусної хвороби у команді господарів. Він перенесений на 25 листопада.


Субота, 07 листопада 2020 року. с. Білозір’я. Стадіон «Зоря», 14:00

«Черкащина» (Черкаси) – «Балкани» (Зоря)

Арбітр – Павло Плєшко (Кременчук)

Минулий тур не приніс перемоги жодному з суперників – клубів, які цього літа припинили виступ у Першій лізі, опустившись на рівень нижче. «Черкащина» вела в два голи в Новій Каховці, але «Енергія» здобула надвольову нічию 2:2. А от «Балкани», приймаючи на приміській базі «Чорноморця» лідера, не змогли призупинити «Метал» – 1:3.

У п’яти попередніх матчах між суперниками зафіксовано рівність: по дві перемоги кожного при одній нічиїй. У Першій лізі минулого сезону команди вигравали вдома (3:0 на Черкащині, 1:0 на Одещині). Наразі в кращому положенні «Черкащина»: п’яте місце з 12 очками та реальними шансами обігнати «Кривбас» (четверта команда першості пропускає тур). А от «Балкан»" йдуть дев’ятими з 7 очками, причому, програвши чотири матчі поспіль. В гостях у «Черкащини» зорянці ще не тільки не вигравали, але й не забивали…


Неділя, 08 листопада 2020 року. м. Дніпро, стадіон «Олімпійські Резерви», 14:00

 «Перемога» (Дніпро) - МФК «Миколаїв-2»

Арбітр – Катерина Усова (Київська область)

На підйомі перебуватиме резервний склад першолігового МФК «Миколаїв» – у минулому турі він перервав затяжну безвиграшну серію, завдяки голу Фальковського з пенальті вигравши в Нікополі. Підопічні Попелишка покинули останнє місце, а тепер мають шанси піднятися і ще вище – але для цього треба перемагати в місті Дніпрі.

«Перемога», яка пропускала минулий тур, наразі розділяє 6-7 місця з «Енергією». Зважаючи на перенос матчу новокаховців, та складні матчі між собою команд із верхньої частини таблиці, для дебютантів Другої ліги це шанс піднятися вгору. В останніх чотирьох матчах команда під орудою Яровенка не програвала – одна перемога та три нічиї. Тож тепер із позиції сили гратиме з миколаївцями.

 

«Кривбас» (Кривий Ріг) пропускає тур через непарну кількість команд. Матч ФК «Нікополь» - «Таврія-Сімферополь» перенесений на пізніший термін.

 

Прес-служба ПФЛ

SportArena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору