Новини змагань

MATCHDAY! Перша ліга. 11 тур. Анонс

07:00, 5 листопада 2020

Анонс матчів 11 туру у Першій лізі

Фото: facebook.com/fc.chernomorets


У суботу, 07 листопада, о 00:20 в етер телеканалу XSPORT у прем’єрі вийде чергова інформаційно-аналітична програма ПФЛ «Україна футбольна». Будуть проаналізовані матчі 11 туру з екс-футболістом Іваном Кривошеєнком.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх до моніторів! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка!

Продовжуйте #Житифутболом!


05 листопада. 14:00. Краматорськ. «Авангард»

«Авангард» – «Полісся»

Арбітр: Євгеній Цибулько (Черкаська область)

Дискваліфіковані: немає

Здобута тяжкою працею перемога над «Волинню» привернула загальну увагу до краматорської команди. І справді: підопічні Городова потихеньку досягають зіграності та досвіду, якого стрімко омолодженому «Авангарду» бракувало на старті нового сезону. Шість очок із восьми ця команда здобула саме в жовтні місяці.

А ось «Полісся» якраз до матчу позаминулого туру з тією-таки «Волинню» не знало поразок, проте, як виявилося, вміє тримати удар – після обриву серії житомиряни переграли вдома «ВПК-Агро». І хоча наразі підопічні Шищенка розділяють 7-8 місця, насправді вони на відстані однієї перемоги від першої п’ятірки.

У минулому турі голкіпер «Авангарду» Якубенко здобув звання найкращого молодого гравця Першої ліги. Цікаво, чи продовжить він свою успішну серію без пропущених м’ячів до трьох, або ж свій шанс отримає воротар студентської збірної України Солдатенко?


05 листопада. 14:00. Горішні Плавні. СК «Юність»

«Гірник-Спорт» – «Волинь»

Арбітр: Олександр Титов (Донецьк)

Дискваліфіковані: немає

«Гірник-Спорт» – другий із відставанням від лідера всього за одне очко. Мінімальна перемога на Сумщині над «Альянсом» продовжила безпрограшну серію підопічних Жабченка до чотирьох матчів (упродовж яких набрано 10 очок).

Приблизно таких результатів очікують і від «Волині», яка вирівнялася після провального старту, проте в минулому турі не змогла підібрати ключів до воріт «Авангарду» (поразка 0:1 вдома). Із 15 очками команда під керівництвом Сачка розділяє 4-5 місця з харків’янами. Перемога може дозволити повернутися в трійку, а також скоротити відставання від прямого конкурента, яким став останнім часом «Гірник-Спорт».

Історія протистоянь складається в цій парі на користь «Волині»: вона виграла в «гірників» обидва матчі минулого сезону, та й загалом перемогла в чотирьох матчах із шести, а єдиний виграш суперників датований ще 2017 роком. Але треба враховувати, що «Волинь» дуже суттєво оновилася влітку, тож цей матч стане для неї добрячим випробуванням на міцність.


05 листопада. 14:00. Львів. «СКІФ»

«Верес» – «Металіст 1925»

Арбітр: Денис Резніков (Кам’янське)

Дискваліфіковані: немає

Фото: facebook.com/tsimbalyuk.karina


Іще один матч, який заслуговує на особливу увагу. Третя команда приймає п’яту, а розділяє їх всього лише два очка. Очолюють суперників знайомі по футбольній кар’єрі фахівці – Вірт і Кривенцов, обидва – ветерани збірної України та низки вітчизняних клубів на чолі з «Шахтарем».

Але якщо для «Вереса» зараз – час найбільшого піднесення після повернення в Першу лігу, то «Металіст 1925» навпаки в складній ситуації, опустившись на кілька сходинок вниз. У Горішніх Плавнях три голи без відповіді від господарів обірвали безпрограшну серію харків’ян у чемпіонаті, а в минулому турі «Металіст 1925» мінімально поступився вдома оболонцям.

До першого протистояння з рівнянами в офіційних матчах «Металіст 1925» підходить, відстаючи від новачків дивізіону. А «Верес» перебуває в смузі удач: п’ять турів без поразок, чотири перемоги та одна нічия впродовж жовтня.


05 листопада. 14:00. Бурштин. "Енергетик"

«Прикарпаття» – «Кристал»

Арбітр: Павло Дубровець (Житомир)

Дискваліфіковані: Пастух – немає

Важлива зустріч для нижньої частини таблиці: остання команда першості завітає до «Прикарпаття», яке посідає 14-те місце на даний момент. Перша від 2016 року зустріч суперників значуща для кожного з них: якщо «Кристал» виграє, то може максимально скоротити відставання від більш успішних конкурентів, якщо виграють господарі – можуть відштовхнутися від небезпечної зони, а там і до серединки не так далеко.

Нагадаємо, в позаминулому турі «Кристал» обірвав серію поразок сенсаційною перемогою в столиці – але після цього поступився вдома «Вересу» в видовищному протистоянні (2:3). «Прикарпаття» ж отримало три голи без відповіді від волочисців, тож, із додатковою мотивацією, спробує взяти у херсонців реванш за поразку чотирирічної давнини (тоді «Кристал» виграв 2:0 у Другій лізі, але в другому колі в Івано-Франківську не зіграв через зняття з турніру).


05 листопада. 14:00. Кременчук. «Кремінь-Арена»

«Кремінь» – «Миколаїв»

Арбітр: Денис Кузовлєв (Запоріжжя)

Дискваліфіковані: немає – Кушніренко, Охрончук

Напрочуд цікаве протистояння – з численними перетинами та своєю історією. Свого часу ці команди перетиналися і в стикових матчах ПФЛ, і навіть у Вищій лізі. А в 15 проведених матчах зафіксовано абсолютну рівність по 5 перемог кожного із суперників і 5 нічиїх.

Наразі три очка розділяють команди: «Кремінь» після нічиєї в Тернополі розділяє 9-10 місця з «Нивою», а МФК «Миколаїв», зазнавши поразки від лідера, посідає шосте місце.


05 листопада. 14:00. Дніпро. «Метеор»

«ВПК-Агро» – «Нива»

Арбітр: Сергій Задиран (Київ)

Дискваліфіковані: Білий – немає

Три поразки поспіль із загальним рахунком 1:7 – здається, наразі важко дебютантам Першої ліги, «ВПК-Агро» потребує перемоги, щоб перервати серію невдач.

А тим часом в гості їде інший достроковий переможець Другої ліги – «Нива», яка виграла в Групі «А». В останніх двох турах команда під керівництвом Білана приємно здивувала, набравши чотири очки. Говоримо, ясна річ, передовсім про виїзну перемогу над «Чорноморцем», але й матч проти «Кременя» (2:2 вдома) вийшов видовищним і багато в чому повчальним.

На виїзді «Нива» грає також досить розкуто – 5 очок, більше, ніж у декого з лідерів. Проте треба враховувати, що аж шість виїздів провели тернополяни, більше за 13 команд у сезоні (тільки миколаївці та кременчужани здійснили стільки ж виїздів).


05 листопада. 17:00. Одеса. «Чорноморець»

«Чорноморець» – «Агробізнес»

Арбітр: Олександр Афанасьєв (Харків)

Дискваліфіковані: немає – Думанюк, Юхимович

Лідер реабілітувався за осічку з тернопільською «Нивою» перемогою над складним для себе суперником – МФК «Миколаїв» (2:0 вдома). Нагадаємо, «корабели» вибивали одеситів із кубка і взагалі майже 20 років не поступалися їм у офіційних матчах.

Надалі підопічних Ковальця чекає матч проти земляків свого головного тренера. Вихованець футболу Хмельниччини, Сергій Іванович добре знає можливості "Агробізнеса» та, безперечно, знайомий із тренерським стилем Чижевського, з яким Ковалець грав за «Карпати».

Волочиський клуб у минулому турі відвантажив три голи без відповіді прикарпатцям, тож у гарному настрої спробує обірвати ще й виїзні невдачі. А тут треба сказати, що «Агробізнес» набрав лише одне очко в п’яти гостьових іграх в цьому чемпіонаті.

Обидві команди будуть напрочуд мотивовані. Лідер не має відриву над переслідувачами, тож не може собі дозволити втрачати очки, а «Агробізнес», хоча й іде восьмим, за очками може замахнутися на місце в першій п’ятірці в випадку перемоги. До слова, в минулому сезоні волочиський клуб двічі здолав «Чорноморець» без пропуску м’ячів.


05 листопада. 18:00. Київ. «Оболонь-Арена»

«Оболонь» – «Альянс»

Арбітр: Вадим Подригуля (Луцьк)

Дискваліфіковані: немає

11-12 місця розділяють суперники за очкової рівності. Це буде напрочуд інтригуюча перша офіційна зустріч в історії протистояння суперників. Столична команда в минулому турі виграла в Харкові, де гол Майданевича дозволив їй обіграти недавнього лідера. Хоча загалом команда виступає не так рівно, як хотілося б, після приходу досвідченого Яковенка «Оболонь» набрала за три матчі більше очок, ніж за п’ять до того (шість проти п’яти).

У той же час, дебютант Першої ліги «Альянс» мінімально програв «Гірнику-Спорт» – новій силі в групі лідерів чемпіонату. У жовтні через корона-кризу клуб із Сумщини провів всього три матчі, два домашніх програв, а от виїзний – виграв. Це обнадіюватиме напередодні складного київського матчу.

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena – інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору